Smak på gatekjøkken i San Francisco

januar 13, 2014
Sist endret 
januar 13, 2014

San Francisco: Street food er blitt en betydelig trend på den internasjonale matscenen, ikke minst i USA, hvor de populære food trucks daglig serverer håndverkere, forretningsfolk og turister. De mobile matvognene serverer alt fra koreansk grillmat til svenske kjøttboller, men kan være vanskelig å finne at finne ettersom de opplyser om hvor de er på Twitter.

Permanent plass. Nå er det problemet løst i San Francisco der de har fått en permanent plass for matvognene. Soma StrEat Food Park er åpen hver dag fra lunsj til sene kvelden, og har plass til 10 vogner. Utvalget skifter fra dag til dag, så det faste klientellet kommer aldri til å kjede seg. Der finnes bord og stoler, varmelamper og WiFi, slik at det uformelle gatemåltidet nesten føles som en komplett restaurantoplevelse i det fri. På søndager strømmer de lokale til brunch i matparken, ikke minst på grunn av baren, hvor man kan få ubegrenset med mimosa-drinker for 12 dollar.

Soma Street Food Park ligger ligger like ved det trendy Mission-kvarteret, kjent for sine etniske restauranter og livlige kunstnermiljø.

3 x Street Food

Lil Burma
Bladssalat med reker, oksehale i karri og nudelsuppe med fisk er noen av de burmesiske spesialiteter som serveres hos Lil Burma. Eieren er født i den burmesiske hovedstaden og har arbeidet som kokk siden 1985.

Kung Fu Tacos
Kinesisk møter mexicansk hos Kung Fu Tacos, en av byens mest populære matvogner Spesialiteten er en tortilla med peking-and og hjemmelaget salsa.

Bacon Bacon
Her kan du få alt med bacon! Baconburgers, baconsandwich, baconpopcorn, og mye mer. De serverer også en dekorativ blomsterbukett laget av bacon.

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu