Drøm nå - Reis senere. Fortsett å drømme!

april 13, 2020
Sist endret 
april 13, 2020

Meldingen fra hele verden; Dette er tiden for å drømme nye drømmer!

LONDON: Et symbol på toppen av Europa. Som et resultat av Coronavirus-krisen med døden til følge, har ulike symboler blitt plantet på toppen av  Matterhorn ved hjelp av prosjektører. På denne måten ønsket innbyggerne og turistnæringen i den lille byen Zermatt i Sveits at flagg og bilder skal være et symbol på håp. Landsbyen viser også solidaritet med alle som for tiden lider, og er samtidig takknemlig for alle som hjelper til med å overvinne krisen. Det nye slagordet er her: Reis senere!
reis senere

Signal om håp

Matterhorn på grensen mellom Sveits og Italia ble første gang besteget den 14. juli 1865 av briten Edward Whymper. Syv nådde toppen, men på vei ned gikk det galt og fire personer døde. Nå har turistkontoret i Zermatt sendt en hilsen til Storbritannia.
«Kjære venner. Zermatt er dypt knyttet til dere gjennom historien. Britiske fjellklatrere brakte turisme til Zermatt, og til nå har vi ønsket mange besøkende velkommen. Dessverre er det ikke mulig å reise akkurat nå. Derfor sender vi et tegn på håp fra toppen av Matterhorn.» Sier Simona fra Zermatt Tourism i en spesiell melding.
Sveitserne plantet det britiske flagget på østsiden av Matterhorn, der fjellet stiger over 1000 meter. Flagget var synlig på lange avstander. Toppen av Matterhorn er 4,478 meter over havet og veldig synlig fra Zermatt.

Storbritannias flagg dekket hele toppen av Matterhorn, Europas høyeste fjell

Venner av Lappland

I finske Rovaniemi er Julenissen avgjort byens mest berømte person. Vel, det finnes mange julenisser i Lappland. Det har gått mange måneder siden nissen og nissene åpnet alle dører for å ta imot besøkende på kontoret nord for Polarsirkelen. Akkurat nå er mye forandret. Nissen har stengt kontoret og tar ikke imot besøk. Men julenissen har åpnet vindu mot verden og sender ut sin magi gjennom daglige video-innslag på nettet.

Julenissen har gått i skjul i Rovaniemi. Men du kan komme i kontakt med ham på nettet

Personlige liv er berørt

Selv utenfor høysesong og med corona-krisen, ligger hverken julenissen eller hans hjelpere på latsiden. Gjennom Sanna, Anne og Toni hos Visit Rovaniemi er det kommet en melding til verden.
«Vi har globale problemer å takle, der både eksistensen til bedrifter og personlige liv er berørt. Vi føler med alle. Nå er tiden inne for å bli med på innsatsen og kjempe for å stoppe denne nye trusselen som kalles COVID-19. Det er ille å se så mange bedrifter stenge sine dører over hele verden. Hold deg hjemme, hold deg frisk og ta vare på dine kjære. Og husk for all del å holde liv i drømmen”.
Her er link til JULENISSEN I ROVANIEMI

Drømmen om Jura

Selv når man blir tvunget til å holde seg hjemme, forventer i hvert fall jeg at vi  beveger oss mot en eller annen form for normalitet. Når den muligheter dukker opp, har jeg planer om å besøke vestkysten av Skottland. Jeg leser, ser bilder og videoer og gjør mine undersøkelser. Drømmen heter Isle of Jura – altså øya Jura – og ligger utenfor vest-kysten. Jura er en del av øygruppen som heter Indre Hebridene. Der vil jeg treffe lokale, ta bilder og skrive om mitt møtet med en av  Storbritannias siste utpost.
Egentlig anbefales alle å undersøke og bli bedre kjent med et reisemål før man legger ut på tur. Den 50km lange øya Jura har en vei, en pub og et whisky-destilleri der det lages en utmerket singel malt. Her vandrer du med god sosial avstand langs asurblått hav, og med litt flaks opplever du også en ørn på jakt etter mat. Her vandrer du sammen med 6,500 hjort, men kun 200 innbyggere.

reis senere
Jura har en vei, en pub og et whisky-destilleri. Og egner seg for sykling og gå øya på langs.


Forøvrig var det her George Orwell skrev sin utopiske roman “1984” - en dyster spådom skrevet i 1948 for å advare leserne i Vesten om farene ved ett-partiregjering. Så langt har ingen hevdet at Orwell hadde et "Virus Made in China" i tankene da han skrev romanen. Uansett, jeg fortsetter mine forberedelser og ser frem til å bli kjent med denne utposten. Selv om jeg må vente med å realisere drømmen om Jura.

Mere om Skottland: FOLK ELSKER SÆRE TRADISJONER
 

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu