Strømstad er blitt Lille-Norge

oktober 30, 2015
Sist endret 
oktober 30, 2015

Laholmen har spesialisert seg på fisk og sjømat

Strømstad: ”Ut mot havet”, kunne vært slagordet til Laholmen i Strømstad. Etter utvidelse og renovering får man inntrykk av at mye av de 100 millionene som ble investert i ansiktsløftingen gikk med til store vinduer og lange terrasser for å bringe hotellet enda nærmere havna, havet og skjærgården. Hotellet ligger på ei halvøy i hjertet av byen, et kvart steinkast fra sjøen.

Møteplass. Laholmen har alltid vært selve møteplassen i Strømstad, en by med 11,000 innbyggere. Og mens hotelldirektør Matthias Dalnoki er fra Østfold og har drevet hotellet i 15 år, er også salgssjef Tove Enger fra Fredrikstad, er sannelig også de fleste gjestene nordmenn.
”Før kom gjestene hit for utsikten og maten, nå er det vårt nye konsept som lokker, terrassene, de nye rommene og utsikten til havet. Vi har lagt enda større vekt på maten og nye, morderne sittegrupper. Dessuten har vi fått tak i barfolk som virkelig kan sitt yrke”, sier Tove Enger. Hun pendler mellom arbeid i Strømstad og hjemmet i Fredrikstad.

Skjærgården. Om sommeren er havna i Strømstad et yndet samlingssted, det gjelder også for hyttefolk og campingturister som trekker til sentrum. Utenfor byen ligger Kosterhavet med hundretall øyer og her er det daglige ferger til og fra Norge. Om vinteren kommer nordmenn for konferanser og weekend-opphold, og for å mingle med svensker som kommer til hotellets bar og nattklubb.

Julebord. Kjøkkenet på Laholmen har spesialisert seg på fisk og sjømat, ikke så merkelig ettersom tilbudet nær sagt ligger rett utenfor hotellveggene. Da vi var innom for en rikholdig sjømat-aften, var nær sagt alle gjestene fra Østfold. Snart strømmer østfoldinger til Strømstad og Laholmen for julebord. Julepynten er skaffet og vi kan berolige alle at ribba og norske spesialiteter også kommer på bordet.
"Svensk julemat er utmerket, spesielt utvalget av sild og juleskinka. Men vi må også ha ribbe og surkål, først da blir nordmenn glade", sier Tove Enger.

Badeby. Laholmen har ikke spa, noe som for så vidt er helt i orden ettersom Strømstad har et annet spahotell og en rekke offentlige bad. Strömstads Badanstalt har basseng med sjøvann som holder 28 varmegrader og dessuten både spa og solarium. Like ved Laholmen ligger Kallbadhus med badstue med havutsikt.

Handelsby. Nye Laholmen er blitt så stilig at ingen gjester sprader rundt i grilldresser. Her er det dress eller rett og slett i pent antrekk som gjelder. Og når du først er på den andre siden av grensen, så har Strømstad sentrum et grenseløst tilbud for shopping, kafeer og flere kunstgallerier – et passe sted å møte lokale, selv om det meste er et lite stykke Norge i Sverige.

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu