Tidenes beste fiskemåltid

januar 9, 2014
Sist endret 
januar 9, 2014

RECIFE: Navnet er Bebeto og han ga meg en kulinarisk overraskelse jeg sent vil glemme. Navnet må for all del ikke forveksles med den berømte fotballspilleren som satte inn 39 mål på 75 kamper for Brasil og var med på å vinne VM-gull i 1994. Denne utgaven av Bebeto er en glimrende kokk på en ikke altfor berømt restaurant i Recife - og en lokal helt når det gjelder å lage en gigantisk overraskelse.

Etter et par dagers opphold i Recife havnet jeg på en terrasse for et måltid på Botequim Avenida. Botequim betyr liten bar, men dette er faktisk en stor restaurant og ikke en bar. Ting kan være forvirrende når du begynner å oversette fra portugisisk. Restaurant Avenida ligger i bydelen Boa Viagem i utkanten av Recife. Idyllisk plassert og perfekt for å nyte utsikten til den nærliggende stranden og havet.

Vi bestilte fisk som heter Cioba, det skulle være nok for alle tre. For å være ærlig var vi ikke klar over hva slags fisk vi bestilte før den hele kom på bordet i helstekt tilstand. Der lå en Red Snapper, vel et kilo, servert med grønnsaker, potet og en spesiell saus. Mysteriet Cioba er altså Red Snapper på portugisisk i Brasil.

Jeg har spist noen av de mest delikate fiskeslag som er brakt opp fra havet over hele verden. Fra fangst i fjerne Østen til Middelhavet, og testet all slags fersk fisk fra Nordishavet - mange delikatesser tilberedt og servert av dyktige kokker i Australia, Dubai og til og med av Gordon Ramsay og Jamie Oliver i London. Nå er tiden inne for å slå fast at den hele fisken som kom fra Bebetos kjøkken så langt har vært den aller beste. Absolutt den beste fisken.

"Cioba skal smake av fisk", sier kokken Bebeto. Kombinasjonen av den ferske smaken, friskheten og dessuten akkurat passe stekt endte med en perfekt og overraskende 6-er på King Goyas ellers så kritiske skala. Fisken kom på bordet med skinn og bein - takk Gud for at fisk fremdeles har bein. Allerede i utgangspunktet skilte den seg ut fra heller kjedelige fiskefileter fra oppdretternes verden, tilsatt en overdose av urter, krydder og ulike smaker. La oss ta med at dette fiskemåltidet alene kom på 72 brasilianske Reals, som er ca 22 euro eller 185 kroner – for tre
personer.

Den berømte Bebeto ble i sin tid kåret Footballer of the Year. Nå har vi sørget for at den lokale Bebeto på Avenida snapper opp tittelen som Årets kokk 2014, før året er kommet skikkelig i gang. Han får prisen etter å ha levert et formidabelt måltid av Red Snapper – uten at jeg som gjest på forhånd ante hva jeg hadde bestilt og langt fra forventet at jeg skulle innta tidenes beste fiskemåltid.[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu