Camping på Vestlandet: Ti utvalgte i Sogn og Fjordane

januar 31, 2022
Sist endret 
februar 7, 2022

«En  campingplass i Gudvangen, som ligger vakkert til i Nærøydalen. Og som de fleste steder; omgitt av høye fjell»

SOGN OG FJORDANE: Vestland er det nye navnet, et stort, svært variert og mektig fylke fra naturens side. Det består av de tidligere fylkene Hordaland og Sogn og Fjordane. I sør grenser det til Rogaland, i nord til Møre og Romsdal, og i øst til Viken, Innlandet og Vestfold og Telemark. Vestland har den dypeste innsjøen og største isbreen, men også mange campingplasser. Her tar vi for oss Camping på Vestlandet, og spesielt mange opplevelser i Sogn og Fjordane.

På vandring i Jostedal med isbre i bakgrunnen.

Jostedal Camping

Hva og hvor..? Hos Jostedal Camping får aktiv ferie en helt ny dimensjon. Du kan bli med på rafting, brevandring, kombinert padling og brevandring, fottur i Jostedalsbreen og isgrotte-vandring, for å nevne noe.

Dette er et utgangspunkt for turer i to nasjonalparker, Breheimen og Jostedalsbreen. Den ligger flott til i hjertet av Jostedalen, og bare et steinkast unna de fleste aktiviteter. Campingen har 12 hytter av ulik standard, utleie av el-sykkel, tømmestasjon for bobiler og usedvanlig godt drikkevann.

Spesielt: Det avhenger om du blir du med på ekte bre-rafting gjennom Elvepurka i Jostedalen, et fjell som stikker ut i elven og skaper et tog av bølger. Adresse: Jostedalsvegen 3041, 6871 Jostedal.

Camping på Vestlandet, som her på Kjørnes med Sogndal i bakgrunnen,
Camping på Vestlandet, som her på Kjørnes med Sogndal i bakgrunnen,

Kjørnes Camping, Sogndal

Hva og hvor..? Ligger ved Sognefjorden og har derfor flott utsikt, bare tre kilometer fra sentrum av Sogndal. Hytter, leiligheter og helårs-åpent camping. Kjørnes er et utgangspunkt for opplevelser og innen times kjøretur er du ved store nasjonale attraksjoner.

Spesielt: Alle attraksjoner i nærheten: Den store Jostedalsbreen. Flomsbanen, en togreise på 20 km og 900 høydemeter. Urnes stavkirke, den eldste i landet. Sognefjoden, 204 km lang, 1300 meter dyp og omgitt av opptil 1700 meter høye fjell. Adresse: Kjørnes, 6856 Sogndal.

CAMPINGPLASSER PÅ SØRLANDET

Lærdal Ferie og Fritidspark - campingplass med underholdning.
Lærdal Ferie og Fritidspark - campingplass med underholdning.

Lærdal Ferie- og Fritidspark

Hva og hvor..? Ligger ved enden av Sognefjorden med god plass for bobiler, vogner og telt.
Har hytter og leiligheter. Tilbyr strøm og har sanitæranlegg og nabo til spektakulær natur. Perfekt utgangspunkt for vandring og sykkelturer, klatring og breturer. Her får du leid utstyr som sykler og det arrangeres også turer med guide.

Spesielt: Her kan du også oppleve Stand-up show, konserter og danseband. Adresse: Grandavegen 5, 6887 Lærdal.

Campinghytte på Vang Camping i Gudvangen.
Campinghytte på Vang Camping i Gudvangen.

Vang Camping

Hva og hvor..? Dette er en campingplass i Gudvangen, som ligger vakkert til i Nærøydalen ved Nærøyfjorden. Og som de fleste steder i Sogn; omgitt av høyefjell og med utsikt til Kjelfossen.
De største hyttene har to soverom, bad, kjøkken, stor peisestue og overbygd veranda.
«Cool cabins and awesome scenery», skrev en dame fra England. Hun bodde i en av hyttene og  anbefalte øre-plugger på grunn av trafikk-støy på veien.

Spesielt: Da henter vi noen salige ord fra en turist: «Camping på et vakkert sted, og borte fra turistgalskapen på Flåm. Lytt nøye, så vil du høre sus fra fossene».
Adresse: 5747 Gudvangen.

Grill-hytte på Flåm Camping.
CAMPING PÅ VESTLANDET: Grill-hytte på Flåm Camping.

Flåm Camping og Vandrarheim

Hva og hvor..? Sentralt i Flåm med kort avstand til Flåmsbana og Nærøyfjorden, i indrefileten av fjordlandskapet. På gresskledde bakker, eplehager og et teltområde ganske spesielt. Mange ulike rom til leie, feriehus og hytter med og uten bad. Teltplass med tilgang campingkjøkken, og spesielle plasser for bobil og vogner. Sentrum av Flåm har kafeer og restauranter, bakeri, bryggeripub og turistinfo. Adresse: Nedre Brekkevegen 12, 5743 Flåm.

Spesielt: Flåm jernbanestasjon, cruise på fjorden, fjordsafari, rallartoget, museum og el-bil-utleie. Gode muligheter for fisk i fjellvann.

«Når du åpner teltduken, ser du rett på isbreer, tusen meter høye fjell og vill natur».

Gryta Camping, Olden

Hva og hvor..? Når du åpner teltduken, ser du mest sannsynlig rett på isbreer, tusen meter høye fjell og vill natur på Vestlandet. Velger du Gryta Camping, er du langt fra hektiske dager, et bra sted for ferie. Her kan du også være aktiv, gå  turer, ta en tur på vannet og prøve fiskelykken eller bestige en eller flere fjelltopper. Du får turkart i resepsjonen.

Rett i fiskegryta: Fiskelykke i elva ved Gryta Camping.
Rett i fiskegryta: Fiskelykke i elva ved Gryta Camping.

Campingplassen er plassert på ulike platå, hvor du kan nyte utsikten fra alle kanter. Dette er en stor campingplass der du kan velge hvor du vil slå deg ned med strøm og skøyteledning. Her er fem rødmalte hytter med god standard og uteplass. Som hyttegjest kan du få frokosten servert i hytta om morgen.

Spesielt: Gjester kan benytte robåter, kajakker og trøbåt gratis. Mange kommer hit for å se Briksdalen og Briksdalsbreen, slik turister har gjort i 200 år. Briksdal er 10 km fra Gryta Camping og på veien vandrer du gjennom mektig natur. Adresse: Gytri, 6788 Olden.

Campingplassen på Lammetun i Fjaler.
Campingplassen på Lammetun i Fjaler.

Lammetun ferie og fritid

Hva og hvor..? Denne campingplassen ligger vest i Fjaler kommune på ei landfast øy som heter Lammetun. Om sommeren går sola ned i havet, derfor skryter man det av å ha midnattsol. I tillegg til camping er det plass for bobil og campingvogn. I tillegg til vakker natur er det mye bær og sopp i området.

Spesielt: Om dere har lyst å oppleve noe spesielt, så arrangeres tur til Alden. Et fjell som ligger ute i havet og er 481 meter høyt. Det starter med en kort båttur før man stiger til værs og nyter utsikten. Adresse: 6964 Korssund.

Camping på Vestlandet - idyllisk på Melkevoll Bretun.
Camping på Vestlandet - idyllisk på Melkevoll Bretun.

Melkevoll Bretun Camping

Hva og hvor..? Når du slår opp teltet, er du omringa av fjell, fossefall og isbreer. Bli derfor ikke overrasket at her ligger forholdene til rette for fjellturer, som en tur til det turkisgrønne Oldevatnet og en tur til Briksdalsbreen.
Overnatting på campingen i telt, bobil eller noen komfortable hytter. Her er stort kjøkken for matlaging, internett, vaskemaskin og egen plass for grilling.

Spesielt: Mange aktiviteter. Som fjelltur til Oldeskaret og Kattanakken, både lette og tøffe turer. Bli med på yoga-klasser, eller en tur til Loen og Lodalen, og enda flere fjellturer. Adresse: 6792 Briksdalsbre, Oldedalen.

Camping og rafting i elva Jølstra.
Camping og rafting i elva Jølstra.

Førde Gjestehus og Camping

Hva og hvor..? Hytter, camping, gjestehus og leiligheter, i Førde er det bare å velge. For campere finnes det sanitæranlegg, kjøkken og vaskerom med utstyr, og handicaptoalett. Elva Jølstra renner rett gjennom campingplassen og er også ei lakseelv.

Spesielt: Rafting i ei utfordrende elv gjennom frodig natur må da være ganske spesielt. En våt opplevelse, men også spenning og moro, sikkert med sug i magen. Jølstra er kjent som ei utmerket raftingelv hvor elvebrett er en enda mere intens måte å utfordre elva på. Adresse: Kronborgvegen 44, 6800 Førde.

Flåmsbrygga sentralt i Flåm.
Flåmsbrygga sentralt i Flåm.

Borgund Hyttesenter og Camping

Hva og hvor..? Borgund ligger i indre del av Sogn – eller øverst i Lærdal med mye natur og bratte fjell. Kongevegen over Filefjell går gjennom tunet på Borgund Hyttesenter og Camping. Herfra en spasertur til Borgund Stavkirke, bygd i 1180 og i god stand. Plassen er nyrenovert og gode campingforhold for telt, bobiler og campingvogner. Også muligheter for strøm. Det er muligheter for ørretfiske i Borgundfjorden, som er nærmeste nabo til sentret.

Spesielt: Dette er området for gamle veier. I så måte er Vindhellavegen ei perle å gå om sommeren. Den er en del av den gamle Kongevegen mellom øst og vest som sto ferdig i 1748. Adresse: 6888 Borgund i Lærdal.

CAMPING I NORD-NORGE

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu