Camping i Trøndelag: Her kan du bli en glad laks!

februar 7, 2022
Sist endret 
februar 8, 2022

Torsken er velutstyrt og Kveita ligger på kaia. Mens Berkåk har kaniner og geiter

CAMPING I TRØNDELAG. En mere fri form for ferie og opplevelse skal man lete lenge etter. Enten man reiser i bobil, med campingvogn på slep, bare med telt eller leie en hytte på en campingplass, kan fort bli beste alternativ for ferie. Camping i Trøndelag er intet unntak. Tilbudet er stort og kvaliteten har avgjort hevet seg. Valget er enkelt – ta en dag av gangen og la været, humøret og hjertet vise veien. Her er 11 gode camping-råd – og vær fri som fuglen!

Fiskebåt som brukes på elva Namsen for å fiske laks.
Fiskebåt som brukes på elva Namsen for å fiske laks.

Namsen Fishing Camp

Hva og hvor..? Dette stedet går også under navnet Utheim gård. Først og fremst er Namsen kjent som ei god lakseelv med tradisjoner om fisking som er godt og vel 100 år. Her er det tatt laks på vel 25 kilo. Campingen har lett adkomst til både elv og hytter, en kort kjøretur fra Overhalla sentrum og 20km til Namsos. Her er det utleie av hytter og plass til både telt og campingvogner. Kort avstand til både jakt og sjøfiske.

Spesielt: Dette er stedet for å prøve fiskelykken og i 2021 ble det fisket 4353 laks, derav 743 over syv kilo. Namsen Fishing Camp ordner med tillatelse både til fisking og for dere som vil ut på jakt.
Adresse: Sørsivegen 1957,  7863 Overhalla

Namsen River Camp i Nord Trøndelag
Namsen River Camp i Nord Trøndelag
Levanger Fritidspark og Camping sett fra luften.
Levanger Fritidspark og Camping sett fra luften.

Levanger Camping

Hva og hvor..? Enten du kommer med campingvogn, bobil eller telt, på Levanger Camping får du tilgang til strøm og internet. Her er også  utleie av syn hytter som har to soverom, åpen stue/kjøkken og bad. Det finnes også tv og trådløs internett i hyttene. Kiosk, sanitæranlegg, grillplasser og badestrand. Campingen ligger ved Levangersundet med nærhet til sentrum og holder åpent hele året.

Spesielt: Du skal lete lenge for å finne en campingplass med så mange tilbud. Rett på utsiden ligger en fritidspark med fotballstadion, kunstgress, tre tennisbaner, volleyball, friidrettsbane og en sykkelvelodrom. Muligheter for fiske i sjøen og langs Levangerelva.
Adresse: Moafjæra 2A, 7306 Levanger.

Korsnes Camping på Frosta.
Korsnes Camping på Frosta.

Korsnes Camping, Frosta

Hvor og hva..? Korsnes Camping har i stor grad faste plasser, men det finnes også dropin-plasser og noen hytter under en times kjøring fra Trondheim. Teltplass, kokemuligheter, plass for bobil og campingvogn, lekeplass, trampoline og egnet for fisking.
Ligger på Frosta i Nord-Trøndelag, ei halvøy sentralt ved Trondheimsfjorden i en utpreget jordbruksbygd. Også kjent som «Trondheims kjøkkenhage».

Spesielt: Rett ved campingplassen finner du både en golfbane og en flott badestrand.
Adresse: Korsnesvegen 94, 7633 Frosta.

Føllingstua Camping i Nord-Trøndelag.
Føllingstua Camping i Nord-Trøndelag.

Føllingstua Camping

Hva og hvor..? Stedet ligger langs E6 ved Snåsavatnet i Nord-Trøndelag, og tar mål av seg for å være miljøvennling. Med 60 plasser for campingvogner og bobiler, 65 sengeplasser i rom og hytter. Her er servicebygg med resepsjon, restaurant, kiosk, kjøkken, tv-stue og terrasse med bar med alle rettigheter.

Spesielt: Maten som serveres i restauranten skal mest mulig være økologisk, av lokale råvarer og ha en opplevelse i smak. Der kan du sitte og spise med utsikt over vannet og innover i retning Snåsa, Blåfjell og Skjærka nasjonalpark.
Adresse: Haugåshalla 6, 7732 Steinkjer.

Camping på Sørlandet: Svaberg, Parker, Byer og Bibler

Stølen i Oppdal - både for sommer og vinter.
Stølen i Oppdal - både for sommer og vinter.

Stølen, Oppdal

Hva og hvor..? Om du stopper på Oppdal, er Stølen et passe sted tre kilometer unna sentrum. Dette stedet har spesialisert seg på grupper med totalt 164 senger fordelt på 41 rom og hytter. Stølen tilbyr også camping, hytter, selvhushold og catering. Her holdes leiraktiviteter, konferanser og skoleturer. Stedet eies av Normisjon og sted med rusfri profil og er åpent hele året.

Spesielt: Oppdal er et vintersportssted, men også flott om sommeren der den ligger med fjell på alle kanter. Der renner ei elv for de som vil prøve rafting. Gjevildvassdalen byr på fjellturer, båtturer, en badestrand og ikke for å glemme majestetiske Dovrefjell.
Adresse: Nedre Stølsvegen 36, 7340 Oppdal.

Barna vil gjerne møte dyrene på Orsand Camping.
Barna vil gjerne møte dyrene på Orsand Camping.

Orsand Camping, Frosta

Hva og hvor..? Ligger seks kilometer nord for Frosta sentrum i Nord-Trøndelag, en utpreget jordbruks bygd. Her finnes rikelig med plasser både for telt, campingbil og bobil. Også mulighet for fast-plass.
Med grøntområder, bademuligheter, lekeplasser og trampoliner er Orsand er ferieparadis for de yngste. Campen har til og med egen saue-familie til glede for alle.

Spesielt: Frosta har en viktig rolle i Trøndelags historie som Norges eldste lagting, Frostatinget, hadde sitt sete her, like ved middelalderkirken Logtun kirke. Stedet har en historie som går helt tilbake til 400-tallet. Adresse: Orsandvegen 112, 7633 Frosta.

Flotte hytter på Namsos Camping.
Flotte hytter på Namsos Camping.

Namsos Camping

Hva og hvor..? Kun en kort biltur fra Namsos by ligger campingplassen i flotte omgivelser, med hytter like ved egen badeplass. Et friområde ligger opp mot plassen. Namsos Camping har 31 hytter, de største er moderne tømmerhytter med alt som trenges for et lengre opphold. Til og med dyner og puter.

Spesielt: Også denne campen ligger ved Namsen, en av Norges beste lakseelver. Har dessuten en lang strand for sine gjester. Fiskemuligheter også i fjorden både fra båt og fra land. Bare Otterøya skiller campen fra Folla og storhavet.
Adresse: Flyplassveien 10, 7805 Namsos.

Ferie i rorbuer på Roan
Ferie i rorbuer på Roan

Roan Sjøcamping

Hva og hvor..?  Torsken er velutstyrt og Kveita ligger på kaia. Med disse navnene sikter vi til to velutstyrte rorbuer til leie. Her kan du fiske fra kaia eller dra ut med båt for å fiske i fjorden eller storhavet, mulighetene er mange. Roan Sjøcamping holder til på Hongsand i Roan kommune, på Fosen-halvøya i Sør-Trøndelag.
Også campingplassen ligger rett ved havet og nært turområde, butikk og flott sandstrand.

Spesielt: Rorbuer med veldig høy standard. Som oppvaskmaskin, kjøleskap, mikrobølgeovn, fryser, vaskemaskin, støvsuger, strøm, vann, garasje, balkong, hagemøbler og gass-grill og båtplass.
Adresse: Hongsand, 7180 Roan.

Harran Camping i Grong ved Namsen.
Harran Camping i Grong ved Namsen.

Harran Camping, Grong

Hva og hvor..? Midt i Trøndelag mellom fjell, skog og vann, ligger Harran 15km nord for Grong ved Namsen. Det påstås at her finnes en stillhet man bare kan drømme om. Mulighetene er mange; Hytter og tømmerhytter, hytter med dusj og soverom, hytter uten soverom. Plass for caravan og campingvogn og bobil, teltplasser, fellesanlegg og oppholdsrom, og camping ved elvebredden.

Spesielt: Med interesse for laks og historie er det bare å besøke Namsen Laksakvarium, for å oppleve laksen i sitt rette element. Her får du kunnskap om fiskeutstyr og mye mer, samt oppleve elva på nært hold. Adresse: Namsenvegen 1471, 7873 Grong.

Storsand Gård Camping ligger vakkert til ved fjorden.
Storsand Gård Camping ligger vakkert til ved fjorden.

Storsand Gård Camping

Hva og hvor..?  Denne familiecampen ligger idyllisk til ved Trondhjemsfjorden med 300 plasser, tre sanitæranlegg, kjøkken, tv-stue og tømmerstasjon. Kun 17km, eller et olympisk steinkast, nord for byen. Her kan du bo i hytter, leiligheter og bungalower og egen strand med brygge. Legg til butikk med gatekjøkken, lekeområde og mange muligheter for å drive med sport og ballspill. Kafe i strandkanten.

Spesielt: Campingen grenser til Midtsandtangen friluftsområde med stier, strand og sanitærbygg tilgjengelig for alle. Har fotballplass og båtutleie. Adresse: Storsandveien 1A, 7563 Malvik.

Halland Camping har minigolf.
Halland Camping har minigolf.

Halland Camping, Berkåk

Hva og hvor..? Denne ligger ved E6 sør for Trondheim, 45 km nord for Oppdal og like ved Berkåk i Rennebu kommune. Campingen ligger like ved en liten elv med mulighet for fiske og sykkelturer. Har leiligheter, hytter med dusj, kjøkken, stue og to soverom. Bobil og camping, lekeplass, husker, trampoliner, lekestativ og minigolf. Berkåk har knappe tusen innbyggere og er en stasjon på Dovrebanen med egen kafè.

Spesielt: Utvalget av dyr og aktiviteter er ganske stort. Her finnes kaniner og geiter, lekeplass, minigolf og ei elv med fisk, og skimuligheter om vinteren.
Adresse: Trondheimsveien 4266, 7391 Rennebu.

CAMPING SØSTFOLD: FRA TELT VED SJØEN TIL LUKSUS I SKOGEN

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu