Jazz, mat og mye moro i New Orleans

mai 25, 2016
Sist endret 
mai 25, 2016

Her er festival-programmet for et helt år

Det sies at innbyggerne i New Orleans i det minste bør ha fem kostymer klare til enhver tid for å benytte antrekkene på en festival eller festlig tilstelning, som ofte kommer som perler på ei snor.
Vi har noe av programmet for 2017 og et enkelt forslag; Finn frem ditt favoritt-antrekk, eller  en utrolig hatt du aldri ellers kommer til å benytte og ta gjerne en parykk eller to med  på turen til New Orleans for opplevelse, store festivaler, mat og ikke minst musikk. Gjør som byens innbyggere; Jazz it up! Det blir garantert mye moro i New Orleans. Til og med den ellers så kjedelige og fredelige tirsdagen er kommet på fest-programmet.

Mardi Gras, 28. februar 2017. Dette er festenes fest, om romantikk, galskap, om musikk, parader og fester, kostymer og maskeradeball. Mardi Gras handler om det glorete og det vakre som kommer sammen til en utblåsning. Mardi Gras har alt og litt til.

St. Patricks Day, 17. mars. St. Patricks Day feires stort i USA og spesielt i New Orleans hvor innvandrere fra Irland kom på 1800-tallet og leverte bidrag til byens kultur og ikke minst infrastruktur. Hvert år viser byen sin takknemlighet ved å ta til gatene med parader og fester til ære av den irske befolkningen - noe alle bør vurdere å oppleve minst én gang. Mer info 

Gay Parade. Påskedagen 16. april starter med den historiske påskeparaden i French Quarter, og senere på ettermiddagen blir det Gay Parade med deltakere på hestevogner eller andre kjøretøy gjennom det franske kvarteret.

French Quarter Festival, 6.-9. april 2017. Dette er den største musikkfestival som er gratis og med et spesielt fokus på mat og musikk i New Orleans. Festivalen har 20 konsertscener og mer enn 90 serveringsboder. Barnas aktiviteter og andre festligheter fylle helgen med mye moro.

New Orleans Jazz & Heritage Festival, 28. april – 7. Mai, 2017. I mer enn 40 år har musikkelskere fra hele verden reist og møtt opp på historiske Fair Grounds Race Course. Musikken er fantastisk og maten er inspirerende.

New Orleans Wine & Food Experience. Skål for noe av det beste i livet - vinen Merlot og matretten Gumbos - som mer enn 75 restauranter i New Orleans serverer i samarbeid med 175 vinprodusenter. Festivalen foregår i dagene 25.-27. mai.

Gresk Festival 26.-28. mai. Gresk mat og vin, levende musikk og moro for hele familien i tre dager og netter på den greske festivalen i Bayou St John. Festivalen har holdt på i 45 år og er fortsatt sterk og klar - med tradisjonell gresk dans. Mer informasjon her

Østers 3.-4. juni. Med farmerne fra Gulfen på plass skal østers feires og hedres med levende musikk og selvfølgelig østers på alle fat under Oyster Festival.

Go Fourth on the River, 4. juli. Den amerikanske nasjonaldagen, Independence Day, feires langs historiske New Orleans River med musikk og alle slags familieaktiviteter, og som avsluttes med et stort fyrverkeri over Mississippi-elven.

Tales of the Cocktail. 18.-23. juli. I fem dager kan man gå fra bar til bar og nippe til drinker i byen som oppfant cocktail. Eller høre foredrag, drive nettverk, bli med på middager og matlaging, ulike demonstrasjoner  hvor resultatet alltid ender opp i høye glass.

Satchmo Summerfest. 3.-6. august 2017. Louis "Satchmo» Armstrong var en av New Orleans egne sønner. Hvert år feires legenden med en festival om hans liv og musikk.

Louisiana Seafood Festival. New Orleans er kjent for sjømat og denne festivalen starter 1. september. Handler om lokal mat og råvarer fra vann og hav. Kjente kokker koker og serverer reker, østers, kreps, krabbe og alligator.

Southern Decadence Festival. 30.8 - 4.9 2017. Foregår i French Quarter. Dekadente ting skjer primært på gata og alt er gratis. Inkluderer DJ, parade, konkurranser og mye mer.

Art For Art’s Sake.  Oktober 2017. Kunst for kunstens skyld. Hver høst åpner gallerister i kunstområdet og langs Magazine Street sine dører i en feiringen av kunst og kultur. Bli med 30.000 andre kunstelskere på en gigantiske og elegant gatefest.

New Orleans Film Festival. 11. - 19 oktober 2017. Denne årlige festivalen har premierer, filmvisninger, workshops og mer – og alltid med store kjendiser på den røde løper.

Creole Gumbo Festival. 11.-12. november. Denne festivalen feirer selve kulturen i New Orleans - med brass band, jazz og et stort utvalg av byens beste Gumbo.

Voodoo Music Experience, 27.-29. oktober. Denne festivalen med Halloween-tema finner sted i City Park, en årlig event kjent for besøk av profilerte artister som Marilyn Manson, Duran Duran og 50 Cent, men også med mange lokale Louisiana-musikere.

Celebration in the Oaks, november og desember. En månedslang event der lys-utstillinger med magi som gløder rundt hvert eneste hjørne. Denne festen viser nesten to millioner lys dekorert rundt et vel 100 år gammelt eiketre og er en familietradisjon med underholdning langt ut i de sene timer. www.celebrationintheoaks.com

Jul i New Orleans, desember. Bål langs elven, lysfest rundt eiketreet, konserter i katedralen og gratis mat og demonstrasjon av kjente kokker. Både turister og lokalbefolkningen nyter denne autentisk vrien på julefeiringen hvert år. Mange hoteller tilbyr "Papa Noël" priser. www.fqfi.org

Nyttårsaften, 31. desember. New Orleans teller ned til et nytt år i Jackson Square og en av landets største gatefester. Man møtes gjerne i det franske kvarter for å høre musikk, delta på et festlig ball før man opplever fyrverkeriet som bringer oss inn i det nye året. Uansett når du drar – du kan ha mye moro i New Orleans året rundt.
PS: Dette er kun et utvalg. New Orleans har langt flere festivaler.

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu