På Rarotonga kan du spise hjemme hos innfødte

august 9, 2019
Sist endret 
august 9, 2019

Her møter du neppe naboen og utsettes ikke for kø-turisme

RAROTONGA: Cookøyene består av 15 øyer som ligger midt mellom Hawaii og New Zealand i Stillehavet. Noen mener dette er blant verdens vakreste øyer, spesielt brukes slik svulstig beskrivelse av reisebransjen og de som selger turer til denne herligheten langt utenfor allfarvei. En fordel med å legge ferien til Cookøyene, er at du garantert ikke møter naboen eller utsettes for kø-turisme.

Spesialiteter.
De mest kjente øyene er Raratonga og Aitutaki og en bra mulighet å bli kjent med de øyas folk og kultur, er å spise hjemme hos de innfødte. Dette er et kulinarisk konsept der du serveres en forrett, en hovedrett og et dessertbord i tre ulike hjem på Rarotonga. I hvert hjem får du hilse på vertskapet og forsyne deg av sesongens og øyas spesialiteter. Vær sikker på at alle vil servere det beste mat-mor har å by på.
Utvalg av spisesteder er så stort og variert at du lett kan finne et nytt for hvert måltid. Her serveres ferske buffèer med lokale favoritter som Ika Mata, marinert rå fisk, og Umu Kai tilberedt i en jordovn og servert i fargerike kafèer.

Hodet under vann.
En bra måte å utforske Rarotongas lagune er med hodet under vann. I et lydløst universet glir du forbi både grønne skilpadder og hawksbillskilpadder. Sistnevnte er kritisk utrydningstruet. Under snorkelutflukter finnes en liten overraskelse. Utstyret inkluderer nemlig en liten, håndholdt marinescooter som forsiktig propellerer gjennom lagunen i sakte fart. Det betyr at du rekker å beundre vakre korallhager, flokker med tropisk fisk og til og med et skipsvrak – uten å bli andpusten.

Små øyer.
Strandelskere kan bare glede seg. Du kan blant annet bli med på Captain Tama’s Lagoon Cruise med båter som tøffer i sakte fart til rev der du kan snorkle med skilpadder og fisk i alle regnbuens farger. Du vil også gå i land på bittesmå øyer formet av pulverisert korall, og på en av dem vil vertskapet tilberede en BBQ av fersk fisk og tropisk frukt. Mens tærne dine siler den fine sanden får du innblikk i øyfolkets liv – som for eksempel hvordan knytte en sarong eller klatre til topps i en palme – det er ikke så lett som det ser ut til.

Aktiviteter. Rarotonga har en omkrets på bare 32 kilometer og hovedveien rundt øya er perfekt for sykling eller en scooter-tur. Kysten er fruktbare og har sandstrender, mens det indre av øya består av høye fjell og dyp regnskog. Prøv kite-yoga på et surfbrett i lagunen – en økt for å teste din smidighet, mens alle drar til markedet i den søvnige byen Avarua på lørdager. I det hele tatt får du tilbud om mange aktiviteter, gjerne i tilknytning til det varme og krystallklare vannet langs palmekysten.

En smak av luksus.
Det mangler ikke på eksklusive hotell i strandkanten og du kan forvente romslige senger drapert med luftige tekstiler, hengekøyer mellom palmene og et usannsynlig blått hav som kulisse. Ikke så merkelig at Cookøyene er populære som bryllupsreiser. Men direkte rimelig blir ikke en slik ferie. Regn med 35.000 kroner per person for fly og hotell i to uker på Rarotonga. Men kutter du ut et par normale sol-ferier til land som Kroatia og Hellas, har du midler til å gjennomføre en slik drømme-ferie. Da flyr du til landets eneste internasjonale flyplass i  Avarua fra enten Auckland, Los Angeles, Sydney eller Papeete. Beskrivelsen «tropisk» har aldri vært  mer presist enn på Cookøyene. En reise i våre dager kan neppe kalles en oppdagelse – ettersom britiske kaptein James Cook allerede utforsket øyene for 250 år siden.

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu