Alpint: Frankrike billigst i mars

desember 15, 2013
Sist endret 
desember 15, 2013

GODE RÅD: Gjør deg klar for skibakkene i Frankrike, men husk at høytider og skoleferier i februar er høysesonger med stor pågang som presser prisene i været. Prøv heller rundt midten av januar, med nok snø selv i lavere terreng og rimeligere priser. For ikke å snakke om mars med lengre dager og høyere temperaturer.

Chamonix. Denne dalen er perfekt for alle som like å stå på ski ned bratte bakker fra høye fjell – i området rundt Mount Blanc. Vakkert er det også, både vinter og sommer. Hektisk After ski er også noe som trekker ski- og brettkjørere til dette området, og de fleste blir aldri skuffet. Enkleste ankomst fra flyplassen i Genève, og med bil og tog. For enkelte områder anbefales en lokalkjent guide.

Morzine Avoriaz. En veletablert fransk skiresort, enkelt å komme dit, god atmosfære og ikke altfor vanskelige bakker, noe som passer for barn. Her fører dårlig vær sjelden til problemer. Mange av de ivrigste reiser til Portes du Solei. Bakkene i Morzine kan ha lite snø. Den største ulempen med å bo i Morzine er å ta buss og taubane eller flere heiser til Avoriaz. Men er du først i Avoriaz-bakkene kan du spenne av deg skiene og nyte badelandet Aquariaz på over 2000 meters høyde. www.avoriaz.com

Vallorcine. Et ideelt utgangspunkt for regionen Mount Blanc, og noe mer glamorøse Chamonix bare 20 minutter unna med tog. Med skiskole og stort område for nybegynnere er dette et ypperlig feriested for familier.

Tignes. Fordelen med Tignes er klar; Mye snø, variert terreng og et stort skiområde. Sammen med Val d’Isère er Tignes et mekka for eksperter og bra for de med eventyrlyst. På mange områder er Tignes den beste basen, her er du høyere, det er praktisk og med rask adkomst til breen Grande Motte.

La Praz. En forvokst, men likevel hyggelig landsby. La Tania og 1550 er roligere og best for familier, mens 1650 er en gammel landsby med atmosfære. Totalt er anlegget ingen skjønnhet. Vel, ingen ting er perfekt. Lavest ligger Courchevel på 1300 meters høyde.

Val d’Isère. I Frankrike er dette et av de beste stedene for de som søker opplevelser, mat og fest. Atmosfæren i byen har de siste årene blitt mye bedre. Et stort skiområde er knyttet til Tignes med løyper for alle nivåer. Ikke så utpreget fransk av alle franske skiresorter, og skuffende mat på spisestedene i fjellet. Men ingen skiresorter i Alpene har så mange restauranter med Michelin-stjerner som selve byen Val d’Isère.

Meribel. På topp når det gjelder party-tilbudet med after ski på en rekke av endeløse barer. Prøv baren Folie Douce og nattklubben Dick Tea Bar. Dagen etter er du sikkert glad for at bakkene ikke er så utfordrende.

Le Deux Alpes. Det var dette anlegget som i forrige sesong fikk mest snø siden vinteren 1982. Breen åpnet i oktober og høysesongen starter alltid i desember. 220 km med preparerte løyper, men ikke den mest attraktive av franske skisteder.

Arc 1950. Ligger i hjertet av Alpene. En bilfri landsby på 1950 meter i en spesiell setting. Stedet har alpin sjarm og skiområdet er perfekt, takket være Paradiski link til La Plagne. Et magisk landskap som bør utforskes både vinter og sommer. www.arc1950.com

Val Thorens finnes også i programmet til de fleste alpin-byråer. Dette er Europas høyeste skiresort på 2300 meters høyde, og den største i Les 3 Vallèes, et av de største skisystemene i Alpene. Her finnes bakker for alle, fra nybegynnere til de proffe. Se opp for masse svensker i bakkene!

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu