Kunstelskere – Opplev Van Eyck fra din sofa

april 6, 2020
Sist endret 
april 6, 2020

Visuell tur gjennom Ghent Museum of Fine Arts og start av nytt konsept

BELGIA: Ghent Museum of Fine Arts (MSK) åpnet i februar dørene til den etterlengtede - og helt utsolgte - utstillingen «Van Eyck. An Optical Revolution», den største utstillingen om den ikoniske flamske maleren van Eyck noensinne. Utstillingen skulle opprinnelig være åpen til 30. april, men på grunn av koronakrisen har museet måttet stenge dørene. Nå lar museet likevel kunstelskere fra hele verden utforske utstillingen - fra sitt eget hjem.
kunstelskere

Online Museum

Den virtuelle turen gjennom Ghent Museum of Fine Arts er kickstarten for konseptet «Stay at Home Museum». I løpet av de kommende ukene vil museene i Flandern invitere publikum til utstillinger om de flamske mestrene, som i tillegg til van Eyck teller blant andre Bruegel, Rubens og Ensor.
Utstillingen består av ti av den flamske maleren Jan van Eycks egne verker, flere verker fra studioet hans samt rundt 100 internasjonale mesterverker fra senmiddelalderen - inkludert malerier, miniatyrer, skulpturer og tegninger. Det er første gang noensinne at man kan beundre så mange av van Eycks verk på samme sted. Det er bare rundt 20 bevarte verker i verden, og noen av dem er for delikate til å bli transportert.


Les mer om utstillingen HER

Les om den store vinreisen
 

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu