Marit flyr høyt i vakre Uruau

november 29, 2014
Sist endret 
november 29, 2014

Navn: Marit Nore
Min by: Uruau, Brasil
Født:
1987
Yrke: Journalist, Kiter og Kite Camp-leder.

Vakker solnedgang; Ikke mange, kun få kite-surfere og noen brasilianere på besøk i helgene.

Hvor bor du?
Jeg er fra Asker, Norge, men tilbringer mesteparten av året å reise verden rundt til forskjellige kite-destinasjoner. Jeg bruker hver vinter i den norske fjellheimen, sommer i Sør-Europa, og høsten i Brasil.

Her vokste jeg opp:
Asker, Norge

Derfor besøker jeg min by:
Uruau er en liten landsby to timers kjæretur sør for Fortaleza i det nordlige Brasil. Jeg elsker livsstilen her. Det er ikke mye turisme, bare noen få kite-surfere, og noen brasilianske turister i helgene. I fjor var jeg her nesten tre måneder og ble svært godt kjent med lokalbefolkningen. De er utrolig vennlig og inkluderende. De fleste dager starter med en kjøretur på humpete veier før jeg nyter en stor skål med super-frukten Acai til frokost. Estella, "Acai lady", har tatt vare på folk som meg med sunn smoothies, fersk juice og litt snacks siden vi kitere begynte å komme hit for fem år siden.

I løpet av dagen kiter vi i lagunen og på havet. Når vi ikke kiter, redigeres bilder, normal dataarbeid, litt yoga og trening på stranden. Utenom kiting er det ikke mye annet å gjøre her.
Uruau er en trygg by, et rent og vakkert sted for å slappe av, trene og jobbe. Sammen med gode venner leier vi en leilighet og føler oss virkelig hjemme.

Mitt første minne:
Det må bli mange vakre solnedganger! Solen går ned bak lagunen og maler samtidig himmelen i alle farger. Følelsen av kiting med venner i en slike imponerende omgivelsene er ubeskrivelig!

Mitt favorittsted å spise:
Bortsett fra Acai-stedet, nyter jeg virkelig maten på Bassi Brasil, som drives av den italienske kokken Cheffi. Hans lidenskap for matlaging vises i maten han forbereder. Restauranten ligger rett ved siden av stedet vi kiter, så det er her vi avslutter en aktiv dag på vannet. Kylling, tunfisk, biff og hummerpasta er garantert de beste rettene i landsbyen.

Hva spiser du helst?
I Brasil nyter jeg helst frisk frukt, fisk, cashewnøtter og frukten acai.

Hvor møter du lokalbefolkningen?
I vår lille by finnes bare to restauranter. På dagtid er disse stedene garasjer, men om kvelden flyttes bilen ut og dermed inn med bord og stoler slik at 10-15 gjester kan nyte et lokalt måltid. Ett av stedene serverer hamburger og arabisk brød fylt med kjøtt og kylling. Det andre stedet har som regel suppe hver kveld, noen paier og pasta fylt med kylling, kjøtt, ost eller skinke.

Min favoritt bar:
Egentlig er det er ikke barer i Uruau, men etter kitingen pleier vi å drikke den lokale spesialiteten Caipirinha på Bassi Brasil – gjerne med popcorn som Cheffi alltid lager på kveldene.

Beste sted for første date?
Temperanca, en bedre restaurant inne i byen, med fantastisk mat og flott beliggenheten, der er det veldig hyggelig. Den har kun åpent torsdag til mandag.

Mitt hemmelig sted:
Det må bli i gatene bak stranden og på sanddynene.

Ditt beste råd?
Lær deg å kite, hvis du ikke allerede har prøv. Her er et perfekt sted for å lære, for det er ikke mye annet å gjøre enn kiting – eller slå av en prat med lokalbefolkningen. De er veldig noen glade mennesker som liker å snakke med utlendinger - og en fin måte å lære portugisisk.

Din favoritt butikk?
Det lokale supermarkedet! Ellers finnes det ikke noen butikker her. Den nærmeste byen er Beberibe, en halv times kjøretur fra Uruau.

Taxi eller annen lokal transport?
Uruau tour: Mardonio.turismo@hotmail.com
Pro kite Brasil: www.prokitebrasil.com info@prokitebrasil.com

Hold deg unna?
Det må bli noen ville hunder!

Hvor går turen?
Mest sannsynlig til Sri Lanka.

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu