Bli med i Teigen-koret – Du trenger ikke å øve!

juli 13, 2019
Sist endret 
juli 13, 2019

«Optimist, jeg vet det går bra til sist. Så lenge jeg lever her er jeg en Optimist»

TØNSBERG: «Smil til verden i år – Det er et språk alle forstår», heter det i en av sangene til Jahn Teigen. Nå kan man oppleve sommerbyen Tønsberg med et musikalsk show om og med Norges største pop-artist – og forestillingen «Gratulerer med Jahn». Med masse smil og allsang. På scenen finner vi den sprudlende Atle Pettersen, den høyst sjarmerende Lise Karlsnes, Knut Anders Sørum med den store Toten-stemmen og ikke minst rockeren Thomas «Tidsbonanza» Felberg. Det virket nesten som Teigen selv sto på scenen og tollket sine egne sanger og for å servere splitthopp – til tross for at stjernen  ikke  var i Tønsberg.

Optimist-koret.
Det musikalske showet startet og avsluttet med sangen «Optimist» på en streng av kjente Teigen-sanger mellom første strofe og siste vers. Med over 900 på plass i Oseberg Kulturhus blomstret showet temmelig raskt til Norges største allsang-kor der samtlige gjester kunne sangene – uten behov for å øve på tekstene.

Fint å være idiot.
Showet viser at Thomas Felberg har utvidet sitt scene-talent, i tillegg til alt han har gjort på TV og som forhenværende rocke-stjerne. Spesielt tok han sangene med Teigen som medlem i trioen Prima Vera så på kornet at sanger som «Så fint å være idiot» heretter bør bli obligatorisk på alt Thomas foretar seg på scenen. Da samme Felberg etterlignet Teigens visuelle bevegelser, og avsluttet med kveldens mest imponerende splitthopp, da kokte det i Optimist-koret. Vel, det skal sies at Atle Pettersen også leverte et luftig splitthopp, men han er tross alt nesten 20 år yngre enn Thomas.

Mil etter Mil. Knut Anders Sørum tolker Teigen med sin dialekt og beviser hvilken stor sangstemme mannen fra Østre Toten har. Sørum glir inn i Teigen-sangene som om han aldri har gjort noe annet. Alltid noe sterkt fra Toten.

Queen of all Queens.
Sist men ikke minst – et gjensyn med Lise Karlsnes (39), også hun fra Tønsberg. Som frontfigur i gruppen Briskeby ble Lise stor pop-stjerne allerede som 19-åring og i denne forsamlingen av menn er hun på høyde med  samtlige på scenen og tolkningene av Teigen-slagerne hun fremfører.

Finalen.
Karlsnes, Pettersen, Sørum og Felberg - dere presterte et kunststykke i tilstedeværelse og en storartet musikalsk tolking av både Jahn Teigen og noen av hans sanger. Det må være inspirerende å stå på scenen som fire forsangere i slikt kor av mennesker som bare elsker Teigen.
Alle har vi vel våre Teigen-øyeblikk. Mitt fant sted på Alta Kino en gang på 1970-tallet da en unge og ukjent fyr i høyt tempo dukket opp i nord som frontfigur i det progressive rockebandet Popol Ace. Allerede den gang var Teigen en mester og resten er i grunnen historie. Synd at ikke Teigen selv av helsemessige årsaker kunne oppleve showet, men han ville sikkert frydet seg over mottakelsen. Forestillingen «Gratulerer med Jahn!» får en Sekser – altså 6 på skalaen. Bedre kan det ikke gjøres. Eller for å sitere en av Teigens egne sanger: Det vakreste som finns.

Forestilling: Gratulerer med Jahn!
Oseberg Kulturhus, Tønsberg
Produsent: Trond Myhre / Camilla Ulset
Regi: Tom Sterri
Koreograf: Tomas Glans / Anne-Marit Tynes
Musikalsk ansvarlig: Atle Pettersen
Kapellmester: David Fjelde
Kostymer: Cårejånni Enderud
Teknisk leder: Marius Borge
Billetter: Ticketco.no

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu