Sommerens nyheter på Liseberg i Göteborg

april 26, 2017
Sist endret 
april 26, 2017

En musikalsk kjøretur gjennom Håkan Hellströms liv

GÖTEBORG: Liseberg har åpnet og i følge programmet har du mye gøy i vente hvis du legger turen til Göteborg og Nordens største fornøyelsespark i sommer!

Sommeren 2017 lanseres det første kapittelet i det tematiserte området som handler om norrøne myter og legender. Ved siden av Balder flytter den ondskapsfulle kjempen Loke inn og dermed begynner kampen mellom de to gigantene.

I Loke – Europas høyeste Gyro Swing-attraksjon, sitter man med ansiktet vendt utover og med beina dinglende, i en roterende gondol som svinger opp til 120 grader. Gondolen tar deg på det meste 42 meter over bakken – noe som er dobbelt så høyt som forgjengeren SpinRock, før den i en fart på 100 kilometer i timen svinger rett ned mot Balder – så nære at det føles som om attraksjonene skal kollidere! Dette er med andre ord ingenting for pyser!
I 2018 fortsetter konseptualiseringen av området når berg-og-dal-banen Valkyria står klar. Allerede i år kan Lisebergs besøkende få en forsmak på hvordan det kommer til å være å kjøre med Valkyria – i Virtual Reality.
De som foretrekker å ikke bli slynget rundt 42 meter over bakken i Loke, kan i stedet skyte armbrøst i det tilstøtende spillet Ragnarök eller nyte en ursvensk burger på den nye Max-restauranten.

Klubbland. Klubbland er en interaktiv, visuell og veldig kjærlighetsfull hyllest til en av Sveriges største artister, Håkan Hellström, som i nå har flyttet inn ved siden av Stora Scenen. Her tas de besøkende med på en musikalsk kjøretur gjennom Håkan Hellströms liv, fra gutterommets fotballdrømmer og OKEJ-magasiner, via klubbkonserter og plateselskapenes avslagsbrev til utsolgte arenaer og fansens uforbeholdne kjærlighet. Den røde tråden er Håkan Hellström, men Klubbland er like mye en skildring av Göteborgsscenen og de seneste tiårenes populærkultur.
Det at Håkan hedres nettopp på fornøyelsesparken i Göteborg, er ikke tilfeldig. Helt siden han solodebuterte med Känn ingen sorg för mig Göteborg i 2000 har Håkan Hellström nærmest vært en profet i hjembyen. Han synger om lokale steder og viser frem byen i musikkvideoene sine, så det er med andre ord helt naturlig at det er i Göteborg og på Liseberg at byens store helt får sitt eget ”tempel”.

Inspirasjonen til Klubbland er hentet fra blant annet The Rolling Stones-utstillingen Exhibitionism i London og utstillingen The Velvet Underground: New York Extravaganza på det franske musikkmuseet Philharmonie de Paris. Men først og fremst kommer ideer og inspirasjon fra personer som står Håkan Hellström nær.

Edderkoppinvasjon. Spøkelseshotellet Gasten har i år blitt rammet av en edderkoppinvasjon som får det til å krible over hele kroppen! Det kryr av hurtige kryp overalt, og sprekkeferdige eggsekker dingler ned fra taket – klare til å slippe fra seg sitt innhold. I sommer bør man absolutt se seg en ekstra gang over skulderen, oppover og til sidene når man besøker Göteborgs nifseste hotell!

Mat fra alle verdenshjørner. Kvalitet, bærekraft og sunne alternativer gjorde at Liseberg dette året har valgt den svenske burgerkjeden Max som ny leverandør av hamburgere. Det blir åpnet tre Max-restauranter i parken i sommer, og i tillegg er det også kommet en ny food court, der besøkende kan velge mellom Thai wok, Tex mex og Kebab i et fargesprakende, orientalsk miljø. Miljøforandring kan man også oppleve på Tyrolen – Lisebergs østeriske perle, som får nytt interiør etter modell av en alpehytte. Til dessert byr vi blant annet på iskrem fra Lisebergs nye partner, gøteborgbaserte Triumfglass, og festlig fargerike popcorn fra det nye Popperiet.

Musikk og gamle kjenninger. En flerårig satsing på at Stora Scenen på Liseberg skal bli Göteborgs beste livescene får sin begynnelse i 2017. Stora Scenen har fått bedre teknologi, og det er booket inn flere opptredener enn noen gang. Fra USA kommer Alice Cooper, Kris Kristofferson, Bad Religion, Emmylou Harris og House of Pain. Fra svensk hold kontrer vi med First Aid Kit, Opeth, Henrik Berggren, Ghost og The Hellacopters – blant mange andre!
Lotta Engberg kommer tilbake til Stora Scenen med allsang og gjesteartister, og de øvrige scenene fylles som vanlig med dans, musikk og kaninteater. Årets evenementshelger er Lisebergs Trädgårdsdagar, Liseberg Food Festival, Skate på Liseberg og Olympic Days. Lisebergs sommersesong varer til 1. oktober.

Om Liseberg. Liseberg er Nordens største fornøyelsespark og Sveriges mest besøkte turistmål. Hvert år tar parken imot rundt 3,2 millioner gjester som får boltre seg blant 42 attraksjoner, spill, underholdning og restauranter av høy kvalitet. Liseberg har noe for alle aldre, og er åpen tre perioder i året: Sommersesongen som strekker seg fra april til oktober, Halloween-sesongen i forbindelse med høstferien, og Jul på Liseberg som finner sted fra midten av november og fram til nyttår.

Les mer om Liseberg

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu