Prøv Muay Thai og hold deg aktiv i Thailand

september 23, 2017
Sist endret 
september 23, 2017

Tips for sykling, dykking og snorkling, fotturer og yoga

THAILAND: Du kan jo for eksempel prøve den eldgamle kampsporten «Muay Thai», for oss bedre kjent som thaiboksing. Dette startet som en stridsteknikk for mange århundrer siden. Utøverne av Muay Thai måtte beskytte beina til elefantene på slagmarken, siden det var datidens krigsmaskiner. Kampformen er i dag den mest populære sporten i Thailand, både for publikum og utøvere, og brukes for å holde seg i form, til selvforsvar eller profesjonelt. Tren thaiboksing i kampsportens hjemland: Det finnes mange  muay thai-leire over hele landet som tilbyr autentiske treningsmetoder og opplæring i kampteknikker så vel som informasjon om idretten.

Hvor og når: Mange tilbyr undervisning på engelsk. RSM Muay Thai Academy i Bangkok regnes som et av landets beste bokseskoler. Andre alternativer er Thanyapura i Phuket, Kombat Group Thailand i Pattaya og Elite Fight Club i Phuket og Bangkok.

Utforsk på sykkel. Nordlige områder med høyder og dype daler passer perfekt til vante syklister. Eller oppsøke varierte asfaltveier i høyden eller gjørmete stier langs elvene, og raste ved buddhisttempler og fjellandsbyer. Vi anbefaler å ta en guide med på reisen og bestille via et byrå som arrangerer sykkelopplevelser.

Hvor og når: Det passer best å sykle i Thailand fra februar til november. Mange av nasjonalparkene har flotte sykkelruter, for eksempel Khao Sam Roi Yot (Prachuap Khiri Khan) og Khao Yai nasjonalpark (Nakhon Ratchasima). I andre deler av landet kan man velge blant mange forskjellige dagsturer, for eksempel i Khao Sok (Surat Thani), Koh Yao (Phang Nga Bay) og Krabi.

Dykking og snorkling. Aktiv i Thailand betyr å oppdage livet under vannflaten. Her kan du se hvalhai, strålefinnefisker, skilpadder, blekkspruter, drakefisker, barrakudastimer og korallrev, for bare å nevne noe. Du kan reise på dagsturer eller overnatte om bord i båten i flere dager, såkalt «liveaboard».

Hvor og når: For scubadykking og snorkling: Koh Chang (hele året, men særlig i perioden mars til september); Phuket, Hin Muang, Hin Daeng, Phi Phi-øyene, Similan-øyene, Surin-øyene og Adang-Rawee (desember til april). Chumphon, Koh Tao, Koh Phangan og Koh Samui passer hele året unntatt november og desember.

Fotturer. Turgåing i Thailand passer for hele familien. Uansett hva du velger, vil en lokal guide kan gjøre opplevelsen så problemfri og komfortabel som mulig.

Hvor og når. Chiang Mai og Chiang Rai i Nord-Thailand egner seg godt til fotturer inn i fjellområdene som er hjem for mange fjellandsbyer. De frodige åsene og skogene danner flotte omgivelser for observasjon av fugler og annet dyreliv i området. De mest populære rutene ligger i Kiu Mae Pan, Ang Ka Luang, Doi Inthanon nasjonalpark, Huai
Nam Dang nasjonalpark og Doi Luang Chiang Dao-området. Et annet flott sted for fotturer er Khao Luang nasjonalpark (Nakhon Si Thammarat) i Sør-Thailand, der Khao Luang-fjellet stiger 1835 meter over havet. Turen opp til toppen tar tre dager og kan gjennomføres fra januar til september.

Yoga. Thailand er også et reisemål for yoga, som kan hjelpe å balansere sinn og kropp ved hjelp av teknikker som kanskje er mer enn 5000 år gamle. Yoga ble opprinnelig utviklet for åndelig utvikling, men er blitt en populær måte å oppnå fysisk sunnhet på. Thailand har yogasteder som egner seg for både nybegynnere og erfarne utøvere.

Les mer om Thailand: Fikk nytt liv i gave - bor i Thailand

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu