Reis sakte og grønt! Sterke kvinner forandrer turisme

mars 7, 2019
Sist endret 
mars 7, 2019

Den bevisste turist søker etter et sted hvor bærekraft og komfort kombineres

NÅR JENTER DRØMMER: I mer enn hundre år har den Internasjonale kvinnedagen fått oppmerksomhet for å følge opp likestilling verden over. Nå benytter vi anledningen til å  presentere kvinner som med engasjement og visjoner stimulerer bærekraften i turistnæringen – slike som Stefany Seipp som grunnla Green Pearls.

"Jeg har alltid fulgt mine tanker, uansett hva andre har ment. Noen ganger havnet jeg i sko som var for store, noe som fikk meg til å vokse med oppgaven. Jeg grunnla Green Pearls før bærekraft ble en trend, fordi jeg mente at det er min plikt å levere en bedre verden til mine barn og kommende generasjoner», sier Stefany.

Mange lurer på om vi som turister bør forlate bekymringer om miljøet hjemme? Disse kvinnene mener svaret er nei. Den bevisste turist bør heller reise dit bærekraft og komfort kombineres.

Jenter drømmer. Allerede som ung drømte Anne Stauder om å åpne sitt eget hotell. Sammen med ektemannen har hun vært frontkvinne for bærekraftig turisme i Ulten-dalen, Nord-Italia, siden hun i 2007 åpnet Arosea Life Balance Hotel.

"Beskytt og verdsett naturen har sammen med bærekraftig bruk lenge vært et sentralt tema," understreker Anne. Som et av de aller første hotell i regionen har det ikke bare banet vei for Ulten-dalen som et reisemål, men også for en miljøvennlig opplevelse i harmoni med naturen.

Hvor: St. Walburg, Ultental bei Meran / Syd-Tirol

Gammelt og nytt. Allerede den gang Marion Muller studerte turisme, ble hun klar over noen negative konsekvenser bransjen har på natur og mennesker. Hun bestemte seg for å gjøre noe med dette – nærmere bestemt med livsstil-hotellet Sand. Bærekraftig satsing på alle nivåer er spesielt relevant steder som har mange på besøk.

«Dagens turisme handler ikke om at du kan reise hvor som helst, det handler om hvorvidt du reiser til rett sted,» understreker Marion. Derfor etablerte hun en grønn oase ved Østersjøen, inspirert av naturen der hun kort sagt tilbyr gjester å feriere i et hjem.

Hvor: Strandallee 168, Ostsee, Timmendorfer Strand, Tyskland

Anno 1926. Kvinner som entreprenører på Hotel Lamm kan dateres tilbake til 1926, da Katrin Holls mormor forvandlet det lille bryggeriet til et hotell. I generasjoner har bærekraft vært hotellets bestemte profil.

"Vår selvfølelse handler om sikkerhet, stabilitet, indre balanse, selvrefleksjon, vitalitet og en følelse av å være hjemme», sier Katrin når hun i ettertid beskriver inspirasjon for å starte konseptet. Med Wellness Village har hun skapt et sted for helse, fysisk og psykisk velvære i Schwarzwald.

Hvor: Baiersbronn-Mitteltal, Tyskland

Atlasfjellene. I denne delen av Marokko satser bærekraftige hotell på sosiale prosjekt som støtter unge kvinner og dermed deres uavhengighet. I noen år har hotellet Kasbah du Toubkal støttet Utdannelse for Alle (EFA) - som fremmer jenters utdanning ved å tilby overnatting i nærheten av videregående skoler. I slike lokalsamfunn har jenter ofte ikke muligheten til å fortsette sin utdanning etter grunnskolen fordi skolene ligger for langt unna. Kasbah du Toubkal er ikke et hotell i tradisjonell forstand, men mer en del av gjestfriheten til Berberne som driver stedet.
Hvor: Kasbah du Toubkal, Imlil, Marokko

Bo i jungelen. Som datter av en vellykket hotell-familie, følger Samornpun Somnam i fotsporene til sine forfedre. Da hun planla konseptet Keemala Resort sammen med sin bror, utviklet hun en bærekraftig strategi. Anlegget bør være et sted hvor gjester kan "gjøre opprør mot sin hektiske livsstil og sette ned tempoet for å nyte natur og lokal kultur," sier hun. Her skal man respektere naturen, beskytte dyr og daglig bruke thailandske tradisjoner og kultur. Miljøvennlige Keemala Resort leder an for å endre Phuket til et mer bærekraftig reisemål i Thailand. Det siste virker som en oppgave som må løses på lang sikt.

Hvor: Ligger i høyden i Kamala, på vestkysten av Phuket, i nærheten av Patong Beach og Surin Beach.

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu