Camping i Østfold: Fra telt ved sjøen til luksus i skogen

mai 17, 2024
Sist endret 
mai 17, 2024

«Her tilbringer jeg feriene mine, her har jeg alt», sa han som drev krabbefiske fra et svaberg i Mossesundet.

ØSTFOLD CAMPING: Om det er et område i Norge som kan beskrives som et utpreget camping-fylke, så må det bli gode gamle Østfold. Eller hva det nå heter og kommer til å hete når alle forandringer er vurdert og vedtatt. Uten særlig tvil kom vi frem til  10 plasser som er havnet på vår liste over Camping i Østfold. Dette er en edruelig oversikt og bedømmelse av alt fra enkle teltplasser ved Oslofjorden til hytte-luksus i Østfolds skoger.

Larkollen Camping sør for Moss - mest berømt i Norge.
Larkollen Camping sør for Moss - mest berømt i Norge.

Camping på Sørlandet; Svaberg, parker, byer og bibler

Larkollen Camping

Hvor og hva..? Larkollen Camping er stor, mest sannsynlig også Norges mest kjente campingplass etter å ha være på TV en rekke ganger. Den ligger fint til pakket inn i mye skog og med Oslofjorden som nærmeste nabo. Hit kan du komme med telt, bobil og campingvogn. Mange er gjengangere og det er ikke få vogner og telt  som står her hele sommer-sesongen. I kiosken får du også ferske brød hver morgen.

Spesielt: Det spesielle må være alle aktiviteter. Stranda er perfekt for kajakk, vindsurfing og kiting. Rundt omkring finnes mange og lange stier og sykkel-ruter. Flere strender, derav to like ved resepsjonen. Adresse: Nesetveien 24, 1560 Larkollen, 16 km sør fra Moss sentrum.

Skogsferie: Ingeborg og Andreas er vertskapet på Hafsrød i Halden.
Skogsferie: Ingeborg og Andreas er vertskapet på Hafsrød i Halden.
 

Hafsrød i skogen

Hva og hvor..? «Kom deg til skogs!» Det er ikke hver dag vi får slik oppfordring, men så er heller ikke denne plassen helt vanlig. Hafsrød er rett og slett skogskoier – eller hytter – til leie. Koiene og småbrukene var tidligere hjem for barske skogsarbeidere – nå feriehjem for ikke fullt så barske turister. De røde husene er fylt med historie.

Spesielt: Hyttene er enkle, men byr på noe du ikke finner andre steder. Velg hytte nært et vann eller langt til skogs, hør på stillheten og opplev skogen i sakte tempo. Kun en halv time fra Halden.
Adresse: Hafsrødveien 5, 1766 Halden.

Dette er en av skogskoiene på Hafsrød.
Dette er en av skogskoiene på Hafsrød.

Camping Møre og Romsdal: Hav, øyer, fjell og idyll

ett i tett med gjester som kommer tilbake til Nes Camping.
Tett i tett med gjester som kommer tilbake til Nes Camping.

Nes Camping, Moss

Hva og hvor..? Nes Camping ligger idyllisk plassert like ved sjøen på Jeløya i Moss. Her står camping-vogner og telt tett-i-tett, omtrent som disse sto plassert året før. Nes Camping er gjengangernes campingplass. «Her tilbringer jeg all feriene mine, her har jeg alt», sa en gutt som drev med krabbefiske fra et svaberg i Mossesundet.

Spesielt: Jeløya er i seg selv et vakkert sted i Oslofjorden og Nes Camping har alt en familie trenger for en lang sommerferie – ofte i kombinasjon vogn og telt. Kyststien rundt Jeløya er en opplevelse verd å få med seg. Adresse: Nesvegen 520, Jeløy, 1514 Moss.

Mini-golf er en av mange aktiviteter i Fredrikstad.
Mini-golf er en av mange aktiviteter i Fredrikstad.

Aktivitetsbyen Gamle Fredrikstad

Hva og hvor..? Du kjenner kanskje dette som Fredrikstad Motell og Camping som hadde fornøyde gjester helt siden 1952. Her er det nå 100 campingplasser, 25 motellrom og 18 hytter. Plass for bobil og caravan. Den ligger sentralt i nærheten av Gamlebyen i Fredrikstad. Her er det aktiviteter som tennis, fotballgolf, golf og minigolf. Stedet har også en kafè som serverer enkle retter.

Spesielt: Her kan du være på hyttetur temmelig sentralt i Fredrikstad by. Hyttene har god standard og innredet med to soverom, stue, kjøkken og uteplass og alt utstyr du trenger.
Adresse: Torsnesveien 16/18, 1630 Gamle Fredrikstad.

Fotball-golf i Fredrikstad, det må bare prøves.
Fotball-golf i Fredrikstad, det må bare prøves.
Utne Camping ved Sarpsborg "har alt".
Utne Camping ved Sarpsborg "har alt".

Utne Camping, Greåker

Hva og hvor..? En time fra Oslo, 20 minutter fra Svinesund, langs E6 ved Sarpsborg. Her overnatter ivrige fiskere som nyter livet i vadestøvler, familier på tur til Badeland og Inspira Science, folk som jobber på anlegg i området og vanlige folk på tur. Enten med caravan, campingbil eller telt. Her kan du leie og kjøpe campingvogner. Utne er litt ulik alle de andre.

Spesielt: «Utne har alt», påstår de som driver Utne Camping. Fra teltplasser til tømmerhytter, fra rom til krypinn og luksusleiligheter. Av og til må man bare lytte til sjarmerende skryt om camping i Østfold. Adresse: Desiderian vei 43, 1719 Greåker.

Enhus camping på Kråkerøy drives av et idrettslag.
Enhus camping på Kråkerøy drives av et idrettslag.

Enhus Camping

Hva og hvor..? Enhus er en idyllisk campingplass som bare holder åpent om sommeren fra 1. mai. Den er delvis dugnadsdrevet av Kråkerøy Idrettslag, mens den eies av kommunen. Den ligger rett utenfor Fredrikstad i retning Hvaler.
Her er det plass til 60 vogner på sesongbasis, de fleste med platting. Men også plass for drop-in for bobiler og vogn, pluss teltplasser uten strøm. Campingen har også en kiosk og servicehus med toaletter, dusj og oppvask

Spesielt: Badeplass med rullestol-rampe. Lekeplass, ballspill, faste griller og gress-område. Adresse; Enhuskilveien 67, 1679 Kråkerøy.

Camping i Østfold - populært blant ungdom. Her i Fredrikstad.
Camping i Østfold - populært blant ungdom. Her i Fredrikstad.

 Fredriksten Camping, Halden

Hva og hvor..? Tenk å  kunne slå seg ned i så historiske omgivelser med Fredriksten Festning som nærmeste nabo til campingplassen. Her kan du sette opp teltet, parkere bobil og campingvogn eller velge å bo en av ni hytter. Her finnes sanitæranlegg og minigolf. Alt dette ligger kun 200 meter unna en 9-hulls golfbane. I tillegg super overblikk til Halden by.

Spesielt: Fredriksten Festning ligger på høyden over Halden, forøvrig en by langt triveligere  enn sitt rykte. Festningen ble påbegynt i 1661 og oppkalt etter dansk-norsk kong Frederik. Festningen ble beleiret seks ganger, men aldri inntatt.
Adresse: Fredriksten Festning, Generalveien, 1769 Halden.

Flott badestrand innerst i Skjebergkilen.
Camping i Østfold: Flott badestrand innerst i Skjebergkilen.

Høysand Camping, Skjeberg

Hva og hvor..? Dette er en familie-camping som ligger idyllisk til innerst i Skjebergkilen, en kort kjøretur fra Fredrikstad, Halden, Sarpsborg og Sverige. Bo i hytte, campingvogn, bobil eller telt. Her er både kiosk og sommer-restaurant. Servicehus med dusjer, kjøkken og vaskemaskin. Åpner 1. mai.

Spesielt: Herfra er det kort vei til aktiviteter som minigolf, strandbvolleyball og til sandstrender. Adresse: Nancy Johannessens vei 5, 1747 Skjeberg.

Tett i tett med telt på Kjærringholmen i Rygge, eller er det i Råde.
Tett i tett med telt på Kjærringholmen i Rygge, eller er det i Råde.

Kjærringholmen Familiecamping

Hva og hvor..? Denne campingen er spesielt velegnet for familier, der den ligger i Råde, altså mellom Moss og Fredrikstad. Området har flott natur, kort vei til flere byer og til sjøen. Mye grønt og usjenert for campere og god plass for biler og vogner. Eget servicebygg med toalett, dusj og vaskemuligheter.

Spesielt: Kjærringholmen er utpreget barnevennlig – med fuglekvitter, nattero og fravær av eksos og støy. Egen lekeplass for barn. Adresse: Ovenveien 24, 1580 Rygge.

Sukken Camping - i landlige omgivelser i Ørje.
Sukken Camping - i landlige omgivelser i Ørje.

Sukken Camping, Ørje

Hvor og hva..? Ørje ligger i indre del av Østfold fylke, om det fortsatt skal hete Østfold. Dette er et tettsted i lille Marker kommune med under 2000 innbyggere. Ørje er kjent for sine sluser, som ble åpnet i 1860. Her finner du også Kanalmuseet og Sukken Camping, med 14 hytter og plass til telt, caravan og bobiler.

Spesielt: Landsforeningen har klassifisert campingen til 2-stjerner og hyttene til 3-stjerner. De fleste hyttene har også altan. Soot-spelet i sluseamfiet på Ørje er en tradisjon. Spelet handler om kanalbyggeren Engebret Soot og spilles hvert år i slutten av juni.
Adresse: Sukkenveien 2, 1870 Ørje.

Camping i Aremark, på grensen til Sverige.
Camping i Aremark, på grensen til Sverige.

Stora Lee Camping, Aremark

Hva og hvor..? Luksushytter er stikkordet for et opphold i Aremark. Den ligger ved grensesjøen Stora Lee mellom Svinesund og Töckfors. Hit kan man også komme med campingvogn og campingbil. I tillegg til syv luksushytter finnes også hytter med enkel standard og to leiligheter. Dette blir en ferie midt i naturen.

Spesielt: Her er badestrand, kanoer og mulighet for gjeddefiske – og ponniridning for de minste. Pluss ballbaner, sandvolleyball, trampoliner og lekeplass. Haldenvassdraget strekker seg gjennom Aremark som grenser mot Sverige.
Adresse: Tolbys Gard, 1798 Aremark.

Padling i Aremark.
Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu