Våre beste Sommertips: Spar i ferien og gjør den minneverdig

juni 26, 2023
Sist endret 
juni 26, 2023

Ferien bør planlegges. Man kommer langt med velmente tips og fleksibilitet

SOMMERTIPS: Alle gleder seg til sommerferien, likevel er noen av oss er bekymret for hvordan det skal gå med økonomien. Både i ferien og etter ferien. For mange nordmenn blir ferien dyrere enn før, noe som skyldes endringer i økonomien. Vi har samlet noen sommertips du kan ta i bruk for å spare penger i ferien og slippe overskridelse på ditt budsjett.

Mandeltrær på Mallorca.
Mandeltrær på Mallorca.

Spar i ferien

Spørsmålene er mange. Hvor vil du reise på ferie i år? Er du redd for at det skal koste for mye, slik at du i verste fall sitter igjen med gjeld etterpå? Her er noen tips som vil la deg kunne nyte ferien, senke skuldrene og slappe av i sommer.

  1. Finn ut mer om ditt eget budsjett og planlegg reisen ut fra det du har til rådighet.
  2. Snakk med de du skal reise med om hvilke opplevelser de ønsker seg i sommer. Det er viktig at alle føler seg hørt, slik at dere kan bestemme dette sammen.
  3. Velg et reisemål med pris og fleksibilitet i tankene. Kanskje har dere mulighet til å ta ferien på sensommeren i stedet for å feriere i fellesferien.
  4. Velg datoer hvor alle har mulighet til å reise. Kanskje er dere fleksible innen en to-ukers tidsramme, i så fall kan flere alternativer dukke opp.
  5. Finn ut om du har oppsparte bonuser på kredittkortet eller andre fordeler.

Fleksibel i ferien

Selvfølgelig må ferien planlegges, men vær også fleksibel. Man kommer langt med litt planlegging og fleksibilitet. Det trenger ikke være slik at dere velger ut et bestemt reisemål, men at dere har snakket om ting som budsjett. Vær åpen og finn ut hva alle i familien har lyst til å gjøre og oppleve, om det blir ferie i Norge eller en utenlandsferie.

Ferie utenfor høysesong

Man kan spare mye på å reise utenfor høysesongen når etterspørselen etter flyreiser er lavere. Lavprisselskaper som Norwegian har en del ruter til populære destinasjoner også utenom sesongen, og her ønsker selskapene å fylle tomme seter. Lavere etterspørsel betyr lavere priser, slik at alle forhold ligger til rette for en rimelig reise utenfor høysesongen.

Fordel med kredittkort

Et råd er å bruke fordelene du har på dine kredittkort

Kredittkort kan gi fordeler som gjør at du kan spare penger på reiser. Nettavisen har blant annet laget en oversikt over de beste reisekortene. Ved å betale reisen med kredittkort kan du få fordeler som reiseforsikring, bonuspoeng, rabatter og drivstoff-avtaler.

For å oppnå fordelene må du betale hele eller deler av ferien din med kredittkortet. Det kan ofte bety at du ikke trenger å kjøpe forsikring utover det kortet gir deg. Det er mange fordeler med kredittkort, pass bare på at du ikke går i fellen med å betale tilbake for sent.

Sjekkliste for kredittkort

Husk alltid å sjekke kredittkortene for å se hva forsikringen dekker. Spør gjerne kortselskapet, og still rette spørsmål før du betaler reisen.

Du kan stille spørsmål som:

  • Inkluderer kredittkortet rabatt på hotell og leiebil?
  • Får du gebyrfri betaling på det du kjøper?
  • Er reiseforsikring inkludert?
  • Er det gebyrfritt å ta ut kontanter i utlandet?
  • Hvor mange bonuspoeng får jeg hvis jeg betaler ferien med kredittkortet?

Bruk bonus-poeng

Om du har samlet bonuspoeng over tid, er tiden nå inne for å bruke dem. Hvis du har vært flink til å bruke kredittkortet til å samle inn reisebonuser, er det smart å ta disse i bruk poengene dine nå. Ikke fortsett med å hamstre poeng, betal heller deler av flyreisen med det du har.

Beskyttet i ferien

Her kommer et ekstra tips: Husk å beskytte PC og personlige opplysninger med en VPN! Altså være beskyttet når du bruker nettet på reisen.

Hvis du skal til utlandet, er VPN en sikker og trygg måte å holde PC-en og den personlige informasjonen din sikker. Hva er en VPN?

Det finnes mange gratis VPN-løsninger, men få av disse holder deg 100 % trygg mot hackere. Vi anbefaler at du tar i bruk NordVPN sin løsning slik at du alltid kan surfe sikkert på nettet.

Om du er bekymret for å gå glipp av serier på Netflix eller fotball på TV2 Play når du er borte, så trenger du ikke bekymre deg! Med en VPN kan du se kamper og serier hvor som helst i verden!

Med våre tips kan du ta kloke valg, tenke budsjett og være fleksibel. Da pleier ferien som regel ferien bli magisk.

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu