• Gränsö Slott

Gränsö Slott ligger vakkert til mellom by og hav

Hotell-test; Spa-avdelingen har så stort tilbud at halve dagen går med for å teste alt

VÄSTERVIK: Mitt første besøk startet med en et kveldsmåltid på Gränsö Slott, i restauranten på en historisk og renovert herregård. På menyen; En forrett av reker blandet med chili, lime og grønt og sprø tang, ørretrogn og lime krem. For en smak og en fantastisk start på en femstjerners middagsopplevelse og første besøk i en liten by mest kjent for havet, en musikkfestival og en kystlinje av vill og uberørt natur med 5.000 øyer og holmer. Ikke rart at dette er en feriefavoritt for befolkningen i Sør-Sverige.

Klikk for store bilder

Jeg følte at jeg kom i reflektert humør, og ikke bare på grunn av slottets salonger, glassveggene i restauranten og den grønne parken, men hovedsakelig den enorme blandingen av lerketrær, lindetrær, eik og ikke minst veldig store kastanjer. Min hovedrett var som brakt ut av det nærliggende parkområdet; Lønneglasert perlehøns servert med gresskarpuré, ristet squash, rødbeter, kål og syltet kirsebær.

Heldig blanding. Gränsö Slott ligger vakkert plassert i et natur-reservat på en halvøy noen kilometer fra sentrum av Västervik. Beliggenheten mellom byen og havet er så vakker at vi ikke finner noen grunn til å protestere mot slagordet ”Beauty by the Sea”, eller skjønnheten ved havet. Hotellet er en vellykket blanding av herregårdsstil og moderne arkitektur – en balanse mellom fortid og innovasjon.

Moderne. Her kan du velge mellom å bo i bungalow med egen pool eller moderne gjesterom i selve hotellavdelingen. Rommene er trivelige med utsikt til byen og havet, mens noen har direkte utgang til parken ned mot sjøen. Hotellet har spa-avdeling med pool, ulike badstue, jacuzzi, varme kilder ute samt et flytende badehus med sauna. Akkurat spa-avdelingen har så mange tilbud at halve dagen går med til å teste alt – og til våren åpnes en ny og større spa.

Party, party. Gränsö Slott har også en festlig profil. Her kan du havne i en konsert eller show med artister, eller rett og slett en gallafest eller et av de 30 bryllup som arrangeres her i løpet av sommeren. Uansett er stedets Slåttscafé et sjarmerende samlingspunkt, og på fredager nytes Afternoon Tea i slottets salonger.

Gränsö Slott, Västervik, Småland
91 Overall
Pros
Beliggenheten kan nesten ikke bli bedre
Cons
Deler av hotellet er under fornyelse
Summary
Gränsö Slott har også en festlig profil
Beliggenhet93
Rom90
Spa-avdelingen89
Mat92
Miljø90
Service90
Verdt pengene90

About the Author:

Gudmund Lindbaek
Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.

Legg igjen en kommentar