Min lille favoritt på Seychellene

januar 26, 2016
Sist endret 
januar 26, 2016

Nikita om byen Victoria, menneskene og beste lokale mat

Min by: Victoria, Seychellene
Navn: Nikita Krivtsov
Født: 1955
Yrke: Journalist, reisereporter

Hvor bor du? I Moskva, men mellom juni til september på min sommerhytte i distriktet Tver, 400 km nord for Moskva.

Her vokste jeg opp: I Tokyo, Shanghai, Beijing og i Moskva.

Derfor Victoria: Seychellene er veldig avslappet, vennlig og solrikt. Victoria er landets eneste by og en av de minste hovedstedene i verden med en befolkning på bare 26 000. Byen har kun ett lyskryss! Atmosfære i Victoria er veldig avslappet og om du spør en innfødt «Hvordan går det?» , vil de fleste svare «Jeg er trøtt" – selv midt på dagen.

Mitt første besøk: Jeg ble interessert i Seychellene mens jeg skrev min hovedoppgave som student i 1980. Det er alltid en risiko å besøke et sted man drømmer om, en risiko for å bli skuffet. Men det skjedde ikke i mitt tilfelle. Alt var akkurat som jeg forestilte meg, ja, enda bedre og mer attraktivt. Det finnes en oppsiktsvekkende kombinasjon av kultur, mat, folk og så mye historie på ett sted, selv om Victoria er hovedstaden i nasjonen som bare er 240 år gammel.

Mitt første minne: Lavt skydekke i fjellene, men lyst og solfylt om morgen og barn i skoleuniform. Kreolsk musikk, spesielle trær i hagen til Hilton Seychelles Northolme Resort & Spa, og delfiner som jaget flyvefisk nedenfor hotellets balkong.

Hvordan finne de beste stedene? Spør lokalbefolkningen, og du vil finne autentisk mat, velsmakende og store porsjoner til en rimelig pris. På spisesteder laget for turister må du vanligvis betale dobbelt så mye. Ikke rart at jeg fant de beste stedene på Seychellene da jeg ble invitert med av lokalbefolkningen. Altså - i Roma gjør man romerne gjør!

Mitt favorittsted: Restaurant Marie-Antoinette Restaurant (Serret Road, St Louis, Victoria, tlf: 248 426 62 22, www.marieantoinette.sc). Ligger like over Victoria langs veien til Beau Vallon. Dette er en av de beste for å nyte ekte og deilig Seychellois kreolsk mat tilberedt på den tradisjonelle måten. I tillegg til en rustikk sjarm, en avslappet og vennlig atmosfære og en berømt meny som har vært nærmest uendret siden dørene åpnet første gang i 1972.

Hva spiser du der? Menyen inneholder smørstekt parrot-fish, tunfisk, aubergine, kylling i karri og masse grønnsaker fra egen hage.

Typisk lokal mat? Landets kreolske matprofil er en blanding av afrikansk, britisk, fransk, indiske og kinesiske smaker. De fleste rettene er basert på sjømat, ofte med chili. Folk nyter salater og fruktdesserter av mango, papaya og ananas. Her er lokal mat en attraksjon i seg selv.

Møt lokalbefolkningen: Det perfekte stedet er Boathouse Cafe (Beau Vallon, Mahe, tlf: 248 24 78 98, www.boathouse.sc) midt i sentrum av den vakre Beau Vallon stranden. Stedet har også unik underholdning og en blanding av gjestfrie lokale og turister.

Min favoritt-bar: Oceanview Bar på Hilton Seychelles Northolme Resort & Spa (Glacis, Victoria, Mahe, tel: + 248-429-9000). Slapp av i det elegante interiøret på Ocean View Bar eller slapp av på terrassen med utsikt til havet, viker og stjerneklare netter. Levende musikk gjør den perfekt ved solnedgang. Mitt motto: når man er på tur, prøv alltid lokale produkter som Seybrew øl og Takamaka Bay rum.

Best for første date? På dagtid er det Le Jardin du Roi oppe i fjellet, 30 minutters kjøring fra sentrum av Victoria. Inspirert av de opprinnelige hager fra det 18. århundre utviklet av franskmenn for å fremme kryddersalg fra koloniene, et paradis for botanikere, naturelskere og miljøbevisste. Unn deg selv en herlig kreolsk og internasjonal måltid på Le Jardin du Roi restaurant og den fantastiske utsikten over fjell og hav.

Om kvelden; Chez Plume Restaurant på Anse Boileau, 30 minutter fra sentrum Victoria, tel: + 248 435 50 50. Bare åpen på kvelden. Alle rettene er tilberedt fra grunnen av med hovedvekt på sjømat og fisk. Kokk Mauri lager fransk mat med ingrediensene og aromaer fra Seychellene. Nær sjøen og med tropiske hager er dette et sted for å nyte ewn uforglemmelig solnedgang.

Mitt hemmelig sted: Den gamle kirkegården Bel Air i skråningen av fjellet med utsikt over Victoria - det første offisielle gravfeltet på Mahe. Veldig romantisk og fortsatt et sted med mystikk og sine hemmeligheter under et bakteppe av regnskog og majestetiske trær.

Mitt beste råd: Sett av en dag eller to å utforske Victoria til fots.

Favoritt butikk: Seychellene er avgjort ikke et sted for shopping. De nærmeste motehusene ligger faktisk på Mauritius og i Dubai. Men et besøk hos Kenwyn House (Francis Rachel Street, tlf: 248 422 44 40, www.kenwynhouse.com) anbefales.

Taxi eller annen lokal transport? Det meste i Victoria er innen gangavstand, mens taxi er å anbefale for å besøke steder utenfor byen. Billigste reisemåte på øya Mahe er med buss.

Hold deg unna: Kriminalitet er nesten ikke-eksisterende i Seychellene.

Derfor reiser jeg: Reising er en sinnstilstand, nesten utelukkende en indre opplevelse, og jeg kommer tilbake som en annen person. Jeg forstår ikke folk som «samler» på land, en liste av stolthet over steder de har besøkt. Den eneste måten å bli kjent med land eller byen er å kaste deg inn i det lokale livet for å møte lokalbefolkningen og for å spise lokal mat.

Hvor går neste tur? Mest sannsynlig til Norge. Men drømmen er å besøke øya St. Helena, et av de mest avsidesliggende stedene på jorden som er befolket.

Reisereporter, bor i Moskva og skriver for flere russiske fly-magasiner. Har skrever ti bøker publisert i Russland og England. For Nikita er reiser en livsstil og mener alle steder kan tilby et eller annet som gir en opplevelse.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu