Løp England på tvers - fra kyst til kyst

januar 22, 2018
Sist endret 
januar 22, 2018

Kyst til kyst: Du blir garantert ikke alene om du legger ut på en av de mest spesielle løpeturer i England – den som går fra kyst til kyst og garantert vil bli en slitsom tur som tar noen dager å gjennomføre.

Heldigvis finnes det reise-arrangører som Mark Sandamas i Coast to Coast Packhorse, et firma som hjelper turgåere, syklister og løpere å takle den 304 kilometer lange ruten som over fjell og gjennom daler, over sletter og heldigvis nedover bakker. Regn med både såre føtter, svette og kanskje noe regn for alle som legger ut på ferden.

Løpeturen starter i St Bees ved Irskesjøen og ender i Robin Hoods Bay ved kysten av Nordsjøen. Turen går gjennom tre nasjonalparker, over Lake District, fjellene i Yorkshire Dales og villmarken i North York Moors. Til nå har den samme ruten vært populær for turgåere, men nå legges alt til rette for de som helst vil løpe. Man kan velge mellom to alternativer for hvor langt man vil løpe daglig – og gjennomføre turen på 10 eller 12 dager.
Når du har løpt 304 kilometer har du sannelig sett mye av Englands skiftende natur. Underveis sørger arrangøren for overnatting, mat og et sted å sove, og vil også frakte din bagasje. Men jeg ville i hvert fall startet med både kart og ikke minst kompass.

Påmelding: Meld deg på til arrangør Coast to Coast Packhorse. Start: 3. juni og 11. august.

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu