Moskus og hjemmelaget rømmegrøt

september 17, 2014
Sist endret 
september 17, 2014

DOVREFJELL: Et spennende naturområder, unike fuglearter, fjellrype, kongeørn og bjørn, og er et ideelt område for jakt og fiske. Men den mest karakteristiske med Dovrefjell er likevel moskusoksen som kan veie opp mot 400 kilo. Selv om en moskus kan se tung og klumsete ut, så er den uhyre rask og kan komme opp mot deg med en hastighet på opp til 60 kilometer i timen. Den tryggeste måten å oppleve moskusen på er en guidet tur eller safari.
På Dovrefjell er Hjelle Seter et perfekt utgangspunkt både for rolige fjellturer, fiske eller for å oppleve moskusen på relativt nært hold.

Slik finner du frem: Hjelle Seter ligger på Dovrefjell, 950 moh, 6 km nord for Dombås og like ved E6. Med bil tar turen om lag fem timer fra Oslo.

Omgivelser: Praktfull fjellnatur, rikt dyre-, fugle- og planteliv. I området finnes villrein og moskus i Dovre Nasjonalpark. Fokstumyra Naturreservat har registrert 75 ulike fuglearter.

Her bor du: Hjelle Seter består av private hytter som er til leie. Hyttene har plass fra to til syv personer og er utstyrt med det meste man trenger. Den største hytta har tre soverom. I Peisestua finnes leker og spill for barna. Noen hytter er også lagt ut for salg.

Mat og drikke: I Seterstua i hovedhuset serveres hjemmelagde måltider. Vi testet husets berømte rømmegrøt med spekemat servert med en velsmakende saft og viltgryte, og kan også anbefale husets karbonader. Kafeteria med alle rettigheter.

Passer best for: Fjellturer for to eller hele familien. Kjør tre mil nordover til Hjerkinn og du får en utkikkspost mot Snøhetta, eller bli med på organisert og spennende moskussafari.

Priser: Fra 250 kroner for to sengeplasser til 950 kroner for syv sengeplasser i høysesongen.

Kontakt: Hjelleseter.no – Telefon: +47 61241695

Mads bor i Moss, er fotballspiller og -trener og liker å ta en snartur til en ny by eller land. For ham er det ganske enkelt, Mads er nærmeste nabo med Moss Lufthavn Rygge.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu