Her er britiske kvinner som forandret verden

januar 23, 2018
Sist endret 
januar 23, 2018

Inspirerende kvinner fra historien knyttet til steder i England og Skottland

LONDON: Londons Southbank Center er vert for festivalen WOW Women of the World, og feirer dette med en prestasjon av kvinner fra rundt om i verden. Festivalen åpner 7. Mars. Men dette er ikke det eneste stedet med wow-faktor. Her er ni destinasjoner som viser høydepunkt og arv etter innflytelsesrike britiske kvinner.

  1. K. Rowling. Alle som besøker Edinburgh kan oppleve Potter-magi gjennom noen av J.K. Rowlings favoritt. Ta en tur innom tehuset og kafè Elephant House, en gang inspirasjon for forfatter Rowling. Ikke gå glipp av en spasertur rundt Edinburghs gamleby, som forteller hvordan han, som vi ikke navngir, fikk sitt navn.
  2. Emmeline Pankhurst. I hjembyen Manchester kan man utforske arven etter Emmeline Pankhurst, politisk aktivist og leder av Suffragette-bevegelsen som sørget for at kvinner fikk stemmerett.
  3. Kelly Holmes. Løperen Kelly Holmes var på farten lenge før hun ble kronet som dobbel olympisk mester etter å ha vunnet både 800 og 1500 meter i OL og la grunnlagt for Dame Kelly Holmes Trust. Organisasjonen og Kelly Holmes inspirerer unge til å satse på sport. Alle trenger vi en helt og inspirasjon, som Kelly Holmes.
  4. Mary Quant. Designer Mary Quant gjorde Londons King's Road verdensberømt med sin Bazaar-boutique på 1950-tallet, og er mest berømt for å plassere mini-skjørtet og hotpants på motekartet. I dag er området fullpakket med kjente butikker og restauranter. Etter en dags shopping, får du din tilførsel av kultur på det nærliggende Saatchi Gallery
  5. Diana, prinsesse av Wales. Kensington Palace and Gardens er et godt utgangspunkt for å utforske prinsessen Diana. Stedet er for tiden vert for utstillingen; Diana: hennes motehistorie. I tillegg til å være en i den kongelige familien, var hun kjent for å øke bevisstheten om årsaker som HIV og AIDS og aktiv i en kampanje mot landminer. Unge kan utforske Diana Memorial Playground  komplett med sti, strand og piratskip. Besøkende kan også dyppe sine  tær i Hyde Parks Diana Memorial Fountain eller legge ut på en tur på Memorial Walk som går gjennom fire av Londons parker.
  6. Beatrix Potter. Beatrix Potter kom fra en velstående familie og etterlot seg 14 gårder og 4000 hektar land, slik at folk kunne nyte hennes fortreffelige område i Lake District. Her kan du følge Potter-stien som inkluderer hennes tidligere hjem, Hill Trusts National Trust, og Beatrix Potter Gallery i Hawkshead, i en 17. århundre bygning, en gang kontoret til hennes advokat-mann. Potter var forfatter og illustratør og kjent for sine barnebøker.

Du bør også vurdere disse kvinnene:
Amy Winehouse - se street art dedikert til sangeren i Camden, nord-vest London.
Elizabeth Garrett Anderson. Oppdag den inspirerende historien om Storbritannias første kvinnelige lege ved Elizabeth Garrett Anderson Gallery, London. Hun grunnla det første sykehuset bemannet av kvinner og ble den første kvinnelige borgermesteren i Storbritannia.
Kate Moss - den internasjonale supermodellen er en stor fan av London Eye - hun har tatt den minst 25 ganger.

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu