Tips til stopp i Dubai – velg kameler og kultur

september 6, 2017
Sist endret 
september 6, 2017

På jakt etter sol og varme er det mange som reiser til Asia og Australia – og de flyr ofte via lufthavnen i Dubai. Ikke vet jeg om de reisende er klar over det, men det er mulig å stoppe i Dubai og dermed komme hjem med enda flere ferieminner.

Tradisjoner. Et døgn i Dubai kan brukes til så mangt, blant annet til et besøk i Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding (SMCCU) for å lære mer om ørkenstatens kultur og tradisjoner. Samtidig får du servert en tradisjonell arabisk lunsj, som mest sannsynlig spises sittende på gulvet.

Tull og tøys. Det påstås at et besøk i Dubai ikke er komplett uten å besøke Burj Khalifa, verdens høyeste bygning. Til dere som ikke rakk eller glemte å ta heisen opp til takterrassen; Påstanden er tull og tøys, det eneste du gikk glipp av var å se ut på, noen høyhus, en ørken og dessuten føle seg svimmel. Du sparte også flere hundre kroner.

Luftballong. Stå tidlig opp og bruk heller penger på en tur i luftballong omlag 1200 meter over bakken. I grålysningen og sakte fart vil du oppdage den gylne ørkensanden, noen turkisgrønne oaser og sikkert se både gaseller og kameler – før du flyr videre til Asia eller Australia.

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu