Urban oase i utemmet villmark

mars 3, 2015
Sist endret 
mars 3, 2015

Anchorage er byen hvor drømmen oppfylles

ANCHORAGE, ALASKA: Fra bredden av Ship Creek som ligger bare et steinkast fra sentrum kan man lande en monster-laks i skyggen av byens høyhus. Dette er bare én grunn til at folk fra hele verden kommer hit med drømmen å hente opp en skikkelig trofé.

Anchorage er byen hvor den store fiskedrømmen ofte går i oppfyllelse og Ship Creek er en av de mest populære fiskeplassene i Alaska. Spesielt aktivt er fiskingen fra midten av mai til begynnelsen av juli. Ship Creek har også stor tilgang av laks fra midten av juli til august.

Vil du teste noen av fiskeplassene, prøv fiskelykken like før og etter høyvann. Et godt råd er å bli med I fiskefestivalen “Slam'n Salm'n Derby”, som arrangeres årlig i juni med premier for de største fiskene som blir fanget.
Flere av Alaskas beste fiskeplasser er bare en kort kjøretur ut i villmark fra sentrum av Anchorage. Sett kursen nordover til elvene Deshka og Susitna, eller sørover til Kenai og Russian River. Ikke glem å kjøpe fiskekort. Den største laksen fanget i Alaska er veid til 44kg, og den største kveiten 208 kg.

Bjørnen på plass. Dyrelivet er en svært synlig del av tilværelsen og glimt av en bjørn er temmelig normalt. Alaska har brunbjørn, svartbjørn og isbjørn og spesielt brunbjørn er aktive hele sommeren. Isbjørn lever mye lenger nord, men flere selskaper tilbyr flyturer som begynner og slutter i Anchorage. Men du kan også besøke dyreparken med garantert dyreliv, inkludert to isbjørner.

Blåis overalt. Isbreer er blant de mest populære steder turister vil besøke. Disse naturlige høydepunktene er lett å finne, med blåis som strekker seg så langt øyet kan rekke. Alaska har mer enn 50 prosent av nasjonale parker i USA, og mange med utgangspunkt fra Anchorage tilbyr mange variasjon, for rafting, padling eller rett og slett en dag med fisking.

Elsker å feire. Fra nordlys og fyrverkeri om vinteren til midnattssol om sommeren. Befolkningen i denne byen elsker å feire, og de har til og med oppfunnet enkelte grunner til å fråtse i feiringer som ikke finnes andre steder. På hver eneste klubb, kultur-grupper og hos konsert-arrangører er det også en spesiell happening. Noen finner sted i byens parker eller innendørs, andre er mer rolige. Men det hender til og med at et premiere-party arrangeres ute i skogen!

Gode råd. Selv på den varmeste dagen om sommeren må man kle seg etter forholdene, spesielt dersom man befinner seg på en isbre eller står ute i ei kald elv for å fiske. Værforholdene kan variere sterkt, og det fører til at man starter dagen med å være forberedt på forandringer. Ta med varme og komfortable klær og glem ikke en regnfrakk; i Anchorage regner det ofte og mye og det skader aldri å være godt forberedt. Ansatte ved turistinformasjonen kjenner Alaska best, og de har mange nyttige ideer til ditt besøk.

Sjømat. I Anchorage serveres noe av den ferskeste sjømaten i verden, som byens kokker tilbyr i en rekke appetittvekkende kreasjoner. Fra østers til kongekrabbe, fersk kveite, og villaks - restauranter Anchorage har alt. Kongekrabbe og skalldyr har unike smaker som passer i bouillabaisse eller rett og slett spises rett fra skallet.

Spesialiteter. Kongekrabbe Benedict er en lokal favoritt eller nyt en laks quesadilla eller reinpølse som tilbys langs sentrumsgatene. Alle dager kan enkelt fylles med aktiviteter, attraksjoner og dyreliv. Få mer informasjon på VisitAnchorage.net

Vinter eller sommer? Med nesten halvparten av Alaskas totale befolkningen, feirer Anchorage sitt 100-års jubileum i 2015, og feiringen er allerede i gang. Men er Anchorage en vinter- eller sommer-destinasjon?
"I Amerika har vi lenge vært en typisk vinter-by og vår vinterfestival, Fur Rendezvous, ble nylig kåret til verdens beste vinter- og karneval av National Geographic. Men vi er også en sommer-by", sier Julie Saupè i VisitAnchorage.

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu