Møt «Miss Norway» - i hennes favorittby Ålesund

september 1, 2016
Sist endret 
september 1, 2016

Ligger i vakker og vill natur og strekker seg ut i Atlanterhavet

Min by: Ålesund, Norge
Navn: Christina Waage
Født: 1995
Yrke: ”Miss Norway” / Sykepleierstudent

ÅLESUND: "Jeg liker å reise, elsker å gjøre yoga og utforske verden. Jeg har allerede besøkt en rekke forskjellige steder, inkludert paradis som Maldivene, Bali og Brasil. Dykking med djevelrokker og haier er noen av mine største minner". Møt Christina Waage, regjerende ”Miss Norway”, i hennes favorittby. Snart dukker hun opp i finalen av Miss Universe 2017 i Manila på Filippinene.

Her bor jeg: Jeg vokste opp på Nes i Akershus, men er nå havnet på vestkysten av Norge. Ålesund ligger i en vakker og vill natur og strekker seg ut i Atlanterhavet, og er kjent for sin arkitektur og jugendstil. Byen er det kulturelle sentrum i regionen og har flere festivaler.

Hvorfor besøke Ålesund? Jeg mener Ålesund er en av de vakreste byene i Norge. Det er kombinasjonen av byen, fjellene, menneskene, havet og ikke minst arkitekturen. Jeg elsker denne kombinasjonen.

Mitt første minne: Jeg husker godt første gang jeg gikk de 418 trappetrinnene opp til Fjellstua. Egentlig trodde jeg ikke turen ville være verdt slitet, men der tok jeg grundig   feil. Nå anbefaler jeg turen til alle. For en utsikt, og en god treningsøkt!

Hvordan finne de beste spisesteder? Jeg spør alltid lokalbefolkningen om tips og gode råd.

Mitt favorittsted: En av mine favoritter i Ålesund er XL Diner. Restauranten ligger ved havnen og maten er fantastisk. De har også et utvalg av glutenfri mat. Fisk er en av spesialitetene – og utsikten mot havet. Adresse: Skaregata 1B, Skateflukaia, Ålesund.

Hva spiste du der? Vanligvis bestiller jeg den «XLs berømte fisketallerken» - dagens fangst av fisk og skalldyr, men «Reinsdyr med rosmarin» er også en av mine favoritter.

Typisk lokal mat? Det må bli Bacalao.

Møt lokalbefolkningen: Mange møtes på Color Line Stadion for å støtte byens fotballag. Personlig er jeg ikke en stor fotball-fan, men her er stemningen god og det er alltid flott å støtte lokallaget. Web: colorlinestadion.no

Min favoritt bar: Jeg har ingen favoritter, men lokalbefolkningen anbefaler Invit Expresso Bar.

Beste plass for første date? Fjellstua har den mest fantastiske utsikt og er den beste måten å se Ålesund. Du kan velge mellom å gå alle de 418 trappetrinnene eller kjøre bil opp for en romantisk middagsdate på toppen av Aksla.

Mitt hemmelig sted: Synnalandshornet.

Mitt beste råd: Husk å ta med gode sko.

Min favoritt butikk: Amfi Moa er et kjøpesenter som dekker alle behov.

Min favoritt event: Det er Matfestivalen. Anbefaler også å delta på Ålesund Båtfestival, Midtsommerjazz, Sommerparty eller Jugendfest med stor stemning og god musikk!

Taxi eller annen transport? Buss er billigste alternativ og så er det moro med alle fergene.

Hold deg unna? Vær forsiktig når du er ute i ekstremt sterk vind.

Hvorfor reiser du? Jeg liker å utforske verden og oppleve ulike steder og kulturer. Hvis du planlegger et besøk til Ålesund, anbefaler jeg en spennende sjø-safari.

Hva blir neste stopp? Filippinene! Jeg skal representere Norge i verdensfinalen i Miss Universe i januar 2017.
Instagram: @waagees
Offisiell side: Miss Universe Norge
 
 

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu