Europa strømmer til Tyskland for å oppleve opera

januar 27, 2018
Sist endret 
januar 27, 2018

Velg mellom mer enn 80 operahus – og mange nye oppsetninger

Tyskland er operalandet. Her finnes mer enn 80 operahus, noe som er enestående for et og samme land. Også når det gjelder førstegangs-visninger av opera-forestillinger farter resten av Europa i stor stil til Tyskland.

Siden den første operaen åpnet sine dører i München i1657, er opera blitt et bærende element i tysk kultur. Det tiltrekker en mengde fremtredende kunstnere og millioner av besøkende fra hele verden.
De viktigste operahusene er nå å finne på Tysklands nasjonale Turistkontors Nettside

Dresden. Det fins prektige operahus med losjer, marmor og plysj som minner om fordums storhetsdager, for eksempel Semper Oper i Dresden. Bygningen er et arkitektonisk ikon, et symbol for byen, og den har verdensrenommé.

Musikkbyen Dresden nyter internasjonal berømmelse, og det de siste 700 årene. Semperoperaen, Staatskapelle, filharmonien og koret Kreuzchor skaper begeistring med sine orkestre – attraktive festivaler, flotte teater- og danseproduksjoner og store arrangementer er mange gode grunner til å besøke byen, hele året. I tillegg er Semperopera bygningen myligens en av de vakreste operabygninger i verden.

Opera Tyskland Andre operahus er moderne og borgerlige, som for eksempel Deutsche Oper i Berlin. Der er losjene en saga blott, til gjengjeld får du nyte et av Tysklands aller beste orkestre.
Uansett hvilket operahus du velger å besøke, så har de dette felles: Storartede oppsetninger som representerer hele kunstartens bredde. En del av fremføringene kringkastes på direkten, ofte på sommerlige, utendørs arrangementer.
For dere som gjerne vil oppleve kultur på høyeste nivå – tiden er inne for å gå på opera i Tyskland.

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu