Norske Veteraner i farta: En duell over alle dueller!

juni 25, 2023
Sist endret 
juni 25, 2023

«Idretten reddet mitt liv. Det er aldri for sent å starte med trening og konkurranser»

MODUM, NM VETERANER: Når to av verdens beste sprintere møtes til en årlig dyst, skal man følge nøye med. Som regel vinner Jostein (87) fra Bækkelaget i Oslo, han som også er verdensmester. Men verdens raskeste vet også at en annen veteran, Kjell Oddvar (85) fra Os Turnforening nærmer seg. Vi var på plass da disse to norske veteraner barket sammen på 100 meter under NM for veteraner 2023.

Den store duellen: Jostein Haraldseid t.v. og Kjell Oddvar Ulltang i aksjon på Furumo Idrettspark i Modum.
Den store duellen: Jostein Haraldseid t.v. og Kjell Oddvar Ulltang i aksjon på Furumo Idrettspark i Modum.

Mesteren ble slått

«Jeg liker ikke å tape, og det gjør heller ikke Jostein», slo Kjell Oddvar Ulltang fast mens to duellanter bare skulte på hverandre før start på Modum. Og så gikk det som det ofte går, utfordreren slo mesteren. Kjell Oddvar fikk en god start, ga aldri ledelsen fra seg, og var fornøyd med å slå en verdensmester. Rolig og behersket som denne vestlendingen er ble det ingen ville jubelscener i målområdet.

Bak Kjell Oddvars seier ligger det timer, dager, måneder og mange år med trening. Halvannen time med løpetrening på bane annenhver dag. Dessuten går han lange turer, løper i terreng og i motbakker er noe av daglig aktivitet hjemme i Øystese. I tillegg til sprint hopper han også lengde og høyde.

Duellen avgjøres: Kjell Oddvar tar ledelsen og vinner sprinten.
Duellen avgjøres: Kjell Oddvar tar ledelsen og vinner sprinten.
Jostein Haraldseid, verdensmester og norsk mester på 200m. Fikk premie av Susanne t.v. og Anna Birgitte.
Jostein Haraldseid, verdensmester og norsk mester på 200m. Fikk premie av Susanne t.v. og Anna Birgitte.

Reddet av idrett

Kjell Oddvar kom inn i idretten i 1976, samtidig som han sluttet å røyke. Senere har han også sluttet med alkohol. Han starter dagen med havregrøt og kaffe, spiser fisk tre ganger i uken og to ganger kjøtt. Dessuten lager han maten selv. Han har tre barn, mens kona døde da hun var 80.

«Idretten reddet mitt liv, eller livet hadde ikke vært så positivt uten idrett, det er jeg sikker på»

Sier verdens nest beste sprinter som endelig slo verdens beste. Dagen etter vant Jostein Haraldseid 200 meter suverent. Men da stilte ikke Kjell Oddvar opp på grunn av en mindre skade fra gull-løpet. Først som 80-åring kjøpte han sine første piggsko, men av frykt for skader vil han fortsette med sko uten pigger. Hans personline rekorder er 16,33 på 100m og 34,24 på 200m.

Kjell Oddvar Ulltang spiser sunn mat og spiser regelmessig.
Kjell Oddvar Ulltang spiser sunn mat og spiser regelmessig.
Havregrøt til frokost.
Havregrøt til frokost

Aldri for sent

Jostein har følgende råd til alle veteraner som vil starte med idrett eller gjenoppta trening.

«Det er aldri for sent å trene, aldri for sent å konkurrere. Mitt mål er å ha en god helse, omtrent som i dag så lenge som mulig. Det er bedre å trene enn å komme på sykehjem»

IMPONERTE MEST: Freddy Hørven t.h. fra Asker vant både 100m (13,66) og 200m (28,39)på imponerende tider i klasse 70-74.. Her med Gudmund Lindbæk, en nybegynner i sprintens verden.
Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu