• aktiv ferie

Sunn og aktiv ferie på Costa del Fitness

To uker ble avbrekk fra det normale og innføring i lystbetont trening

Klikk for større bilder

BENALMADENA, SØR-SPANIA: Opp med hendene, hvis du har tenkt å fortsette livet som en bedre og slankere versjon av deg selv. Husk, det er aldri for sent å hoppe på vogna til et treningsstudio, selv når du egentlig er på ferie. På den spanske turist-kysten Costa del Sol har Epic Gym dukket opp med alt det nye innen Fitness og trender – i kystbyen Benalmadena mellom mere kjente Torremolinos og Fuengirola.

Fra løping på tidsriktige tredemøller, spinning, zumba, yoga, utendørs  cross-trening til boksing for barn eller salsa-dans. Dette er bare en smak av alle underholdende måter å trene på #EpicGym Uansett hva du velger for en aktiv ferie, i løpet av en times økt forbrenner du opp til 600 kalorier.

Epic livsstil. Nordmann og tidligere fotballproff i Molde, Viking, Sverige, Tyskland og Spania, Andre S. Lindbaek, leder Epic Gym. “Vi er ikke bare et treningsstudio, Epic Gym er også en livsstil. Her trener man, spiser sunn mat og får massasje, fysioterapi eller rett og slett lærer en ny dans. Epic appellerer til alle med helse og trening som et mål og vi er her for alle som foretrekker aktiv ferie”.

Ferie og trening. Mange vil nok fortsatt betrakte gym, hard trening og svette som det motsatte av ferie, men mine to treningsuker ble som et langt avbrekk fra det normale og en innføring i lystbetont trening.
Stor sett gikk dagene ut på at jeg sto opp fra min king-size seng, tok en titt på hvite strender og syklet under palmer til Epic Gym, der min personlige trener Estrella ventet. Treningen startet med en halv-times økt med løping mens jeg observerte turister på vei til stranden. Så var det 15 minutter med boksing før jeg fortsatte med løfting og pressing av ulike vekter. Så ble det en pause for å nyte kald,  nypresset juice før jeg avsluttet med bøy og tøy ledet av en yoga-instruktør.

Cocktail i solnedgang. Første økt ble avsluttet med en solid og sunn frokost på Epic Lounge, mens min dag fortsatte med en avslappende posisjon i en hengekøye på stranden og en dukkert i det varme havet. Andre treningsøkt fortsatte sent på ettermiddagen med ulike øvelser for en sliten overkropp, og avslutning med langt mer vennlig yoga som restitusjon. Dagen ble avsluttet i en dyp stol på Epics terrasse med en forfriskende cocktail i solnedgang.

Ned 13 kilo. Briten Mark Ward (56) kvittet seg med drift av 10 restauranter og eiendommer i London, pensjonerte seg bare 55 år gammel og ble dermed fast gjest på solkysten. Nå er han daglig innom Epic Gym der han har et skreddersydd opplegg som inkluderer to timer med trening. Mark sluntrer ikke unna trening og har gått 13 kilo ned i vekt på vel et halvt år.

“Poenget med trening er ikke bare for å utvikle styrke og kondisjon, men generelt oppnå bedre helse. Jeg var en av mange som påsto at jeg skulle trene på neste ferie, men gjorde det aldri. Etter å ha mistet venner i relativt ung alder, bestemte jeg å gjøre noe med livet mitt. Etter at jeg kom til Epic er alt forandret, her er de ansatte så vennlige og hjelpsomme, og trening går som en lek”

Gode råd. En overvektig Mark endret kosthold og gikk fra fast-food og dagens øl til å  kutte ut potet, brød, ris og pasta og modererte inntak av alkohol. Nå gir han sine beste råd.

“Selv om man slutter i jobb og pensjonerer seg, må man være fornuftig og holde seg aktiv. Dagene som kommer er ikke automatisk en vedvarende ferie. Jeg gjorde mine valg – trener, spiser sunt og føler meg lykkelig. Mitt råd er å bruke ferien til å starte et sunnere liv. Det er ingen vits å returnere fra ferie brun og lekker, men samtidig føle seg i elendig form”, mener Mark.

Sett i gang. Evaluering av eget nivå i forhold til utholdenhet, styrke og lykke er ikke enkelt, men selv etter et par uker på Epic Gym var min generelle velvære i bedring og to-tre overflødige kilo også borte. Samtidig har jeg lært mye – både av personlige trenere og ikke minst av briten Mark som snudde opp ned på sitt liv. Sett i gang med trening og en sunnere livsstil, for det   hjelper – også når man egentlig er på ferie.

Ut på tur

Landing: Bestill tid for trening på Epic Gym i Benalmadena og få 20 % pris-reduksjon ved å bruke passordet “King Goya”. Bestill på Facebook Epic Gym eller e-post: info@epicgym.es Tilbudet gjelder for Yoga, Spinning, Kids Classes, K1 Boxing, Zumba, Epic Pump, Pilates, Salsa/Bachata, Epic Cross utendørs, Massasje, råd om kosthold og personlig trener.

Bo bra: Hotel Mac Puerto Marina har en fin beliggenhet og er et av de beste i Benalmadena.

Spis godt: Variert med restauranter som tilbyr mat typisk for området og mye sjømat. Antall tapasbarer er stort. Noen barer gir deg en liten tapas gratis sammen med en caña (liten øl).

Natteliv: I helgene er Puerto Marina det beste stedet for en livlig aften. Det er her Romeo vet at han kan finne sin Juliet.

Mini-Guide: Buddhist templet Stupa holder til i Benalmadena Pueblo; forøvrig den største i den vestlige verden med sine 33 meter høye tårn og av interesse både for buddhister og ikke-buddhister. Klima: Benalmadena har varme somre og varme vintre. Kjølig bris fra havet gjør sommervarmen levelig, selv om temperaturen i gjennomsnitt er 32 ºC. Tivoli World: Tivoli World er en fornøyelsespark med mange fritidsaktiviteter.

About the Author:

Gudmund Lindbaek
Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.

Legg igjen en kommentar