Camping i Rogaland – ferie med spennende variasjoner

februar 15, 2022
Sist endret 
mars 9, 2022

Strender, byliv, camping, vandring med sauer - mellom bakkar og berg

ROGALAND: Vi kårer ikke beste campingplasser, men her er 11 av de beste som også er ganske varierte. Dessuten fant vi en som må ha landsdelens mest trofaste gjester,  mange med opptil 30 års ansiennitet. Camping i Rogaland er noe for seg selv.

Mosvangen Camping i Stavanger
Mosvangen Camping i Stavanger

Mosvangen Camping, Stavanger

Hva og hvor..? Dette er en by-camping, en moderne og tradisjonsrik campingplass i Stavanger. Ligger i flotte omgivelser med friluftsområder og Mosvannet som nærmeste nabo. Byr på gratis wi-fi, gratis dusj, toaletter, vaskerom el-tilkobling for bobiler og vogner, tv-rom og vaskemaskin til rådighet. Det populære svømmebassenget Gamlingen er nærmeste nabo.

Spesielt: Stavanger er en interessant by med mange aktiviteter. Anbefaler er tur innom Viking House for det siste og mest avanserte innen spillteknologi og bli tatt tilbake til vikingtiden i en makeløs virtuell virkelighet. Adresse: Mosvangen 15, 4021 Stavanger.

CAMPING VESTLANDET: 10 UTVALGTE I SOGN OG FJORDANE

Preikestolen Camping - kort vei til Prekestolen
Preikestolen Camping - kort vei til Prekestolen

Preikestolen Camping

Hva og hvor..? Camping i Rogaland bør inkludere Preikestolen. Kun fire kilometer fra stien som går opp til Preikestolen ligger campingen som er åpen hele året. Her finnes stort sett det du trenger. Hovedbygningen har resepsjon, restaurant og butikk, og det finnes også dusjer, vaskerom, oppvaskrom, men dessverre ikke eget kjøkken. I stedet finnes grillposter. Det er ikke mulig å reservere plass her.

Spesielt: Preikestolen er en av Norges store attraksjoner, og denne plassen ligger strategisk til og i vakker natur. Her er mange turstier både for nybegynnere og erfarne turgåere. Dessuten brukbar for kajakkpadling, terrengsykling, stand-up padling, zip-lining, fisking og ridning.
Adresse: Preikestolvegen 97, Strand.

Kort vei til Egersund - en by med mange bevarte trehus.
Kort vei til Egersund - en by med mange bevarte trehus.

Steinsnes NAF Camping

Hva og hvor..? Hytter, bobiler og campingplass, åpent hele året, bare 3km nord for Egersund, eller en times kjøretur sør for Stavanger. Ligger i nærheten av turområde og muligheter for lakse- og havfiske. Fiske i Bjerkreimselva er populært. Mange flotte badeplasser.
Egersund er en småby med en av Norges best bevarte trehusbebyggelser. Byen har et kompakt sentrum, med både kjedebutikker og spesialbutikker. 

Spesielt: Den internasjonale sykkelruten «The North Sea Cucle Route» går rett i nærheten. Campingen drives av Merethe og Kenneth, to lokalpatrioter som er levende opptatt av sine gjester og hva som kan oppleves i området. Adresse: Jærveien 190, 4373 Egensund.

Skudesnes Camping på Karmøy har sin sjarm.
Skudesnes Camping på Karmøy har sin sjarm.

Skudesnes Camping

Hva og hvor..? Skudesnes er ikke mindre enn en perle på sørspissen av Karmøy. Campingplassen ligger under en kilometer fra en langgrunn sandstrand og båthavnen. Her finnes vinter-isolerte campinghytter og leiligheter, kjøkken med det meste du behøver, TV og internett. Strøm for campingvogner, bobiler og telt. Sykler til leie for barn og voksne.

Spesielt: Navnet Skudenes kommer av skute og viser til en fjellvegg som stikker ut i innseilingen til havnen. Du kan bli med på byvandring, museer og oppleve en trebebyggelse, derav 120 sjøboder fra 1850 tallet.
Adresse: Postveien 129, 4280 Skudeneshavn.

Camping i Sauda - ved fjorden
Camping i Sauda - ved fjorden

Sauda Fjord Camping

Hva og hvor..? Om du søker en campingplass hvor du kan fiske, nær turområder og strand og samtidig spille golf, så er Sauda Fjord Camping et alternativ. Du kan bo i campinghytte, sportell og leilighet. Her er et stort område for  vogner og bobiler.

Spesielt: Her finnes en restaurant med det noe snodige navnet Sjøen 12. Dette er som å komme inn i en ekte engelsk pub med en lun atmosfære.
Adresse: Sjøen 12, 4208 Saudasjøen.

Haraldshaugen camping med utsikt til havet
Haraldshaugen camping med utsikt til havet

Haraldshaugen Camping

Hva og hvor..? En campingplass i Haugesund med utsikt rett ut mot Nordsjøen må da være en attraksjon både for gjester med telt, bobiler og campingvogner. Campingplassen ligger med nærhet til sentrum, men samtidig avsides nok til å nyte roen. Stedet byr på fasiliteter som dusj, toaletter, vaskemaskin, kjøkken og tv-stue. Åpent både sommer og vinter. Byen Haugesund byr på Fjordcruise, klatrepark,, familiepark, golfpark og havbrukssenter.

Spesielt: Like ved går turstier, og du kan ta turen på to kilometer til Kvalen fyr og vandre med tamme sauer. Her finnes også Haraldstøtten, et monument fra 1872 til minne om Harald Hårfagres samling av Norge i 872.
Adresse: Krossvegen 5, 5515 Haugesund.

Lyse og trivelige rom på Bakkaåno camping
Lyse og trivelige rom på Bakkaåno camping

Bakkaåno Camping & Gjestegard

Hva og hvor..? Mellom Egersund og Flekkefjord, langs Nordsjøveien, ligger denne familie-bedriften. Du kan overnatte på campingplassen, men her på Sør-Vestlandet finnes også andre unike og spennende muligheter.

Som for eksempel overnatte i siloen – leiligheter med unik form og karakter, og som har fått nevn Silostovo og Siloloftet. Så har vi låven på gården som er restaurert til rom med bad og kokemuligheter, passer godt for grupper. Du kan også bo i Løo som tidligere ble brukt til vinterlagring av høy

Spesielt: Stedet ligger rett ved Sokndalselva og en badeplass. Her mellom bakkar og berg ut mot elva finnes også selskapslokale med kjøkken, hvis du vil stelle i stand noe som ligner på et party.
Adresse: Bakkaveien, 4380 Hauge i Dalane.

Røde campinghytter på Wathne Camping i Tau.
Røde campinghytter på Wathne Camping i Tau.

Wathne Camping, Tau

Hva og hvor...? Både Stavanger og Prekestolen befinner seg i rimelig avstand fra Wathne Camping som ligger 10km fra Tau. Dette er et tettsted i Strand kommune i Rogaland med 3360 innbyggere. Wathne byr på hytter, plass for campingvogner og bobiler, med elektrisitet, internett, kjøkken og dusj inkludert i prisen. Campingplassen ligger stort sett på en plen

Spesielt: Campingen ligger rett ved elven Bleiåna og med Tysdalsvatnet i nærheten hvor du kan prøve fiskelykken. Kun 19km til Prekestolen, og det er bilferge mellom Tau og Stavanger.
Adresse: Ryfylkevegen 2831 4121 Tau.

Rød stemning sett fra Vikedal camping
Rød stemning sett fra Vikedal camping

Vikedal Camping

Hva og hvor..? Det må være noe helt spesielt med Vikedal Camping, ettersom mange av gjestene har opptil 30 års ansiennitet. Ofte feriested for tre generasjoner. Den ligger kun 300 meter fra Vikedal sentrum med en fin og barnevennlig sandstrand. Det finnes fortsatt noen ledige sesongplasser for campingvogn. Vikedal er et tettsted i Vindafjord kommune i Rogaland med omlag 500 innbyggere.

Spesielt: Vi tar sats og nevner det meste Vikedal har å by på. Festivaler, båthavn, fotballbane, volleyball, bygdehus, idrettshall, bilcross, motorcross, sjøfiske, lakseelv, jakt, Skomakernibba, Bjørnstien, Bjørndalen, fiskevann, Synebergstien langs Helvetesfjellet og Trolltunga for ekstra godt trente.
Adresse: Holmen 78, 5583 Vikedal.

Sauda Fjord Camping ved fjorden.
Sauda Fjord Camping ved fjorden.

Sauda Fjord Camping

Hva og hvor..? Sauda er et feriested både sommer og vinter og Sauda Fjord Camping har både hytter, leilighet, camping, bobilplasser og sportellet for dere som trenger et sted å bo. Her er seks hytter ved fjorden med tre soverom og plass til seks personer. Hyttene er fullt utstyrt med kjøkken og oppvaskmaskin, pluss terrasse med bord og benker.
Sauda Skisenter ligger bare fem minutter med bil fra campingplassen.

Spesielt: Mat-tilbudet finnes på Sjøen 12, en bar og bistro ved Sauda Fjord Camping. På menyen fant vi burgere, fish and chips, pølser og mye mer. Mulig med Takeaway. Dette er stedet for en drink i baren.
Adresse: Sjøen 12, 4208 Saudasjøen.

Grønne omgivelser en solfylt morgen i Kongeparken.
Grønne omgivelser en solfylt morgen i Kongeparken.

Kongeparken Camping

Hva og hvor..? Kongeparken Camping ligger rett ved  Kongeparken fornøyelsespark på Ålgård. Her har man drevet hytteutleie og campingplass for Stavanger og Sandnes området i over 35 år. I tillegg til teltplass, hytter og bobil-plass er det er servicebygg med resepsjon og cafè, billiardbord og  TV, toaletter dusj og vaskemaskiner. Også kiosk og gatekjøkken. Med andre ord, et kongested for campere.

Spesielt: Kongeparken er kjent for alle mulig slags treff – fra biltreff, motorsykkeltreff til russetreff. Her er stor hoppepute, rutsjebane, lekehytte, klatrestativ, karusell, husker og sandkasse -or nærhet til turterreng.
Adresse: Ålgårdslåtten 3, 4330 Ålgård.

CAMPING ØSTFOLD: TELT VED SJØEN - LUKSUS I SKOGEN

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu