Frieze London for kunst, gamblere og god vin

april 6, 2020
Sist endret 
april 6, 2020

Global historie over fire dager i parken – flere malerier, færre installasjoner

KUNST I LONDON: For turister med interesse for kunst må denne årlige messen være toppen for et London-besøk – ikke minst med deler av sentrale Regent´s Park dekket av fantasifulle skulptur. Inne i de store teltene er vegger fylt med det meste kreative innen kunst – en profil som bør beskrives som festlig, og litt tilbake til maleriets fortreffelighet i motsetning til en periode med for mange installasjoner.
Men priser på kunst stilt ut av mer enn 160 gallerier fra hele kloden har en lei tendens til å øke mer enn alt annet – selv i dette eksklusive området av London. Tanken om at de fleste som  kjøper kunst til flere ti-tusen pund må enten ha for mye penger eller være gamblere. Ikke rart at gallerister kommer til Frieze med dollar i øynene. I fjor var det et galleri som investerte flere millioner i selve messen for så å melde konkurs noen uker senere. Gambling på høyt nivå, altså. Normalt finnes ingen prisliste lett tilgjengelig, du må spørre spesielt om hva enkelte verk koster.

Vin og god handel. Selv om messen er en global historie med kostbar kunst, vil du alltid finne arbeider av unge kunstnere med priser som starter helt ned til 100 pund. Best av alt, London er full av kunstnere og gallerier utenfor messen  og mangler absolutt ingen ting for  de som vil returnere hjem med en kanvasrull, uten å være gambler og sette hele bankkontoen på spill. Kun et norsk galleri med en kunstner var representert.

Jakten på kunst og innovasjon kan også føre til ypperlige vin i baren på Frieze London - vin fra Coonawarra, en vinregion i Sør-Australia. Cigar Cabernet Sauvignon fra vingården Yalumba er plommerød i farge og har en aroma som fyller sansene - perfekt til en biff eller pasta. Normalt varer et kunstverk lenger enn en flaske rødvin - selv om denne fra Australia etterlot en ekstra lang og vedvarende ettersmak - og en skeptisk tanke til de største gamblerne på kunstjakt.

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu