Julie avslører hemmeligheter

desember 19, 2013
Sist endret 
desember 19, 2013

Navn: Julie Lindèn
Yrke: Journalist

Min by: London

Derfor London: Jeg besøker London for å finne gode historier, ta en drink med venner og rett og slett fordi det er en av de beste byene på kloden. Men også på grunn av byen puls, storbyfølelsen, shopping og musikaler. Men ikke glem de mindre åpenbare årsaker – at du tør å dra utenfor komfortsonen i sentrum for å oppdage nytt territorium. London er så mye mer enn Oxford Street, Harrods og Primark!

Mitt første minne: Da jeg kom til London 17 år gammel. Et av høydepunktene var å ta et veldig realistisk bilde med en voksfigur av Tom Cruise på Madame Tussauds (holdt hans hånd, selvfølgelig) Vandring i matavdelingen på Harrods var også en godbit.

Mitt romantiske minne; I tillegg til å holde Tom Cruise`hånd? Hmm, må bli rolige måltider på en pub.

Mine favoritter: Ulike markeder i helgene. Dra til markedet i bydelen Camden markedet og nyt mat fra alle verdens hjørner. Der er fem pund vanligvis den høyeste prisen for et måltid. www.camden-market.org

Hva spiser du? Ekte meksikanske quesadillas, krydret Thai og indisk poppadum.

Møter lokale: Definitivt på en pub. Finn en utenfor turistområdene, ta en halvliter  og du er i.samtale med lokalbefolkningen.

Min favorittbar: Den cubanske i Camden er utrolig hyggelig – der serveres ekte mojitos. www.thecuban.co.uk

Beste sted for første date? Avhengig av personen du skal møte, men jeg foreslår en av de mange vakre parker for en tur med takeaway kaffe, før en middag et sted i Covent Garden.

Mitt hemmelig sted: The Folly. Utmerket restaurant, kafé og bar rett ved tube-stasjonen Monument. Fin stemning og alltid et sikkert kort. En annen hemmelighet er området rundt Borough, like ved sørsiden av London Bridge. Her finner du sjarmerende små kafeer og butikker, pluss det store matmarkedet når du er sulten www.thefollybar.co.uk  www.boroughmarket.org.uk

Mitt beste råd: London er så mye mer enn alle turistfeller. Ikke gjør ditt opphold til en evig lang kø. Finn et kart, google rundt og finne noen kafeer, restauranter og / eller barer litt utenfor selve sentrum. Prøv ett tak, der er det flott utsikt.

Min favoritt butikk: For rutine-shopping - prøv Westfield Shoppingsentre. Alle de store kjedene finnes under ett tak. For mere personlig stil, prøv Spitalfields markedet. Her finner du alt fra det håndlagde og unike til masseprodusert og kjedelig. Du lærer raskt forskjellen. www.uk.westfield.com/london/  www.spitalfields.co.uk

Mitt morsomste kjøp: Alt jeg har kjøpt på ulike markeder henger på mine vegger og gjøre mitt rom personlig. Min favoritt er skiltet med "Kaffe gjør det mulig å komme seg ut av sengen - sjokolade gjør det verdt” Camden og Spitalfields i nærheten av Brick Lane er steder å finne noe lignende.

Taxi eller annen transport: Taxi i London er pålitelig og kjøres ofte av en pratsom sjåfør som er glad for å fortelle deg en god historie eller to. Men her er tuben et opplagt valg.

Gå klar av:  Oxford Street. Alltid, og for alltid. Jeg bryr meg ikke om hvor god grunn andre har til å dra til dette området.

Mitt første reiseminne: Disneyland Paris.

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu