Slik er Naples i Florida - et solfylt vinterparadis

januar 25, 2018
Sist endret 
januar 25, 2018

Naples har varm og tørr vinter og mer enn 300 soldager i  året

NAPLES, FLORIDA: Når man snakker om sjø, varme strender i jakt på vintersol, så kommer man ikke utenom Paradise Coast, en naturlig midtpunkt blant Floridas mange fristelser. Her ligger dagtemperatur i februar på omlag +25 med solfylt, blå himmel som holder sanden varm. Heller ikke her faller jeg for den tradisjonelle fristelsen til markedsførere  som fra sine kontorer er i stand til å vurdere om en strand er bedre enn den andre - eller velger ut de 10 beste strendene i verden. Langs denne kysten kommer jeg ikke utenom den  lokale favoritten Lowdermilk Park nær sentrum av byen, og heller ikke Tigertail Beach, som er perfekt for barn, stand-up padlere og for å oppleve dyrelivet.

Tre områder. Naples i Florida ligger mellom Miami og Fort Myers og er kjent for golf, rike mennesker og vinterturisme. Bare noen skritt fra Napoli Beach og en ikonisk brygge, ligger byen som egentlig er en småby med restauranter, butikker, gallerier og kulturlivets attraksjoner. Ta med nærliggende Marco Island, hvor livet svinger fra en tradisjonell ferieby til en funky fiskerlandsby. Heldigvis er strendene i Naples og på Marco Island like vakre som før orkanen Irma slo seg løs 10. september 2017. Vi glemmer ikke Everglades City, selve inngangsporten til Everglades National Park.

Aktiviteter. Med 90 golfbaner i området rundt Naples, må regionen sies å være et golf-mekka. Men også shopperne har sine områder. Paradise Coast er ikke mindre enn et paradis for shoppere  og nordlige del av Naples er selve lekeplassen for entusiastene.

Luftig tur: En operatør som driver med luftputebåter tar deg gjerne med på en vill tur gjennom mangrovesumper og myrgress i nærheten av Everglades City. Et så stort område av bukter, bekker, kyst, farvann, innsjøer og kanaler er naturlig nok  perfekt for fiske og båtliv. For en ekte Everglades opplevelse, gjør som de lokale i en rask båt for å se dyrelivet på nært hold. På vannet: Bli med en av båtene til Everglades Area Tours og opplev nærkontakt med lekende delfiner ute i havet. Den beste måten å få nærkontakt med naturen er å legge ut på padletur langs kysten i kano eller kajakk.

Kunst og kultur. Naples er mer enn uberørte strender, grønne fairways på golfbaner og avslappende resorter - området har også sans for kunst og historien knyttet til Everglades. Ta en pause fra solen og stikk innom et av de mange kunstgalleriene eller museene langs kysten. Foreningen Naples Art Association har utstillinger i sine lokaler og det finnes en rekke kunstgallerier langs Broad Avenue. Marco Island Center of Arts tilbyr gallerier og har også en gavebutikk med ting laget av øyas kunstnere, og arrangerer både kunstutstillinger og festivaler.

Mat og øl. Naples har mye å tilby det gode liv, og etter hva vi skjønner er folk i ferd med å gi opp kjøtt, poteter og pasta til fordel for sunn mat. Tilbudet av sunn mat øker, her tilbyr restauranter alt fra rimelige buffeer til mat av høy profil. I denne byen er det enkelt å spise sunt.
Napoli og Marco Island er topp øl-destinasjon. Med fem lokale bryggerier og to årlige Craft Beer festivaler er dette med på å slukke tørsten etter skikkelig brygg. Besøk Naples Beach Brewery for smaksprøver. Adresse: 4120 Enterprise Ave., Suite 116, Naples.

For familier. På mange måter er Naples barnevennlig og blant aktiviteter for familier er Naples Zoo, Barnemuseum, Jet Ski turer i Naples-bukten og ikke minst ta barna med når man skal ut og studere delfiner på nært hold. Pluss alle strendene.

Snowbirds. Naples har varm og våt sommer, varm og tørr vinter og mer enn 300 soldager i  året. Hver høst øker befolkningen dramatisk, fra byens 22,000 faste innbygger til over 300,000. For det meste velstående fra Midtvesten som emigrerer sørover til sitt andre hjem og mer komfortable forhold. De som kommer hit for å overvintre kalles gjerne Snowbirds, altså snøfugler. Etter hvert som disse fuglene lander, betyr det økt aktivitet og høyere priser på det meste. Men for all del, Naples i Florida har aldri vært billig.

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu