Borgemester, siste som forlater Venezia slukk lyset!

januar 23, 2018
Sist endret 
januar 23, 2018

Kriminelle priser – 10,600 kroner for fire biffer og en tallerken fisk

Både politisjefen og borgemesteren i turistbyen Venezia tok affære etter at fire japanske gjester fortalte at de fikk presentert en regning på 1,100 euro på restaurant Osteria da Luca – tilsvarende 10,600 norske kroner – for fire biffer og en tallerken med blandet grillet fisk og skalldyr, og med vann til maten. Tre kvinner i samme gruppe gikk til en annen restaurant ved Markusplassen og betalte 350 euro for tre retter med skalldyrpasta. Ikke spesielt rimelig, det heller. Det italienske nyhetsbyrået Ansa har omtalt saken som et sjokkerende prisnivå.

Skamfullt. ”Vi undersøker sakene og hvis disse skamfulle episodene blir bekreftet, vil vi gjøre alt for å straffe de ansvarlige”, skrev borgemester Luigi Brugnaro på Twitter. De japanske gjestene burde nektet å betale regningen. Men de betalte og sendte inn en klage da de kom til Bologna der de var på studiebesøk.

For mange turister. Byen Venezia er blitt en studie i turist-industriens lavmål. Hit strømmer 28 millioner turister i året og forpester livet til vanlige borgere, som i stor stil er blitt tvunget ut av sentrum som et resultat av høy husleie. Kun en prosent av restauranter rundt Markusplassen eies og drives av lokale, og restauranten som presenterte den svindyre regningen eies av kinesiske investorer og forvaltes av en egypter.
Leder for en lokal aksjonsgruppe, som kaller seg Gruppo 25 Aprile, sier at dette bare er et nytt bevis på risikoen ved å slippe inn for mange turister og hva som skjer når investorer overtar sentrum.

Unngå Venezia. Eksempler på grov overprising er mange. En engelsk avis forteller om en britisk familie på tre som fikk regning på 526 euro – altså 5,100 kroner – for tre lunchretter, inkludert 297 euro, 2,800 kroner, for en tallerken med grillet fisk – hos Trattoria Casanova som ligger mellom  Markusplassen og Santa Maria Formosa.
Episodene og det kriminelle prisnivået på spisesteder og kafeer er grunner nok til å unngå Venezia. Jeg har vært i byen, blitt kvalm av turiststrømmen og har ingen planer om å vende tilbake. Derimot har jeg sendt følgende melding til borgemester Brugnaro; ”Siste mann som forlater Venezia, husk å slukke lyset!”
Siste: Politiet og helsemyndigheter i Venezia ga restaurant Osteria del Luca en bot på 20,000 euros, eller 190,000 kroner, for brudd på byens regler og lover.

LES OGSÅ: NOK ER NOK - EUROPA HATER TURISTER
 

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu