Gränsö Slott ligger vakkert til mellom by og hav

april 29, 2018
Sist endret 
april 29, 2018

Hotell-test; Spa-avdelingen har så stort tilbud at halve dagen går med for å teste alt

VÄSTERVIK: Mitt første besøk startet med en et kveldsmåltid på Gränsö Slott, i restauranten på en historisk og renovert herregård. På menyen; En forrett av reker blandet med chili, lime og grønt og sprø tang, ørretrogn og lime krem. For en smak og en fantastisk start på en femstjerners middagsopplevelse og første besøk i en liten by mest kjent for havet, en musikkfestival og en kystlinje av vill og uberørt natur med 5.000 øyer og holmer. Ikke rart at dette er en feriefavoritt for befolkningen i Sør-Sverige.

Jeg følte at jeg kom i reflektert humør, og ikke bare på grunn av slottets salonger, glassveggene i restauranten og den grønne parken, men hovedsakelig den enorme blandingen av lerketrær, lindetrær, eik og ikke minst veldig store kastanjer. Min hovedrett var som brakt ut av det nærliggende parkområdet; Lønneglasert perlehøns servert med gresskarpuré, ristet squash, rødbeter, kål og syltet kirsebær.

Heldig blanding. Gränsö Slott ligger vakkert plassert i et natur-reservat på en halvøy noen kilometer fra sentrum av Västervik. Beliggenheten mellom byen og havet er så vakker at vi ikke finner noen grunn til å protestere mot slagordet ”Beauty by the Sea”, eller skjønnheten ved havet. Hotellet er en vellykket blanding av herregårdsstil og moderne arkitektur - en balanse mellom fortid og innovasjon.

Moderne. Her kan du velge mellom å bo i bungalow med egen pool eller moderne gjesterom i selve hotellavdelingen. Rommene er trivelige med utsikt til byen og havet, mens noen har direkte utgang til parken ned mot sjøen. Hotellet har spa-avdeling med pool, ulike badstue, jacuzzi, varme kilder ute samt et flytende badehus med sauna. Akkurat spa-avdelingen har så mange tilbud at halve dagen går med til å teste alt – og til våren åpnes en ny og større spa.

Party, party. Gränsö Slott har også en festlig profil. Her kan du havne i en konsert eller show med artister, eller rett og slett en gallafest eller et av de 30 bryllup som arrangeres her i løpet av sommeren. Uansett er stedets Slåttscafé et sjarmerende samlingspunkt, og på fredager nytes Afternoon Tea i slottets salonger.

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu