Testen og festen før karneval

januar 19, 2014
Sist endret 
januar 19, 2014

RECIFE: Her øves det til karneval – med nye kostymer.
Du trodde kanskje at karneval i Brasil bare er noe kun bikini-kledde kvinner i 20-årene med silikonpupper driver med..? Der tar du grundig feil. I millionbyen Recife øves det hver eneste helg for å være klar til karnevalet i slutten av februar – og det trenes grundig og livlig med fargerike kostymer som en viktig del av forestillingen.
På en festivalplass ved strandpromenaden i bydelen Boa Viagem møtes ulike grupper hver lørdag og søndag for å vise frem nye kostymer og for å synge og danse til toner fra et ti-manns orkester. Våre bilder er fra generalprøven søndag.

Ingen ting overlates til tilfeldigheten når innbyggerne i Recife gjør seg klare til å starte den største gatefesten i verden med 2 millioner mennesker samlet langs en fire kilometer lange rute i den sentrale delen av byen.

Starter tidlig. Det hele starter  en lørdag morgen med Galo da Madrugada, eller Rooster of the Dawn, som det heter på engelsk. Det er begynnelsen på karnevalet i Recife der alle danser til Frevo og Samba og mange har kledd seg ut i kostymer, noe som kjendiser. Bli ikke overrasket over å se Barack Obama vinke til folkemengden.

Under karnevalet er det musikken Frevo som dominerer, den mest tradisjonelle rytmen i staten Pernambuco. Årets karneval blir nok en nytelse både for øyne og ører. Langs gatene i Recife og nabobyen Olinda vil millioner av festdeltakerne nyte karnevalet uten noen form for begrensninger, uten å betale inngangspenger og uten noen form for sosiale skjevheter. I så måte er dette den mest demokratiske gatefesten i verden – og ulik karnevalet i Rio de Janeiro.

Kostymer. Alle står fritt til å stille i sine egne kostymer og samtidig vise kreativitet og uærbødighet for det brasilianske folket. Foruten regionens egne rytmer har karnevalet her også plass for andre musikalske uttrykk som samba, reggae, ska og rock. Selv originale argentinske tango-grupper tar del i festlighetene.

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu