Londons kongelige turer - Historie til fots

september 29, 2020
Sist endret 
september 29, 2020

Tre ruter for deg som går uten guide – fra det kongelige, maritime og en stor park

LONDON: Du kommer til å passere ikoniske palasser og spasere gjennom frodige parker en dronning verdig. Londons rike historie rundt hovedstaden er opptil flere besøk verdig. Fra områder ved kongelige landemerker og majestetiske boliger til en reise gjennom byens maritime historie. Vi har valgt ut tre skreddersydde varianter av Londons kongelig turer som garantert vil absorbere hjertet av London til fots.

Westminster Abbey er inkludert i kongelige turer til fots i London
Westminster Abbey er inkludert i kongelige turer til fots i London

Kongelige turer i London

Lengde: 7.2 km. Westminster Abbey, der kongelige kroninger har funnet sted siden 1066, er det perfekte utgangspunktet for en kongelig spasertur gjennom London. Besøkende kan bestille billetter for å oppleve kirkens vakre interiør eller ta turen innom for et bilde av den fantastiske fasaden.
Fra en kongelig klassiker til en annen - oppdagelsesreisende kan beundre Londons kongelige episenter, Buckingham Palace, i utkanten av St James's Park. Denne verdenskjente bygningen dateres tilbake til 1703 og har vært en kongelig bolig siden dronning Victoria.
Neste stopp er The Mall - en omfattende allé omgitt av trær og britiske flagg, med Buckingham Palace og den praktfulle Admiralty Arch i hver sin ende. Her kan besøkende enkelt visualisere de utallige kongelige prosesjonene som har funnet sted de siste hundre årene.

Kuriøse tradisjoner i kongehuset

På kongelig vandring i hagen til Buckingham Palace med dronningen som vertinne
På kongelig vandring i hagen til Buckingham Palace med dronningen som vertinne

Berømte steder

Fortsett å gå gjennom Royal Park for å oppleve personifiseringen av britisk tradisjon på Whitehall Horse Guards Parade, som gir deg muligheten til å ta et bilde av dronningens velkledde skytshelgener.
Når du kommer til Themsen, vil du se Big Ben og Parliament Square, to av Storbritannias mest berømte landemerker. Herfra kan du gå over Westminster Bridge til Tower of London, forbi Royal Festival Hall, Hayward Gallery, Shakespeares Globe og historiske HMS Belfast. Tårnet er en passende avslutning på denne kongelige turen og en fordypning i Londons berømte historie. Du avslutter på et 1000 år gammelt fort og hjemsted for de kongelige kronjuvelene.

Byens maritim historie

Lengde: 7.4 km. Besøkende kan ta del av Londons maritime historie ved å gå ombord i en av Themsens mest fantastiske tidligere bosetninger, Cutty Sark, som nå har åpnet igjen med forbrukermerket We’re Good To Go.

Neste stopp er den nærliggende Old Royal Naval College, som er et viktig sted på  verdensarvlisten Maritime Greenwich. Disse imponerende omgivelsene, palass-arkitekturen og det berømte interiøret i Painted Hall utgjør fem århundrer med historie. Før du legger ut på denne turen, får du en smaksprøve gjennom denne 360-graders rundturen.
Historieelskere vil ikke gå glipp av et gratis besøk til det nærliggende National Maritime Museum, som gjenåpnet sine utstillinger og gallerier i september 2020. Beundrere av kongefamilien anbefales også et besøk til det nærliggende Queen's House Art Gallery som fortsatt har billetter igjen til den nåværende utstillingen Faces of a Queen. Begge museene er We’re Good To Go-merket, som hjelper turister med et trygt besøk.
Herfra kan naturelskere fortsette å oppleve den majestetiske atmosfæren i området ved å utforske Greenwich Park. Denne grønne oasen var en gang hjemmet til berømte kongelige og er til og med hjemmet til den gamle dronningen Elizabeth I eiketre!
Videre til toppen av Greenwich Park Hill, hvor havner på the Royal Observatory og en av de beste utsikter over London. Observatoriet er også merket We’re Good To Go. Herfra har du en imponerende horisont ovenfra, og ser Maritimt Museum, Queen's House og over Themsen til urbane Canary Wharf.

Meridian Line, Royal Observatory Greenwich

Øst møter vest

Så vil du oppdage det nøyaktige stedet London henter sin tid fra, Prime Meridian Line. På dette stedet hvor øst møter vest i lengdegrad 0 °, og dermed er punktet for Storbritannias tidssone Greenwich Mean Time (GMT). Før denne tidssonen ble vedtatt på slutten av 1800-tallet, hadde nesten alle byene sin egen lokale tid. Greenwich Park har mer å tilby, inkludert Ranger’s House, en innsjø med båter og det K-merkede Greenwich Park Bandstand.
Du kan utvide ditt maritime eventyr ved å gå langs Themsen, en rute hvor du også får muligheten til å prøve kajakkpadling eller padlebrett på Docklands Sailing and Watersports Center før du følger den berømte vannveien til Museum of London Docklands. De som bestiller en gratis billett her  kan oppdage hvordan byen ble forvandlet av de nye havneanleggene tidlig på 1800-tallet.

A swimmer braves the cold winter temperatures at the Men's Pond, Hampstead Heath, North London

Hampsteads historie til fots

Lengde: 5.2 km. Parken Hampstead Heath midt i frodige nordvestlige London byr på storslått arkitektur, avslappende grønne områder og koselige puber. Begynn gjerne turen på historiske Keats House en vakker villaen få minutters fra Hampstead T-banestasjon. Dette var hjemmet til den romantiske dikteren John Keats og oser av litteraturhistorie.
Deretter vil du oppdage sjarmen til en av Keats 'inspirasjonskilder, Hampstead Heath. Området er en naturlig skjønnheten og en av Londons største parker, som også inkluderer muligheten til å svømme i en dam Du får uforglemmelig utsikt over byen fra Parliament Hill - husk å pakke med penn og papir i tilfelle kreativiteten bobler over.
Bli nostalgisk med et stopp ved det skipformede Admiral’s House - bygningen som sies å ha inspirert Mary Poppins-forfatteren P.L. Travers eksentriske Admiral Boom. Etter å ha tatt en selfie, er det på tide å oppdage en sjarmerende hemmelig hage ved Hampsteads Hill Garden and Pergola.
Det som en gang var omgivelsene til et nå ødelagt herskapshus, utgjør i dag den hemmelige perlen Hill Garden, som definitivt bidrar med fantastisk romantikk til turen i Hampstead. Besøkende kan forlate den virkelige verden når de går gjennom murbelagte gangveier, neoklassiske søyler og forbi beroligende dammer.
Etter den hemmelige hagen, kan du fortsette til Kenwood House. omgitt av vakre hager. Hovedhuset er et mesterverk av den skotske arkitekten Robert Adam fra 1700-tallet. Kenwood House er fylt av kunst og har åpnet igjen for publikum.
Ulike severdigheter har implementert forskjellige tiltak. Besøkende oppfordres til å dobbeltsjekke alle nettsteder for severdigheter og arrangementer før avreise, slik at de kan utforske Storbritannia trygt.

Speakers Corner: Fritt frem for sterke meninger

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu