Fotball-VM blir en folkefest – hos danskene

april 26, 2018
Sist endret 
april 26, 2018

Dansker er den liberale nabo som tar litt lettere på livet – med en Tuborg i hånden

DANMARK: For nordmenn har Danmark alltid vært et populært reisemål, selvsagt litt avhengig av hvor i landet du bor. Med fergeforbindelser fra Oslo, Kristiansand og Larvik, og daglige flyturer fra stort sett alle landets flyplasser, er det en enkel jobb å ta seg til Danmark. Her er mulighetene gode for både familieturer til Legoland eller kjæresteturer til København.

Kanskje ikke så merkelig at nordmenn elsker Danmark, Danskene er et meget jovialt folkeslag, med en avslappet holdning som gjør det til et ypperlig sted å koble av. Kulturen ligner veldig på vår egen, selv om danskene fremstår mer som den kule, liberale lille naboen som tar litt lettere på livet.

Fotball-VM. Danmark er klar for fotball-VM i Russland, forøvrig sammen med Island og Sverige. Vi er som vanlig ikke med. Men vi kan i det minste skryte av norske Åge Hareide som ledet danskene i mesterskapet. Sommerens VM er uansett en flott anledning til å besøke Danmark, og kanskje samtidig følge med på VM-kamper med en kald Tuborg i hånd.
Danskene havnet i en morsom gruppe med Frankrike, Peru og Australia, og bookmakerne tror Danmark tar seg videre til utslagsrundene. Frankrike er blant favorittene til å vinne hele VM, og det er tippet at de tar seg enkelt videre fra gruppe B. Men Hareide, Bendtner og co bør være optimistiske når det gjelder avansement.

Mange alternativ. Danskene spiller første kamp lørdag 16. juni, noe som passer perfekt for en langhelg på forsommeren. En tur til København slår sjeldent feil, og den sjarmerende hovedstaden blander gammelt og nytt på perfekt vis. Enten du vil spise på noen av Skandinavias beste restauranter (f.eks Noma, kåret til verdens beste restaurant) eller bare vil ha en rød hot dog mens du vandrer i koselige smale gater, du mangler aldri alternativer.

Tivoli. En tur til København er ikke komplett uten en tur på Tivoli, en trivelig attraksjon for hele familien. Derfra kan du vandre i hyggelige gater fylt av shoppingmuligheter og koselige barer og kafeer, og du er ikke langt unna landemerket Rundetårn eller vakre Botanisk Have. Kanskje kan du runde av dagen med å se kamp på den australske puben Southern Cross midt i sentrum, et passe sted for å se Danmark mot Australia.

Roskilde. Men Danmark er mer enn København. Man burde oppleve Roskilde musikkfestival minst én gang i løpet av livet. Det er en av de største i Europa, og har et imponerende antall store artister på programmet. Åttendels- og kvartfinalene i VM spilles mens Roskilde pågår, og festivalen vil definitivt vise kampene på en av sine mange storskjermer.

Lykkelig folk. Aalborg er også et bra alternativ. Byen har utviklet seg til en attraktiv storby de siste årene, og ble nylig kåret til Europas lykkeligste by. Den er hip, moderne og et perfekt for deg som liker god mat. Fotball-VM kan oppleves på en av byens mange flotte barer, og du kan være sikker på at det blir en folkefest i Aalborg.

Les også: Tolv populære øyer i Danmark
 

Dette er en bereist mann, utdannet arkitekt med sans for kunst. Philip følger med på dagens kunstbilde, også utenfor Norges grenser. Og når sant skal sies er han en meget habil kunstmaler.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu