Boracay åpnet – slutt på strandparty og plastposer

oktober 20, 2018
Sist endret 
oktober 20, 2018

Også Island har fått nok av masseturisme – vil innføre begrensninger

IDYLLEN ÅPNET: Den lille og populære ferieøya Boracay på Filippinene er igjen åpnet for turister etter seks måneder med renovering og oppgradering. Det var selveste Rodrigo Duerte, landets president, som beordret fornyelse av Boracay  fordi idyllen var nedslitt og ødelagt av turister. Plutselig ble øya stengt, med unntak av fastboende og arbeiderne som utførte renoveringen.

Nye Boracay blir ikke som før. Blant annet er det slutt på de ville strandfestene som på det meste trakk mer enn 50,000 festglade mennesker til strendene og som la igjen ti tonn med søppel når festen tok slutt. Nå er det ikke love å røyke, drikke og spise på strendene, og du kan bare glemme å komme til Boracay med plastposer.

Gjester reduseres. Boracay er bare fire kvadratkilometer, har en befolkning på 30,000, ligger utenfor  øya Panay og tok i fjor imot nesten 2 millioner besøkende. I første omgang vil bare halvparten av øyas 12,000 hotellrom bli tatt i bruk, samtidig som antall gjester reduseres til maks 19,000 på samme tid. Også flyselskaper må redusere sine ruter til  Godofredo-flyplassen på fastlandet.

Mange øyer. Man kan jo undre seg over at Boracay ble ødelagt av turisme, spesielt når vi vet at Filippinene har 7,600 andre øyer å velge mellom, flere minst like idylliske som Boracay. Svaret er over-turisme og i stadig flere idyller er man redd for økologisk katastrofe. Det kan sammenlignes med at masseturisme er blitt et hat-objekt i mange europeiske byer – og nå også på Island hvor det vurderes å begrense antall turister ut i naturen. Ifølge forskning publisert i tidsskriftet Nature, skyldes nær åtte prosent av de globale klimautslippene turisme.

Tre alternativ. Får du ikke plass på Boracay, så har Filippinene mange gode alternativ. Coron i Palawan har også  hvite strender og laguner. Cebu er ei lang og smal øy midt i Visayan-øyene. Området er en ren idyll. God flyforbindelse til Cebu fra Manila og direkte fra andre land. Vi må ikke glemme øya Siargao, regnet som landets beste for surfere. Her er øy-hopping med båt en annen populær ferieform.

Dette er en bereist mann, utdannet arkitekt med sans for kunst. Philip følger med på dagens kunstbilde, også utenfor Norges grenser. Og når sant skal sies er han en meget habil kunstmaler.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu