Tetiaroa – Gudfaren over alle øyer

PARADISET TETIAROA. Dette isolerte paradiset ble i 1960 for alvor oppdaget av Hollywood-stjernen Marlon Brando mens han vandret over atollen på utkikk etter stedet for å spille inn filmen Mytteriet på Bounty. Brando likte seg så godt at han kjøpte atollen for € 200 000 – omlag € 950 000 med dagens nivå. Han bygget en flystripe, en landsby med hytter og –  aller viktigst for Brando – en bar. Deretter overlot han stedet til sin polynesiske kone Tarita.

Kongelig lekeplassen. Den polynesiske atollen Tetiaroa har alltid vært betraktet som en kongelig lekeplass for de rike. Dette er et avsidesliggende paradis med strender så bra at det neppe blir bedre. Atollen har 13 holmer i et klassisk bortgjemt paradis med hvit sand og kokospalmer – rundt en lagune i det sørlige Stillehavet, 33 miles nord for Tahiti. Her finner du lilla koraller, 160 arter av fisk, 10.000 hekkende sjøfugl og tropiske fugler.

The Brando . Ti år etter skuespillerens død er et prosjekt i gang for å fullføre The Brando – et eksklusivt økohotell. Med ny teknologi hentes vann fra havdypet for å avkjøle rommene, mens strøm lages med solenergi i kombinasjon med biobrensel fra et kraftverk.

Tetiaroa er en av Windward-øyene i Fransk Polynesia. Det er litt av en prosess å komme seg hit. Landingsstripa for fly er kort og det finnes ingen regelmessige flyruter. Den vanligste måten å komme hit med egen båt eller benytte et av charterselskapene for en dagstur. Det er relativt begrenset hva man kan foreta seg på øyene. De fleste slapper av og tar plass under nærmeste kokostre med en god bok. Andre tar en titt på alle fuglene, svømmer og snorkler i den unike lagunen som er fullpakket med fargerik fisk. Men husk, nærmeste utleier av utstyr for dykking ligger på Tahiti.

Lys fremtid. Men snart kan du overnatte i en av 35 nye bungalower med ekstra tilbud som spa, treningssenter, basseng og ulike aktiviteter. Sentret har et bibliotek med bøker om lokale forhold og historie, og den franske stjernekokken Guy Martin har satt opp menyen. En ukes opphold med mat og drikke i ettroms villa vil koste € 14,900 for to personer, med fly fra London til Tahiti via Los Angeles. Akkurat nå finnes det ingen overnattingssteder på øya. Men for de med tålmodighet og penger virker fremtiden forlokkende med åpning av The Brando i juli. Svømming med delfiner og skilpadder er inkludert i prisen.

Booking : www.thebrando.com

About the Author:

Gudmund Lindbaek
King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter regelen: ”Pakk lite, reis langt og lev lenge!”.

Legg igjen en kommentar