Valdres; Luksus i Winter Wonderland

november 9, 2015
Sist endret 
november 9, 2015

Et hipt og moderne hotellrom man skal lete lenge etter

 ØYSTRE SLIDRE: Hvorfor reise til Aspen i Colorado, New York, Roma, London eller Island når du kan oppleve litt av det samme i Øystre Slidre i Valdres?
Svaret får du servert i det du sjekker inn på en av suitene på Herangtunet Boutique Hotel, som ligger ved Heggefjorden midt i mellom Fagernes og Beitostølen. Der har det hollandske ekteparet Marco Robeerst og Marie-José Galle bygget opp et hotell med rom og suiter med inspirasjon fra kjente steder rundt om i verden. Ingen rom eller suiter er like. Alle ni med egne bad gjenspeiler byen eller landet som navnet på rommene eller suitene.  Du får virkelig følelsen av å bo på et luksushotell i New York, Aspen eller London. Hver minste detalj har tilknytting til stedsnavnet.

Fra Aspen til Roma. Mest populær er Aspen-suiten, nesten som en kopi av en lodge i det populære og fasjonable skisenteret i Colorado, USA. Veggene består av gammel solsvidd panel og innredet med dype skinnstoler, badekar i tre og en vaskeservant Marco selv har skåret ut.
På andre siden av gangen ligger New York-suiten med stål som tema - og stålplater i tak og vegger. Nærmere et hipt og moderne hotellrom skal man lete lenge etter.
I samme tømmerhus ligger Roma-suiten med fargerikt interiør, fløyel, silke og blomstret tapet - og en kommode trukket ekte skinn. Møbler som dype lenestoler, sofaer og bord, lamper, tapeter, lysarmatur og dusjutstyr har Marco og Marie-José funnet på sine mange reiser rundt i verden. Alle gjesterommene har kjøleskap og mulighet for å lage kaffe og te.

Ble betatt av stedet. ”Historien om Herangtunet startet en sommerdag vi kjørte forbi her etter en tur i Jotunheimen. Vi så et skilt om en utstilling og oppdaget to flotte gamle bygninger ved siden av en gammel låve. Der og da ble vi så betatt av stedet at vi bestemte oss å kjøpe det i 2002, og har ikke angret. Vi brukte fem år og pusse det opp og få dette i en slik stand vi ønsket. Selv om det er flest nordmenn som bor her, hadde vi i fjor gjester fra hele 26 land. Det er vi meget stolte av”, forteller Marco Robeerst. Lønn for strevet har paret også fått, utmerkelsen World Luxury Hotel Award, regnet som hotellfagets Oscar.

Kortreist mat. Herangtunet har fått ry for å servere ekstra god mat. Ekteparet ønsker at råvarene skal være så kortreist det lar seg gjøre, og at maten delvis bygges på tradisjoner fra distriktet. Samme dag King Goya var på besøk, kom hele  formannskapet i kommunen for å spise.
Suitene er populære, som brudesuiter eller nygifte som legger turen hit på en bryllupsreise.
”Flere har giftet seg i det vakre Lyskapellet på Beitostølen og bodd her, sier Marco og Maria-José. Hun er utdannet interiørdesigner, han grafisk designer.
Begge har lagt ned utallige arbeidstimer for å innrede stedet til et fantasifulle hotell som på vinterstid viser seg frem med en trollsk stemning – som et Winter Wonderland.

Opplevelse. Herangtunet var det første i sitt slag i Norge. Mange som kommer hit er ikke bare på jakt etter et rom, men også noe originalt, en unik opplevelse eller spesielt tema for oppholdet. Det være seg matopplevelse, naturen eller den unike innredningen. På Herangtunet kan man oppleve alle varianter – og samtidig et utgangspunkt til Jotunheimen, rafting, skiløyper og alpint på Beitostølen, ridning, fiske eller hva man måtte ønske som hører fjellet til.
Les mer om Herangtunet
 
 

Tor Michael Skillestad har lang fartstid i norsk media – fra aviser som Aftenposten, VG og Dagbladet og 26 år i Se og Hør. Han er utdannet både som journalist og fotograf. Skillestad lager også reisereportasjer og jobber nå som freelance innen foto og journalistikk.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu