London: Revolusjonen på Kings Cross

oktober 11, 2014
Sist endret 
oktober 11, 2014

LONDON: Unge mennesker samles på trappene ved kanalen. På Granary Square danser fontener i fiolett og turkis på kvelden. Inne i tidligere lagerlokaler står en fransk kokk i spissen for sin brigade med å servere veg-sentrisk mat. En urban byfornyelse og matrevolusjonen er godt i gang på Kings Cross.
Kings Cross er fortsatt dominert av den imponerende jernbanestasjonen St. Pancras, uten tvil en av de mest imponerende stasjoner i verden - med Eurostar som porten til Europa. Et revitalisert området tiltrekkes av de største navnene i Londons matverden, flere er på vei inn i den nye spisestuen i Nord-London. Google og University of the Arts London er allerede på plass.

Historisk bydel.
Kings Cross var et av Londons fattigste distrikt og lekeplassen til Dickens` Oliver Twist. For ikke lenge siden også et fryktet område med narkotika og prostitusjon. Etter en storstilt utbygging er området oppdatert og hjem for flere kulturinstitusjoner, deriblant The British Library, Kings Place, Gagosian Art Gallery, Central Saint Martins og London Canal Museum. King´s Cross er i utvidet forstand blitt trendy.
Spis med venner. London har også fanget opp trenden med å dele matfatet. Tapas og Meze-stil spising er oppdaget. Tidevannet har snudd og det dukker opp flere og flere uformelle spisesteder hvor du kan få god mat og mye for pengene. Ved Kings Cross finner du Yalla Yalla som serverer libanesisk fra en kiosk ved stasjonen
Hos Camino (The Regent Quarter) og Bar Pepito serveres ekte spansk tapas og vin. Kjøkkensjefen på Camino har et utvalg av tradisjonelle tapas, jamon og retter fra Mallorca til Madrid, for det meste laget på en stor kullgrill. Bar Pepito er en intim andalusisk bodega som spesialiserer seg på sherry og de ​​beste tradisjoner fra Jerez.

Grain Store.
Chef Bruno Loubet elsker rødbeter, geitmelk, erter, bønner og roquefort ost eller røkte grønnsaker servert både her og der - samt tamale fylt med en nøtteaktig grøt av quinoa og søt mais servert med svinekjøtt og en krukke med gazpacho saus. Både mat og menyen i cocktailbaren føles som både kokk og barsjef velger å rette blikket fremover. Franske Loubet insisterer på at maten ikke er spesielt for vegetarianere, men velger å kalle profilen "veg-sentrisk", servert fra et åpent kjøkken i en tidligere lagerbygning. Jeg gir poengsummen er 8 av 10. Grain Store, Granary Square. Åpent hele uken. Tre retter ca 40-45 Euro. www.grainstore.com

Møteplass.
Trendy Megaro Bar er en bar med klar foto-tema og et "mørkt rom". Cocktails ligger på rundt € 11 (£ 9). Prøv den velbalanserte, skummende og sitrus-lignende Cocktail Lavender. Maksimal reservasjon for seks personer. Adresse: 23-27 Euston Road, Kings Cross, NW1, megarobar.co.uk

Utelivet.
The Lexington er både et konserthus og engelsk pub – utmerket for å se et band og et av de beste stedene for natteliv. Har en amerikansk bar som serverer massevis av bourbon og amerikansk øl. Adresse: 96-98 Pentonville Road. Scala har sin sjarm og berømte band har spilt her, blant annet Foo Fighters og Suede. Den gamle kinoen fungerer godt som nattklubb og et sted for band. Adresse: 275 Pentonville Road, Kings Cross.

Hotell.
St Pancras Renaissance Hotel Spa er en del av den store Eurostar bygningen. Spa-avdelingen er inspirert av omgivelsene og de store togreisene - med varianter av behandling fra hele verden.

Book hotell her
: St Pancras Renaissance Hotel Spa

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu