Britiske spisesteder; Seks med flott utsikt til maten

september 5, 2017
Sist endret 
september 5, 2017

På en klar dag kan du se Ben Nevis, Storbritannias høyeste fjell, i horisonten

LONDON: Spisesteder som tilbyr velsmakende, innovative retter finner du over alt på landsbygda i Storbritannias - ved innsjøer, med utsikt over daler og til og med svært høyt til fjells. Her er noen utvalgte for deg som vil ha fantastisk utsikt mens du spiser.

Skottland. Ptarmigan er oppkalt etter en fugl som på Skottlands høyeste fjell -  og er den restauranten i Storbritannia som med 1 066 meter ligger høyest over havet. Den ligger på toppen av Cairngorms stasjon som frakter folk opp fjellet. Flott utsikt og på en klar dag kan du til og med se Ben Nevis, Storbritannias høyeste fjell, i horisonten. Menyen er under konstant forandring og basert på lokale ingredienser der det er mulig. Cairngorm ligger i hjertet av nasjonalparken med samme navn. Reisen hit tar rundt tre timer fra Edinburgh med bil eller tog.

Devon, Sørvest-England. The Horn of Plenty har utsikt over Tamar Valley, og er et britisk spisested i område rundt elvene Tamar, Tavy og Lynher i Devon. Nyt flott utsikt mens du spiser lokal mat med snev av fransk stil. Rettene endres daglig, avhengig av sesongens og lokale råvarer, men kan være lokal vilt, and eller fisk. Restauranten ligger i et firestjerners herregårdshotell med samme navn. Reisen tar 40 minutter med bil fra Plymouth, eller under en time fra Exeter.

Yorkshire, Nord-England. Tan Hill Inn på 528 meter (1.732 fot) over havet ligger i Yorkshire Dales National Park, kjent for sine daler, fosser og vakre, steinbygde landsbyer. Vertshuset er et fristed for turgåere og syklister, og har peis, synlige bjelker og steinflislagt gulv. Mat serveres til lunsj og om kvelden. Puben byr på tradisjonelle retter som paier, pølse og mos. Vertshuset ligger en time 45 minutter med bil fra Leeds, og har en ideell beliggenhet for dem som tar turen Pennine Way - en 268 kilometer lang tursti som strekker seg mellom Derbyshire og den skotske grensen.

Norfolk, Øst England. White Horse Inn har utsikt til kysten av Norfolk og tilbyr spektakulære solnedganger og panoramautsikt som en del av pakka. Dette kan nytes fra vertshusets vinterhage mens du spiser lokal sjømat – og du kan til og med se lokale fiskere som kommer inn med fangsten. Vertshuset har også 15 soverom, og ligger rundt en times kjøretur fra Norwich.

Lake Vyrnwy, Wales. Lake Vyrnwy er et reservoar like utenfor Snowdonia National Park i Nord Wales. Egentlig bygget i 1880-årene for å levere vann til Liverpool, og med et tårn ser dette ut som et eventyrslott. Lake Vyrnwy Hotel & Spa har to spisesteder med utsikt over innsjøen. Restauranten er mer formell, med en tre-retters meny av sesongens råvarer, mens Tavern Bistro er avslappet og tilbyr klassiske retter som burgere og fisk og chips.

Cumbria, Nordvest England. Sharrow Bay ligger ved bredden av Ullswater, den nest største innsjøen i Lake District. Den prisbelønte restauranten har utsikt og serverer mat av lokale råvarer. Det påstås at husets karamellpudding – altså The Sticky Toffee Pudding – ble oppfunnet her. Oppskriften er hemmelig. Sharrow Bay har også 17 individuelle soverom, og ligger en 40-minutters kjøretur fra Carlisle.

Alfred jobber med TV-dokumentar - og han lager reisereportasjer til King Goya.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu