Portland er ikke som andre USA-byer

februar 17, 2014
Sist endret 
februar 17, 2014

Portland er ikke som alle andre amerikanske byer. Her foretrekker innbyggerne sykkelen fremfor bilen, velger en lokalt brygget øl i stedet for en Budweiser, og heier på det lokale soccer team. Med andre ord føler, som europeer føler man seg som hjemme i Oregons største by som har vel en halv million innbyggere.
Den amerikansk eiendomsmegleren Movoto har en liste med 26 ting man bør vite om Portland, før man overveier at flytte dit. Listen tegner et levende bilde av byen, som med sin behagelige blanding av europeisk og amerikansk kultur hvert år tiltrekker tusenvis av skandinaviske turister.

Kaffekultur. Portlands kaffekultur er nærmest snobbet – på en god måte. Med 876 kaffebarer ved siste telling, er det alltid mulighet for at snuble en forsiktig brygget cup of joe.

Sykkel-paradis. Portland ble utnevnt til USA's beste sykkelby av Bicycling Magazine i 2012, og med nesten 300 kilometer sykkelstier er det enkelt å navigere rundt i byen på to hjul.

Hipsterne. Hipsterkulturen stortrives i Portland der moteriktige menn med skogsskjorter og ironiske bart er standard på enhver kaffebar.

Rosenes by. Portland kalles også ’Rosenes By’ på grunn av sine mange rosehager. Byen har også en årlig rosefestival med stor blomsterparade, som finner sted i juni.

Dagens viktigste måltid. De lokale elsker brunch og der finnes utallige populære steder i downtown hvor de lokale gjerne står i kø – med en kaffe i hånden – for at få et bord. For eksempel den svensk-inspirerte Broder, Tasty n Sons og Olympic Provisions.

Hvert år byr noen av Portlands beste restauranter på lekre 3-retters menyer til kun 29 dollar under Portland Dining Month. I år går arrangement fra juni til mars, og blir større enn noensinne med over 90 restauranter å velge imellom. Blant disse finner man noen av byens mest hypede restauranter som Higgins Restaurant & Bar, der serverer lekker mat laget av lokale råvarer, samt den fransk-amerikanske The Heathman.

Oregon elsker syklister, og sykkelen er et glimrende for å utforske byen, på langtur langs kysten eller utforske skjebnen på mountainbike ned Mount Hood. På hjemmesiden rideoregonride.com kan man skreddersy sin egen rute alt etter destinasjon, ambisjon og sykkeltype. Siden inneholder også en oversikt over events, som Bend Bike & Brew i slutten av mai, hvor øl- og sykkelentusiaster møtes til mountainbike-løp om dagen og lokalt brygget øl om kvelden.

Fatbikes er de brede, motorsykkel-lignende syklene med tykke dekk som egner seg perfekt til både by- og off-road kjøring. Den nye trenden i Oregon går ut på at ta sin fatbike med på strandtur.  De brede dekkene gjør nemlig at fatbikes kan komme frem i sanden, der andre sykler må gi opp.

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu