Brando og Gudfaren til alle ferieøyer!

juli 3, 2014
Sist endret 
juli 3, 2014

Det finnes ingen steder som The Brando i verden

Tetiaroa, Fransk Polynesia: Her er gudfaren til alle verdens ferieøyer. En lekker luksus-resort i Fransk Polynesia på den nesten uvirkelige vakre atollen Tetiaroa, som består av et dusin idylliske øyer plassert rundt en glitrende lagune 60 kilometer nord for Tahiti. Nå er The Brando offisielt åpnet.

Ny standard. The Brando er blitt en banebrytende modell av bærekraftig teknologi med kjølesystem ved hjelp avsjøvann og fornybar energi, uten at det går ut over luksus eller komfort. Her er alt inkludert og reflekterer polynesisk livsstil ogkultur, med 35 luksus-villaer,hver med egen private strand og basseng og bekymringsløs luksus midt i uberørt natur. Eksklusiv og privat reise til TheBrando er en 20-minutters flytur fra Tahiti til Tetiaroas egen flyplass.

"Det finnes ingen steder som The Brando i verden, og viser frem til å dele dette paradiset med våre gjester og gjøre oppholdet hos oss minneverdig og berikende", sier SilvioBion, General Manager på The Brando.

Maten. Den prisbelønte kokken Guy Martin, med to Michelin-stjerner på restaurant Le Grand Vefour i Paris, tar seg av maten på alle spisesteder. Anleggets to restauranter serverer polynesisk-inspirerte retter, øst-vest fusjon og klassisk fransk kjøkken. Les Mutinés er The Brandos topp restaurant med en vinkjeller i verdensklasse. The Beachfront Café tilbyr innendørs og mat på stranden. Te Manu Bar har utsikt over lagunen og Bobs Bar er en uformell møteplass.

Spa. Varua Polynesian Spa spesialiserer seg på behandlinger som er inspirert av gamle polynesiske tradisjoner kombinert med moderne teknikk. Spa-avdelingen har private massasje- og behandlingsrom, dampbad, salong med utsikt over havet, yoga og en spesiell spa-suite for par.

Aktiviteter. Med overflod av aktiviteter blir det neppe kjedelig på The Brando. Her kan du snorkle i en korallhage, være med på kajakkpadling, polynesisk kanopadling, dykking, spille tennis, sykle, svømme, utforske uberørte øyer som ligger rundt lagunen og bli med på guidede turer med naturforskere. Anlegget har også et bibliotek og opplevelsessenter hvor gjestene kan lese bøker om Fransk Polynesia og delta på forelesninger og bli kjent med polynesisk kultur, historie og livsstil. Forskere vil snakke med gjestene om dyrelivet, arter av fugler og livet i sjøen. Her finnes også en spesiell butikk med perler og en vanlig butikk.

Marlon Brando. The Brando er inspirert av filmstjernen Marlon Brandos opprinnelige visjon om å skape en bærekraftig utvikling som resonerer med besøkende og fremmer muligheter til å bli kjent med både stedet og menneskene i Fransk Polynesia. Han var opptatt av å bevare Tetiaroas naturlige skjønnhet, biologisk mangfold og kulturell rikdom og var fast bestemt på å finne en måte der det kan være et senter for forskning og utdanning, og en modell av bærekraft. Det er et slikt anlegg som nå er åpnet.

I 1999 ble Richard Bailey hos Pacific Beachcomber SC, som i lang tid har vært bosatt på Tahiti og som delte Brandos lidenskap for miljøet og hadde skapt noen av regionens beste turistanlegg, spurt om å lage en plan som ville hjelpe ham til å oppnå drømmen. Brando og Bailey fulgt en visjon om å skape verdens første og karbonfrie resort-øy hvor innovative teknologi ville gi et selvdrevet luksus-miljø for feriestedets gjester, beboere og vitenskapelig forskning. The Brando er arven av en felles visjon og et anlegg som forplikter seg til å beskytte det dyrebare biologiske mangfoldet i Tetiaroa.

Oppdraget. "Oppgaven til The Brando er å gi en av de mest luksuriøse, autentiske og berikende reiseopplevelser tilgjengelig hvor som helst, på en miljømessig sensitive, bærekraftig og kulturelt rik måte," sier Richard Bailey, president og administrerende direktør i Pacific Beachcomber.
"Vi er forpliktet til å bevare og beskytte den naturlige prakt og dyrelivet ved Tetiaroa; respektere og støtte polynesisk kultur, gjestfrihet og tradisjoner; og anstrenge oss for å være en modell for resten av verden.”

Et sjø-universitet. På Tetiaroa er det etablert en øko-stasjon i jakten på Brandos drøm. Driften overlates til Tetiaroa Society, en non-profit organisasjon dedikert til inspirerende og bærekraftig arbeid gjennom utdanning, bevaring og kreativ vitenskap. Pågående prosjekter inkluderer en undersøkelse av de arkeologiske stedene i Tetiaroa, kartlegging av atoller og forskning i havet. Gjestene på The Brando vil oppleve visjonen om et "Sjøuniversitet" ved å besøke øko-stasjonen, se forskere i aksjon og delta aktivt i studier utført av noen av verdens ledende forskningsinstitusjoner.

For mer informasjon, The Brando
 

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu