Velkommen til Norges minste festival - uten kø

mars 4, 2017
Sist endret 
mars 4, 2017

Forvent musikk, fjellturer og fisking i sjø og elver – og ingen kø

KUNES, FINNMARK: Mens store festivaler handler om kjente band, mer eller mindre hippe artister, høy billettpris og ofte overfylte campingplasser, dukker det stadig opp mer intime arrangement, satt i gang av en lokalbefolkning opptatt av å få mest mulig ut av små midler og med fokus på litt moro i solen. Det handler om hvor man finner slike mindre og intime festivaler. Her er en variant - med moro og utstrakt lokal profil under midnattsolen.

Sommeren lengst nord i Norge betyr vill natur, masse fisk, litt mygg og lyse dager som aldri tar slutt. Tar du turen nordover, og i tillegg ønsker et eksklusivt møte og feste med lokalbefolkningen under midnattssolen, så er Norges minste festival et alternativ som i tillegg kan minne om en sommerferie.

Fire festivaldager. Men ikke forvent  at store festival-navn dukker opp på den lille scenen i festivalteltet, og mest sannsynlig vil du være i stand til å hilse personlig på alle som kommer i løpet av de fire dagene festivalen varer. Normalt er det bare 20-30 fastboende i den lille bygda Kunes, som ligger innerst i Laksefjorden, Lebesby kommune, og temmelig midt i Finnmark. Det mest sentrale med Kunes er at Fylkesvei 98 går forbi bygda. I løpet av Kunesdagan ventes opp mot 400 gjester, i så fall blir det ny rekord.

"Takk til alle som bruker å komme hit, og mange kommer tilbake år etter år. Takk til de 60 frivillige. Jeg blir glad for hver ny gjest, men festivalen kommer sikkert til å forbli liten", mener Alf Edvard Masternes. Som mange andre er han utflytter, men returnerer til Kunes tidlig hver sommer. Masternes bor i Tromsø og leder Kunesdagan som tar til torsdag 27 juli.

Levende musikk. Neste utgave av Kunesdagan vil gå over fire dager, og om ikke så lenge vil programmet være klart. Det sikre er at du kan forvente levende musikk, fjelltur og fiskekonkurranse som en av mange aktiviteter. I fjor avviklet man til og med konkurranse i kasting av melkespann. I tillegg var det workshop om joik, altså om samisk musikk, et seminar ledet av skuespiller Mikkel Gaup.

Villaks. På denne tiden av året skinner midnattssola i Finnmark, samtidig som mange  forbereder et sent måltid av villaks og kongekrabbe på grillen, mest sannsynlig godt og vel etter midnatt eller midt på natten. Lokale krefter og kortreist mat er viktig også på den minste festivalen i Norge.

Link Kunesdagan Festival
Link Kunes Camping

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu