MC turer i Spania: Oppdag fjell, folk, natur på to hjul og gode veier

mai 21, 2024
Sist endret 
mai 21, 2024

Med motorsykkel kan du besøke strøk som ikke er typisk for turister

På fjelltur i Spania
På fjelltur i Spania.

FERIE PÅ TO HJUL: Fra nord til sør, fra vest til øst. Spania er et fjell-rikt land med gode veier. Å farte rundt på motorsykkel i høyden er spennende, som for eksempel i Pyreneene nordøst og Sierra Nevada i sør. Her kommer ti MC turer i Spania, favoritter plukket ut av førere som regelmessig nyter natur og et fritt liv på to hjul. Vår og høst regnes som beste perioder å reise rundt på motorsykkel i Spania. Da er temperaturen behagelig og færre turister enn om sommeren.

Gode veier og blå skyfri himmel - perfekt for MC-ferie.
Gode veier og blå skyfri himmel - perfekt for MC-ferie.

Sierra Nevada

I dette område kan man kjøre MC opp mot 3,000 meters høyde. På veien opp og på vei ned fra Sierra Nevada treffer man noen spennende steder. Fjellbyen Pradollano på 2.100 meters høyde må man selvsagt besøke, et senter for ski-sport. Bred og fin vei opp til 2,500 meter.
i fjell-området regnes veien A-337 som spennende fra Calahorra og østover. De fleste veier går i retning sør mot nord og har eksepsjonell utsikt. Der Sierra Nevada tar slutt begynner Sierra de Baza, et øde område med lite trafikk.

Jucardalen

Alcalà del Jucar er et av de mest spektakulære steder i provinsen Albacete. Med trange og bratte gater, med ei bro fra 1700-tallet, slott og storslått utsikt. På en høyde ligger  tyrefekterarena i byen som har naturlige grotter omgjort til vertshus. Ved å følge Jucarelven mellom Jorquera og Alcalà del Jucar kan man oppleve Grand Canyon, dog i en noe mindre skala.

En landsby som bare venter på besøk.
Gode veier og perfekt for ferie på to hjul i Spania.

Pyreneene

I Pyreneene finnes alle typer for MC turer. Fra spennende veier med brutal fjell-klatring til mere normal kjøring i flott natur.
Fjell-kjeden strekker seg øst-vest fra Middelhavet til Atlanterhavet, og har en samlet lengde rundt 40 mil. Høyeste gjell er Aneto på 3404 meter over havet på den spanske siden.

Andorra er alltid spennende og i denne byen samles mange mc-folk fra Sør-Frankrike og Nord-Spania spesielt i helgene. Sør for Andorra kommer veien N-260 som går rett mot Pamplona. Når du først er på disse kanter anbefales nasjonalparken Ordesa y Monte Perdido.

La Ruta del Silencio

Som navnet tilsier, her er det stillheten som rår. Kort fortalt er dette en 63km lang panoramavei mellom regionene Maestrazgo og Andorra-Sierra de Arcos. I et vakkert område i hjertet av Teruel og byen med samme navn på 915 meter over havet. Ruten har nummer A-1702 og denne veien er en attraksjon i seg selv. I tillegg til det vakre møter du naturens storhet, eventyrlyst og stillhet – men ellers ikke stort annet.
Om du stopper i nesten hver sving vil du oppdage raviner, landsbyer, svimlende utsikt og gårder. Stikk innom en av landsbyene, prøv maten, ta en kaffe og glem ikke å kjøpe et klistremerke. Slik at alle kan se du har kjørt The Silent Route.

En tur på sykkel - i all stillhet. Her starter stillhetens vei-strekning.
En tur på sykkel - i all stillhet. Her starter stillhetens vei-strekning.

Millares til Quesa

Dette er en øde strekning i vakker natur, som strekker seg 220 km sør for Valencia fra Millares til byen Quesa. Opplevelser finnes bare i begge ender av denne strekningen.
Millares er en sjarmerende småby. I området finnes både fotspor av dinosaur og fossefall. Test lokale spesialiteter som gachas, gazpachos, pølser og mojete, typisk mat  for dette området. Mojete er en grøt-variant, mens gachas er en gammel rett som har fulgt lokale i mange generasjoner.

Via de la Plata

The Silver Route, Sølvruten eller Via de la Plata, er den lengste MC ruten. Den strekker seg fra Gijón i Asturias til Sevilla i Andalusia, og er innom Extremadura og Castilla y Leòn. Den er hele 800km lang og dermed den lengste motorsykkelruten i Spania.

Den lille byen Alcalà del Jucar, den ligger der og venter på besøk.
Den lille byen Alcalà del Jucar, den ligger der og venter på besøk.

Omsorgsrute

Cares Route er en av de mest spektakulære motorsykkelrutene i Spania. Det ligger i nasjonalparken Picos de Europa, i regionen Asturias. Denne ruten byr på fantastiske fjellandskap, kløfter og elver. Ruten er omtrent 22 kilometer lang og tar normalt to timer å fullføre.

MC turer i Spania

Miradores-ruten er en av de mest spektakulære mc turer i Spania. Den ligger i regionen Catalonia og tilbyr imponerende utsikt over Middelhavet og kysten. Denne ruten er 80 kilometer lang og tar omtrent 3 timer å fullføre.

Costa Brava

Costa Brava-ruten er en annen veldig populær motorsykkel-tur i Spania. Det ligger i regionen Catalonia og tilbyr en fantastisk utsikt. Denne ruten er omtrent 130 kilometer lang og tar omtrent 4 timer å fullføre. Langs ruten kan du nyte en fantastisk utsikt over strendene og klippene i regionen.

Lokalbefolkningen kaller veien mellom Tossa Sant Feliu de Guixols og Sant Feliu de Guixols "Årets mc-vei". Grunnen er at den er vakker, ekstremt svingete og har en sving for hver dag i året – altså totalt 365.

Baskerland

Å finne alternative ruter i Baskerland, nær byer som Santander og Bilbao, er enkelt. Da kan du svinge innom områder som Asturias, Cantabria og besøke vin-gårder i Rioja. Langs kysten ligger attraksjoner tett som hagel, altså søvnige fiskelandsbyer, gylne strender og mye fjell. Kjeden av kantabriske fjell, som inkluderer Picos de Europa, betyr spektakulær natur, høye topper og frodig landskap. Torre de Cerredo er høyeste topp på 2.650 meter over havet. Som Mc-fører klatrer du opp på kronglete veier, og oppdager en verden som går gjennom kløfter av kalkstein på alle kanter.  En Mc-ferie i Spania byr absolutt på mange varianter.

GUGGENHEIM: Av og til blir det pause fra motorsykkelen. Da kan man studere maleri av Yayoi Kusama, som her bord, stoler, vesker, blomster, planter og frukt av plastikk.
GUGGENHEIM: Av og til blir det pause fra motorsykkelen. Da kan man studere maleri av Yayoi Kusama, som her bord, stoler, vesker, blomster, planter og frukt av plastikk.

Høy-kultur i Bilbao

Etter å ha kjørt sykkel i høye fjell og dype daler, trenger du påfyll av kultur. I så måte ligger museet Guggenheim i Bilbao på et annet nivå – altså på nivå med havet. Der bygningen er spektakulær og kunsten inne på øverste hylle.

Et gammelt råd blant MC-førere: «Du slutter ikke å kjøre når du blir gammel; du blir gammel når du slutter å kjøre»

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu