Cambridge er historisk, skummel og trendy

april 5, 2017
Sist endret 
april 5, 2017

En kvinnes kjærlighet for lokal mat ble en velsmakende attraksjon

CAMBRIDGE: Det er vel slik at mange av oss har en slags idé om Cambridge – at vi kjenner til det berømte universitetet som ble grunnlagt i 1209 og tiltrekker seg studenter med super-hjerner fra hele verden. At store deler av den engelske byen er  middelaldersk og full av historie, og kanskje kjenner vi til den akademiske ro-kampen og det årlige møte med rival Oxford – som er utkjempet 163 ganger - på Themsen.

King´s College Chapel er som navnet tilsier kapellet på King´s College, men når du står utenfor føles bygningene med spirer mer som en katedral. Elven Cam renner sakte gjennom hjertet av Cambridge og tre selskaper tilbyr båtutleie og turer, samtidig som båtføreren serverer historiske kommentarer knyttet til alle høgskoler du passerer.

Ung trend. De siste tre årene har det vært en invasjon av unge fagfolk som har flyttet hit for å jobbe i selskaper knyttet til hi-tech, vitenskap og forskning. Disse bedriftene har økt etterspørsel etter yngre mennesker, smartere barer, som for eksempel den første ”Sticks N Sushi” utenfor London. Det har ført til en oppblomstring innen kunst og kultur, nye yoga studioer og kafeer er åpnet. Boligprisene har steget med 75 prosent de siste ti årene.

Lokal mat. En kvinnes kjærlighet til den lokale maten i Cambridge har utviklet seg til en av byens attraksjoner. Hollandske Gerla de Boer var så begeistret at hun begynte å lære andre om byens mat og drikke, og startet selskapet Cambridge Food Tour. I dag tilbyr Gerla syv forskjellige turer rundt om i byen basert på syv ulike smaker. Les mer om Food Tour

Tradisjoner. Cambridge er overfylte med puber fra det tradisjonelle til det nye og mere trendy. Elm Tree, adresse: 16A Orchard St., er en gammeldags pub bortgjemt i en sidegate. Her serveres et stort utvalg øl. Ta med kontanter ettersom elektronisk betaling ikke har kommet til denne puben.
Fitzbillies, adresse: 51-52 Trumpington St, er en institusjon i Cambridge. Her har de berømte Chelsea-bollene blitt laget og solgt siden 1921. Åpent for kaffe, lunsj og te syv dager i uken. Middag serveres på torsdag, fredag ​​og lørdag kveld.

Møt lokale. Regent Street på veien fra togstasjonen til sentrum er et sikkert kort for rimelig mat. Pub Prince Regent har velsmakende burgere, og for rask hjemmelaget mat og god kaffe stikk innom Regent's Cafe. Åpent fra 6 om morgenen og populær blant studenter og taxi-sjåfører. Mange av byens innbyggere er velstående, og du vil alltid møte studenter over hele byen. Eller møt de lokale på markedet i sentrum, åpent syv dager i uken.

Mitt råd. For kun en dags besøk foreslår jeg at du starter med en guidet tur som inkluderer en tur i høyden med utsikt over byen fra Tower of Saint Mary the Great. Deretter fortsetter du på egen hånd - til det prestisjetunge universitet, til høgskoler, Botanic Garden og Fritzwilliam Museum - eller bare rusle rundt i sentrum.

Skumle historier. Byens turistkontor holder til i The Guildhall, like ved Market Square. Herfra tilbys turer med guide syv dager i uken. Bare offisielle guider er tillatt innenfor University of Cambridge og høyskolene. Hvis du er modig, sett av en time med en guide for å høre om merkelige hendelser og skumle historier og samtidig besøke steder hvor spøkelsesaktige observasjoner er rapportert. Jeg for min del dumpet ikke bort i noen spøkelse, men må innrømme at jeg på toget tilbake til London følte meg litt mer intellektuell.

Klikk Visit Cambridge

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu