Et opplagt valg i Paris

januar 2, 2014
Sist endret 
januar 2, 2014

La Coupole er et fransk brasserie 

PARIS: La Coupole er en klassisk institusjon i bydelen Montparnasse og verdens mest berømte franske brasserie. Restauranten er stor og dekorert med vakkert art deco-interiør. På dette stedet har det i flere tiår vært rikelig med sosialt samvær og historiske feiringer. En vakker skulptur er plassert i sentrum og med svære kunstverk på alle vegger, for ikke å forglemme den dekorerte kuppelen. Stemningen er spesiell og en viktig grunn til at La Coupole alltid er overfylt. Ikke glem å reservere bord i god tid.

Fra tidligere besøk vet jeg at menyen både har gastronomiske oppturer og nedturer. Denne gangen valgte vi sjømat og den berømte hovedretten lam og karri - perfekt og alltid servert til avdøde president Francois Mitterrand, for øvrig en rett som ble hans siste måltid. Lam og karri er temmelig krydret, men deilig hvis du er fan av indisk mat.

Store deler av menyen er fokusert på sjømat og alt på min Royale tallerken med sjømat var fersk, inkludert alle de 18 irske østersene. Med på lasset fulgte smør, ferskt brød, syltet løk og sitron. Våre desserter med flytende sjokolade var fantastisk og en perfekt avslutning på et herlig måltid.

Noen var også der for å feire fødselsdager. I tur og orden ble lyset dempet og med et oppstyr av servitører som dukket opp med sang, lys og stjerneskudd på kaken - Dette skjedde tre ganger i løpet av kvelden - støyende og morsomt. Dette landemerket av et fransk brasserie åpnet i 1927, og hvis du legger turen innom Paris og bare har tid til bare ett fransk måltid, så er La Coupole et opplagt valg.

Kategori: Brasserie
Vi bestilte: Royal Platter med sjømat, krabbe, hummer, sjøkreps, reker og 18 østers. Indisk ”Lamb and Curry”, servert siden 1927. Dessert: Varm sjokolade over profiteroles.
Pris: 140 euro med vin for to personer
Verdt pengene: Billig var det ikke, men verdt hver euro.
Best for: Middag med din partner, feiring av en avtale eller bursdag.
Adresse: 102 Bd Montparnasse, Paris. Telefon: +33 1 43 201420 www.lacoupole-paris.com

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu