Rob og Nat; Istanbul er magisk!

desember 31, 2014
Sist endret 
desember 16, 2021

Vår favorittby: Istanbul, Tyrkia

Navn: Robson Cadore & Natalie Deduck
Født: 1980 & 1983
Yrke: Reisebloggere

Natalie Deduck og Robson Cadore kaller seg Lovebirds og er på reise rundt omkring I verden. Rob er en freak når det gjelder løping og Nat en polsk partyløve. Han trenger å legge på seg noen kilo, hun trenger å redusere nattelivet.
"Vi er begge i tretti-årene, og etter åtte år sammen oppdaget vi at verden venter. Først solgte vi alt vi eide, fra sko til bilen. Så pakket vi ryggsekkene og forlot Brasil med noen drømmer og en velfylt konto. Vi er kjærester på veien: Budget Travellers "Newbie bloggere" og Sun Seekers. Vårt mål er å være profesjonelle, forteller vår historie, møte nye mennesker og fremfor alt leve!”

Hvor bor dere?
Siden november har vi vært i Thailand, reist mellom Chiang Mai, Bangkok og Koh Tao.

Her vokste jeg opp:
Itajai, en liten by i det sørlige Brasil. Et rolig sted som er kjent som et stoppested for Volvo Ocean Race og Jaques Vabre, to av de viktigste seilkonkurransene i verden.

Derfor besøker jeg Istanbul:
Istanbul har noe magisk over seg. Jeg tror det er kombinasjonen av kulturer, mat, mennesker og så mye historie på ett sted. Byen er så forskjellig fra mitt land og merkelig nok jeg føler jeg meg hjemme når jeg er i Istanbul. Jeg har vært der fire ganger og allerede bestilt mitt femte besøk. Kan ikke vente med å komme tilbake!

Mitt første minne:
Jeg har flere minner fra Istanbul, men den som aldri går vekk er vårt første besøk. Jeg gikk rundt i Spice Bazaar og ble nærmest beruset av herlige dufter og farger. Så mange forskjellige krydder, godteri og mat. Jeg sjekket mange boder og prøvde nesten alt, den dagen trengte jeg ikke kjøpe lunsj.

Mitt favorittsted å spise:
Selvi var en stor overraskelse; vi vandret rundt under en kveld og oppdaget denne restauranten full av lokalbefolkning. Her serveres en bufeet hvor du kan velge mellom flere alternativer, og lage ditt eget måltid. Velsmakende og fremfor alt lokal mat!
Selvi Restaurant, Siraselviler Cad. No: 42/44 - Taksim - Istanbul

Hva spiser du der?
Våre favoritter er Pilav, krydret ris med granateple og Kofte, helt nydelig!

Hvor møter du de lokale?
Ingen sted er bedre enn Nargile, en kafé i Tophane Park, der det er flere kafeer å velge mellom. Lukten av aromatisk tobakk og piperøykere, nippe til te, spise litt frukt og nøtter og spille brettspill. Her oppleves byen på et lavt tempo.
Adresse: Kılıçali Paşa Mh. Tophane

Min favoritt bar:
Kasette! Her finner du gode lokale og internasjonale DJs spille house- og techno-musikk. Publikum er en blanding av lokalbefolkning, studenter og utlendinger som bor i byen. Gå dit tidlig i helgene, her blir det fort pakket med gjester.
Adresse: Kasette, Asmalı Mescit Mh, Korsan CK 6, Beyoğlu.
https://www.facebook.com/kasettemusikk

Beste sted for en date?
Tarihi Karakoy Balikcisi. Stedet er perfekt for den første datoen, den andre og den tredje. Ekte og velsmakende tyrkisk mat, godt utvalg av viner, upåklagelig service og fantastisk utsikt til Golden Horn. Her er også en bar på taket hvor du kan nyte cocktailer og se travle Istanbul.
Tarihi Karakoy Balikcisi, Tersane Cad. Kardeşim Sk.

Mitt hemmelig sted:
Noen hemmeligheter er verdt å dele med andre. Ta trikken til Tophane stasjon, gå mot Kabatas og hold et øye på din venstre side. Du vil se ei trapp, gå opp og ta til venstre, fortsett til Sanarkalar Cadesi. Derfra har du fantastisk utsikt fra Sanarkalar Park til Bosporos og Galata-tårnet. Lokalbefolkningen kommer hit mot slutten av dagen for å drikke øl og spise nøtter. Den beste tyrkisk kaffe jeg noensinne har smakt var her i Sanarkalar Cadesi, servert av en gammel mann som lager den på gata. Sørg for at du prøver den!
Adresse: Sanartkalar Cadesi, Cihangir Istanbul

Mitt beste råd:
Ta båt til Uskudar og gå mot Marmarahavet . Stopp ved en av kafeene ved Maiden Tower, bestille en te og du er klar til å oppleve en uforglemmelig solnedgang.

Vår favoritt-butikk:
Vi er gale etter vintage butikker. I Istanbul er Av Retro vår favoritt, en av de største og eldste bruktbutikker i Europa. Uansett hva du leter, her finner du alt.
Adresse: Av Retro, İstiklal Cad. Suriye Pasaji No: 166 / C, Cihangir / İstanbul

Taxi eller annen lokal transport?
Offentlig transport fungerer veldig bra og bruk gjerne båt, metro, trikk og kabelbaner for å unngå den kaotiske trafikken i Istanbul.

Hold deg unna?
De elendig nattklubbene langs Istiklal Street. Forferdelig musikk, dyre drinker og jeg har hørt at turister blir svindlet. Noen tilby gratis drinker, men du ender som regel opp med en stor regning!

Hvor går turen?
I januar reiser vi til Filippinene for å nyte strendene og slappe av og i februar til Kambodsja for å være på en elektronisk musikkfestival. Det er tid for fest!

Les mer:
Loveandroad.com
facebook.com/loveandroad
pinterest.com/loveandroad
Twitter & Instagram: @loveandroad.com

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu