Med Munch som hovedrett

mai 29, 2014
Sist endret 
mai 29, 2014

MOSS: Med en samling av mer enn 400 verk av nordisk samtidskunst av over 90 forskjellige kunstnere, må man kunne slå fast at Refsnes Gods er et ekte kunsthotell - og en av de største privateide kunstsamlinger i Norge. Blant disse er hotelleierne Gunn og Widar Salbuvik spesielt stolte av verkene av Andy Warhol og Edvard Munch, to av verdens mest kjente kunstnere.

Et måltid i den  klassiske Restaurant Munch er ekte varer, omgitt av syv originale arbeider av Edvard Munch, utsikt til en velstelt hage og Oslofjorden. Den berømte kunstneren levde og arbeidet på øya Jeløy, som er en del av byen Moss, i årene 1913 – 1916. Som gjest kan du beundre noen av kunstverkene han leverte i løpet av disse årene, mens du nyter asparges salat med krydret chevre.

Historien: "Med stor grad av sikkerhet kjenner vi til noe av maten Munch foretrakk. Han bodde i nabolaget, og var en sann europeer som reiste og besøkte byer som Paris og Berlin og kom hjem med nye impulser, også når det gjelder mat", sier hotelldirektør Gunn Salbuvik. I nesten 250 år har gjestfrihet blitt holdt i høy aktelse på denne gården med en fascinerende historie. En spesiell ting jeg liker er at dette føles som en restaurant der det meste er originalt. Av åpenbare grunner er dette nærmest en sensasjon det stadig blir vanskeligere å oppdrive.

Hvor: Refsnes Gods, hotell med restaurant på Jeløy i Moss.

Profil: Idylliske omgivelser ved fjorden, 45 minutter med bil eller tog fra Oslo. Moss Lufthavn Rygge og Ryanair er bare 10 minutter unna. Det er mulighet å nyte et utvalg av kunst på hotellet og på ulike gallerier i byen, inkludert Galleri F15 på Jeløy.

Passer best for: Romantisk middag for to, kunstelskere, feiring av en begivenhet, bryllupsfest på idyllisk øy.

Bestill: En syv-retters av Grand Menue servert fra mai til august: Asparges-salat, Skalldyr bisque, Breiflabb, pannestekt Guinea fugl, ferske norske oster, Strawberry Croustade og Chocolate Cherry Cake.

Maten: Menyen er basert på norsk mathistorie. Suppe er fortsatt vanlig, helst en fransk versjon av fiskesuppe. I Norge vil fisk alltid være en viktig del av en slik meny sammen med lokale råvarer, som for eksempel Guinea fugl. For åtte år siden kom den amerikanske kokken Patrick O'Tool til Norge, den gang visste han ikke engang hvor Norge befant seg på kartet. Etter noen år i Tromsø og Oslo landet han på Refsnes Gods der han skaper gourmetmåltider av sesongens råvarer og lokale spesialiteter, mens du som gjest studerer originale kunstverk av Munch - selv på husets tallerken.

Service: De ansatte er vennlig og oppmerksomme.

Prisen: Grand Menu koster 950 norske kroner.

Ekstra: Bestill en omvisning i husets prisbelønte vinkjeller med mer enn 7000 flasker fra hele verden, med en unik atmosfære for vinsmaking.

Hotellet: Har 61 rom, alle er dekorert med originale kunstverk av norske kunstnere. Hvert rom har sin egen karakter. I tillegg kan du nyte kunst i alle fellesområder, inkludert to av Andy Warhol. De fire suitene er designet rundt kunstverk av Håkon Bleken, Frans Wiederberg, Jacob Weidemann og Therese Nortvedt. I baren er vi omgitt av Lisa
Malinowskys fargerike malerier inspirert av filmen om Dronning Victorias liv.
Dette huset er intet mindre enn et historisk lystslott perfekt for avkobling og romantikk, hvor gammel og ny tid inngår i en lykkelig allianse behagelig for begge parter. Et besøk på Refsnes Gods er som å være på en nostalgisk luksusreise – med Munch som hovedrett.

Book rom her: Refsnes Gods, Jeløy

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu