På ferie i Vest Sverige – Her er våre beste tips

juni 20, 2021
Sist endret 
desember 16, 2021

Lær litt svensk; Rar, rolig, snål og glass betyr noe helt annet i Sverige enn i Norge

VEST SVERIGE: For svært mange nordmenn er Sverige vårt nærmeste ferieland – i utlandet. Nå åpenbarer Vest Sverige seg med mange nyheter, spesielt for alle som vil over til våre naboer for en spontan-ferie. Vi har vært på ferie i Vest Sverige, og sammen med våre venner gjort en fersk oppdagelse: Nordmenn er blitt enda mere åpen for ferie i naturen.
 Sjef for Turistrådet Vest-Sverige, Fredrik Lindén, representerer reiselivet i Bohuslän, Dalsland, Västergötland og Göteborg. Der forventes en betydelig pågang av norske turister i sommer- og høstmånedene.

Pilgrims vandring langs Götaelv
Pilgrims vandring langs Götaelv


Les mer: REIS SAKTE. TENK NYE TANKER. SKYND DEG LANGSOMT

Ut i naturen

Undersøkelse gjennomført av InFact for Turistrådet Vest-Sverige forteller mye om hvilke aktiviteter nordmenn ønsker å oppleve på utenlandsferien. Ifølge undersøkelsen kan man se en klar trend mot mer friluftsliv i ferien, forteller Lindén.
«Alt tyder på at nordmenn er blitt enda mer interessert i friluftsliv i ferien. Den viser at vandring i naturen og sykkelferie er mest populært, med strand og bading som en klar nummer to, sier Lindén.
«Vi opplever at mange nordmenn ønsker seg pakker med fotturer, sykkelturer og andre utendørsaktiviteter – helst i kombinasjon med høy komfort på overnatting. I tillegg kommer unike matopplevelser. Dette er også ferieturer som er godt tilpasset dagens situasjon, som kan planlegges og bestilles på kort varsel og som passer bra også utenfor høysesong», sier sjef for Turistrådet Vest-Sverige, Fredrik Lindén.

Fredrik Lindèn, sjef for Turistrådet Vest-Sverige,  ønsker nordmenn velkommen.
Fredrik Lindèn, sjef for Turistrådet Vest-Sverige, ønsker nordmenn velkommen.

Nyheter for tur til Vest-Sverige

Sykkelsti Norge - Sverige. En ny sykkelled mellom Norge og Sverige er innviet. Unionsleden strekker seg fra Moss til Karlstad igjennom et variert terreng i Dalsland. Dette er den første nasjonale sykkelleden i region Vest-Sverige, og du kan bestille sykkelpakker med overnatting underveis.

Nå er det skikkelig sykkelvei mellom Moss og Karlstad i Värmland
Nå er det skikkelig sykkelvei mellom Moss og Karlstad i Värmland


Kunstens øy. Vil du oppleve kunst og kultur med sykkelen som fremkomstmiddel, er Tjörn et aktuelt utgangspunkt. Dette er en utmerket sykkeløy for hele familien, og har bilfrie grusveier som gir lett tilgang til alle attraksjonene. Her finnes også flere ulike overnattingsmuligheter i forskjellige prisklasser.

Bikepark ved Strømstad

Terrengsykkel er i tiden, og i Vest-Sverige er det mange muligheter for sti-, bane og landeveissykling. På Lagunen camping i Bohuslän har de laget en ny bikepark med tilpassede stier både for voksne og barn. Her kan du også ta kurs eller få en egen guide.
Sykkel langs Gøta kanal. Med det familievennlige hotell Norrqarn som utgangspunkt er Gøta kanal en av de mest populære sykkeldestinasjonene i Sverige. Kanalen er også godt egnet for fotturer og kajakkpadling. Nå lanseres det flere nye pakker der kost og losji er inkludert.

Vandra vidare

En ny pilegrimsled i Vest-Sverige, den såkalte Pilgrimsleden Göta Älv. Leden strekker seg langs elva fra Masthuggskirken i Gøteborg til Vänersborg, og er totalt på 140 km fordelt på 10 etapper. Turen passer for alle og gir mulighet for overnatting på tradisjonsrike hotell.

På sykkel langs Vestkysten og på øyene er også en mulighet
På sykkel langs Vestkysten og på øyene er også en mulighet


Øyvandring. Ikke alle har benyttet seg av de flotte turmulighetene som ligger ute på øyene i havgapet i Vest Sverige. Her finnes mange og varierte dagsetapper, gå fra hotell til hotell – akkurat som på fjellet.
En ny feriemiks. Spa-behandling og vandring er en kombinasjon stadig flere får øynene opp for. Nå tilbyr flere hoteller i Vest-Sverige velvære-pakker med komfort, mat og fysisk aktivitet. Et tips: husk at mindre mat er mest avgjørende for å gå ned i vekt.

Glam og camping er blitt til Glamping i Sverige, helst ute i villmarka
Glam og camping er blitt til Glamping i Sverige, helst ute i villmarka

På ferie i Vest Sverige

Bo i glasshus. Helt siden 72-timershytta ble lansert i 2017 har Vest-Sverige vært et populært turistmål for overnatting i glasshus. Husene gir en unik utsikt og er en  naturnær opplevelse. Nå er det satt opp flere nye glasshus i regionen.
Bærekraftig ferie. I skogen utenfor Hjo i Västergötland finnes smarte småhus utviklet av Inforest. Tinyhouse er bygget i bærekraftige materialer, drives av solenergi og har hverken strøm, vann eller avløp tilknyttet.
Glamping i villmarken. Nå har du muligheten til å oppleve ekte glamping i luksustelt ved Gøta kanal. Teltene er innredet med komfortable hotellmøbler, og du har selvsagt tilgang til vann og strøm. Dermed har du din egen suite ute i naturen.

I skogen utenfor Hjo i Västergötland finnes slike småhus
I skogen utenfor Hjo i Västergötland finnes slike småhus

Vanlig høflighet

Høflighet er forskjellig fra land til land, og den er avgjort kulturelt betinget. Forskjellen mellom Norge og Sverige er i så måte ikke stor. Men enkelte ord har ulik betydning i Sverige. Der betyr rar – søt, snill, god. Rolig betyr morsomt og gøy. Snål betyr gjerrig og gnien, og Glass når du vil ha iskrem.
I Sverige er den høflige tiltaleformen på vei tilbake – der «Ni» tilsvarer «De» på norsk.
Og når du først er i Sverige, husk at vanlig høflighet er å starte en samtale med «Hej på er...» og «Hur mår Ni»

Les mer: Drøm om hav og en dyrbar luksus
 

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu